Conecteaza-te cu noi

Argeseni in Lume

La evenimentul cultural-electoral de la Roma „Votaţi şi pentru noi” auparticipat peste 6.000 de români

Publicat

in

“Împreună pentru a ne cunoaşte mai bine” este sloganul folosit de Asociaţia Românilor din Italia (ARI) cu ocazia organizării evenimentului cultural-electoral din ziua de duminică, 26 octombrie 2014 la Roma, la Teatro Terndastrisce.

Membrii şi simpatizanţii ARI, români din Roma, au venit în număr record. Peste 6.000 de persoane au participat la acest maraton cultural-electoral început la ora 14:30 şi încheiat al ora 19:30. ARI a lansat în cadrul evenimentului campania de informare şi responsabilizare a românilor din diaspora şi din România, “Votaţi şi pentru noi”.
Prin aceasta campanie se cere romanilor o implicare directă în reformarea României, în restabilirea democraţiei şi a bunului sens în România. Dezrădăcinarea birocraţiei, combaterea corupţiei, rezultate care pot fi obţinute doar prin participare şi implicare, prin vot.
Aspectul cultural al evenimentului a fost susţinut de Elisabeta Turcu Juverdeanu, George Rotaru, Ionică Stan, Ansamblul “Dor Călător” fiind apreciat de către publicul prezent prin aplauze prelungite, dansuri, hore şi voie bună. Inclusiv oaspeţii politicieni italieni, membri marcanţi ai comunităţii s-au bucurat de atmosfera românească. Surpriză pe care ARI a făcut-o celor prezenţi s-a numit îndrăgitul interpret Gheorghe Turda, care a fost îndelung aplaudat pentru cunoscutele sale cântece patriotice.
Singurul candidat care a răspuns la invitaţia ARI şi a oferit materiale de promovare participanţilor a fost Calin Popescu-Tariceanu, programul său prezidenţial fiind bine primit de comunitatea prezentă. ARI apreciază în acelaşi timp faptul că Victor Ponta a fost în vizită la românii din Torino pentru a-şi expune programul său pentru diaspora. Până acum cei doi candidaţi au fost singurii care au dat atenţie diasporei.
Preşedintele ARI Eugen Terteleac a comunicat că Asociaţia Romanilor din Italia a invitat toţi candidaţii la preşedinţia României să prezinte românilor din Roma programul lor electoral.
Vor mai fi organizate alte evenimente în aceeaşi locaţie: duminică 9 noiembrie sunt invitaţi să participe cei doi candidaţi care vor ajunge în turul doi al alegerilor prezidenţiale, astfel românii din diaspora vor afla prin intermediul televiziunii Daciatv cum vor fi reprezentaţi de viitorul preşedinte al României, ce va face acesta concret pentru românii din diaspora. În schimb, duminica 16 noiembrie vom urmări minut cu minut decursul alegerilor şi vom sărbători la Roma închiderea scrutinului şi noul preşedinte al României.

 

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Cercetător piteştean, invitat de americani la Summitul de Securitate Nucleară

Publicat

in

 

Conform Ziarului Argesul,un om de ştiinţă argeşean, dr. ing. Gheorghe Vieru, a fost invitat la Summitul de Securitate Nucleară (NSS) 2016 ce va avea loc la Washington, la sfârşitul lunii martie. Invitaţia a venit din partea Guvernului Satelor Unite ale Americii, la recomandarea Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA) Viena. Este o mare onoare pentru România şi pentru domeniul nuclear din judeţul Argeş, dar şi pentru cercetătorul ştiinţific principal gradul I din domeniul Securităţii Nucleare, Gheorghe Vieru, să ia parte la un asemenea eveniment de importanţă mondială, avându-se în vedere subiectul ce urmează a fi dezbătut – îmbunătăţirea securităţii nucleare globale. Menţionăm că Gheorghe Vieru este singurul român care a mai participat la astfel de întâlniri, adică la Summitul de Securitate Nucleară – NSS 2012 (Seul -Coreea de Sud), precum şi la NSS 2014 Haga, din Olanda. Subliniem că evenimentele de acest tip au fost iniţiate de Administraţia SUA, de preşedintele Barack Obama însuşi, iar acesta este ultimul dintre ele.
Primul eveniment de acest fel a avut loc la Washington în anul 2010.

Gheorghe Vieru, un nume greu în energia nucleară

Argeşeanul Gheorghe Vieru, cercetător ştiinţific principal gradul 1 în domeniul securităţii nucleare, a fost acceptat, la recomandarea Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA), ca membru al Institutului Mondial de Securitate Nucleară, cu sediul la Viena. În acest fel, Gheorghe Vieru va avea acces la datele şi informaţiile actuale în domeniul acesta atât de important, precum cel al securităţii nucleare. Va fi, totodată, la curent cu toate evenimentele şi manifestările ştiinţifice organizate în lume având ca subiect securitatea nucleară.

 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Argeseni in Lume

Doi tenismeni argeseni, la Australian Open

Publicat

in

Patru juniori români vor participa, începând cu 23 ianuarie, la primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open. Printre aceştia se numără şi doi jucători de tenis din Piteşti, cei mai valoroşi la ora actuală. Este vorba despre Ioana Mincă (clasament juniori: 43, născută pe 27 septembrie 1998, Piteşti) şi Călin Manda (clasament juniori: 51, clasament ATP: 1394, născut pe 3 aprilie 1998, Piteşti), cei doi figurând pe tabloul principal. Alături de ei, alţi juniori români vor mai fi prezenţi la prestigioasa competiţie. Este vorba despre Georgia Crăciun, Oana Gavrilă, pe tabloul principal, şi Selma Cadâr, în calificări.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend