spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

La Electroargeș SA investiții pentru un viitor mai sigur – Compania a publicat datele financiare pentru primul semestru

Facebook Twitter Google+
La Electroargeș SA investiții pentru un viitor mai sigur – Compania a publicat datele financiare pentru primul semestru

Compania argeșeană Electroarges SA (ELGS) a publicat, ieri, rezultatele financiare aferente primului semestru din 2018. Potrivit cifrelor, o concluzie generala ar fi că, și în prima jumătate a acestui an, Electroargeș SA rămâne o companie stabilă și profitabilă în ciuda faptului ca unii indicatori ar putea fi văzuți cu oarece scepticism. Având în vedere, însă, turbulențele economiei nationale și chiar europene (piața principală de desfacere a produselor fabricate la Curtea de Argeș) se poate spune ca echipa de conducere a Electroargeș SA a reusit nu doar sa mențină stabilitatea companiei ci și sa asigure, pe termen mediu și lung, o siguranță a producției la capacitate maxima.

Astfel, cifrele din raportul pe semestrul I al acestui an arata că veniturile din exploatare au inregistrat o crestere cu 11.11% fata de aceeași perioada a anului trecut, iar cheltuielile de exploatare cu 13.53%.
În ceea ce privește exportul, de evidențiat ca ponderea acestuia in totalul vanzarilor in semestrul I anul 2017 era de 93.73%, iar in sem. I 2018 a fost de 98.68%, fiind inregistrata preponderent pe relatia Kaercher. Amintim ca exportul majoritar se deruleaza in tari UE.
Veniturile financiare au inregistrat o scadere fata de perioada anterioara in procent de 64.75%, in timp ce cheltuielile financiare au crescut cu 86.35%, ceea ce a determinat o pierdere financiara in suma de 1.104.896 lei.
Ponderea cheltuielilor financiare in total costuri a crescut la 1.57% fata de semestrul I 2017, determinata de cresterea cheltuielilor din diferentele de curs valutar, precum si de pierderile din reevaluarea portofoliului de actiuni, precum si vanzarea pachetului de actiuni detinut la Carbochim SA.

De remarcat faptul ca profitul financiar este dictat de piață , având in vedere programul Electroarges SA de restructurare/consolidare a portofoliilor de acțiuni deținute la alte companii.

Reprezentanții conducerii Electroarges SA susțin ca datele financiare reflecta corect noua viziune manageriala și au punctat faptul ca numai în ultimele 12 luni au fost efectuate investiții, reparații și modernizări de peste 2 milioane €.

Referitor la profitul din exploatare, acesta a fost mai mic cu 18% având in vedere, asa cum arătam mai sus, programul de reparații, modernizări și investiții cât și ușoară scădere a vânzărilor.

Reprezentanții conducerii Electroarges SA mai susțin ca datele din raportul semestrial arata ca  va rămâne mai mult in fabrica, mai mult in Curtea de Argeș, decât către actionari, dar și acționarii vor fi multumiți. Cifrele din raportul pe primul semestru mai indica și faptul ca se fac și se vor face demersuri pentru stabilitatea pe termen mediu și lung a companiei, demersuri al căror efect se vor resimți pe toate planurile în scurt timp.

Că viziunea și demersurile echipei manageriale sunt benefice companiei Electroarges SA, orașului dar și acționarilor, o confirma și liderii de sindicat de aici care mai susțin ca, pentru prima dată după mulți ani forța de muncă, salariații, sunt priviți și tratați cu totul altfel.

 

 

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....