Conecteaza-te cu noi

BUSSINES

La Electroargeş SA, investiţii majore în asigurarea stabilităţii pe termen mediu şi lung

Publicat

in

Compania argeșeană Electroarges SA (ELGS) a anunţat, zilele trecute, majorarea plafonului Programului de investiţii pentru anul 2018 la suma de 3.870.000 Euro (în totalitate fonduri proprii), din care s-au realizat obiective în proporţie de peste 80%. Această majorare reprezintă o creştere cu peste 280% faţă de plafonul Programului de investiţii pentru anul 2017 şi o creştere cu peste 630% faţă de plafonul Programului de investiţii pentru anul 2016. De precizat că, iniţial, plafonul aprobat de AGA Electroargeş SA fusese de 2,8 milioane Euro dar, ulterior, acesta a fost majorat cu încă 1 milion de Euro.
Surse din interiorul Electroargeş SA au declarat redactorilor PROFIT că aproximativ 2 milioane de euro au fost investite numai în echipamente şi utilaje necesare eficientizării secţiilor direct sau indirect productive ale companiei argeşene.

O altă sumă importantă de bani a fost direcţionată pentru o mai mare siguranţă a capacităţilor de producţie. Vorbim, în primul rând, de alinierea la cerinţele impuse de lege, prin ISU, în materie de prevenire şi stingere a incendiilor (PSI). Astfel, în acest sector, o achiziţie importantă a fost cea a unor noi poduri rulante adaptate actualelor cerinţe de producţie dar şi normelor de siguranţă.
O altă direcţie unde s-a investit serios, a fost cea privind reparaţia si modernizarea unităţii de producţie, în ansamblul ei. În acest sens, a fost extinsă şi modernizată infrastructura societăţii iar numarul rampelor de încărcare a fost dublat. Nu a fost uitat nici confortul angajaţilor, astfel că au fost modernizate vestiarele, locurile de luat masa, toaletele. De asemenea, au fost reamenajate, chiar pe multe porţiuni înlocuite, tâmplăria, traseele apei şi a agentului termic, otutl pentru imbunătăţirea confortului termic a angajaţilor.
Nu a fost uitată nici zona de depozitare a produselor finite şi nici acoperişurile unităţii de producţie care au fost dotate cu luminatoare noi si eficiente.

Privind în ansamblu programul de investitii pentru anul 2018, efectele implementării acestuia se vor resimți pe toate planurile în scurt timp, inclusiv in ceea ce priveste cota de încredere a partenerilor comerciali.
Dacă ar fi să tragem şi concluzii, privind ciferele de sfârşit de an si programul de investiţii aproape finalizat, iată, si realizat in totalitate din fonduri proprii, se poate afirma că noua conducere a Electroarges SA investeste în asigurarea stabilităţii pe termen mediu şi lung a companiei.

Dar, cu siguranţă, cea mai importanta concluzie la aproape doi ani de la venirea noii echipe manageriale este că Electroarges SA, în ansamblul său, s-a schimbat radical în bine, iar aceasta stare de fapt poate fi sesizata chiar de la intrarea în fabrică. Putem vorbi chiar de un restart în care vechi concepte manageriale, modul de a privi relaţiile de munca sau comerciale precum şi gestionarea fluxului de producţie au fost înlocuite cu altele noi, adaptate cerintelor actuale. Toate acestea înscriu Electroargeş pe un nou trend, mult mai dinamic, cu efecte benefice atat in relatiile de munca dar mai ales comerciale.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

CNAIR, liberă să semneze contractul pentru tronsonul Pitești – Curtea de Argeș al autostrăzii – SE CERE URGENTAREA EXPROPRIERILOR

Publicat

in

De

După mai bine de 2 ani și 7 luni de la lansarea licitației, se poate semna contractul pentru proiectarea și execuția Secțiunii 5 (tronsonul Pitești-Curtea de Argeș) din Autostrada A1 Sibiu-Pitești. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), anunță Asociația Pro Infrastructura, a respins ca fiind inadmisibilă contestația asocierii China Railway-Viaponte.

În procedura de achiziție pornită în 11.07.2017 au fost depuse 8 oferte în 27.10.2017, costul estimat fiind de 1,83 miliarde RON (30,35 km de autostradă). Pro Infrastructura anunță: ”Ca orice licitație derulată de CNAIR care se respectă, a fost nevoie de DOI ANI de evaluări și contestații pentru a fi desemnat un câștigător în august 2019: italienii de la Astaldi. Însă asocierea chinezo-română a deschis o cale de atac excepțională la ÎCCJ în încercarea de a anula deciziile anterioare din justiție, încheiată abia în 20.02.2020.

erem responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să semneze în cel mai scurt timp contractul, astfel încât până la începutul lui 2021 să fie gata proiectarea (termen 12 luni) și să înceapă execuția lucrărilor estimată a dura 4 ani. În plus, solicităm CNAIR să dea drumul imediat pe circuitul inter-ministerial proiectului de Hotărâre de guvern necesară exproprierilor și să urgenteze finalizarea procedurii de selecție a inginerului consultant ce a fost lansată în iulie 2019, fiind depuse 4 oferte în octombrie 2019, încă neevaluate!”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

BUSSINES

Transport câini și pisici pe ruta România – Anglia, chiar și în contextul Brexit-ului

Publicat

in

Cu privire la Brexit, cea mai mare temere a europenilor și a britanicilor de asemenea se referă la modul în care noul context va afecta viața oamenilor și companiile din anumite domenii. Un astfel de domeniu aparte este cel al transportului de animale de companie. Există firme specializate, cu experiență de mulți ani la nivel comunitar, axate pe transport câini și pisici între Anglia și anumite țări europene, inclusiv România. De asemenea, posesorii de animale de companie pot fi afectați de noua legislație și dacă decid să se ocupe pe cont propriu de călătoria câinilor și pisicilor, alături de ei, desigur.

Vestea bună este că, momentan, deși Brexitul s-a produs pe data de 31 ianuarie 2020, până la finalul acestui an, teoretic, nimic nu se schimbă din punct de vedere tehnic în relațiile dintre Marea Britanie și țările din Uniunea Europeană. Este o perioadă de tranziție gândită în ideea că, între timp, se vor negocia unele acorduri benefice de ambele părți. Între timp, în ceea ce privește cel puțin călătoriile (inclusiv pentru animale de companie) și comerțul în general, lucrurile se desfășoară în mod normal.

Temeri există pentru perioada care va începe din anul 2021. Firmele care activează în domeniul transporturilor de animale de companie se tem de legislația greoaie care ar face extrem de complicat acest proces. În prezent, românii (și britanicii) care au nevoie de transport de animale de companie între România și Anglia o pot face foarte simplu pe care rutieră, fără stres și la costuri decente, apelând la o firmă specializată. Transport câini Marea Britanie se face astfel cu vehicule special prevăzute pentru astfel de călătorii ale animalelor, vehicule avizate legal la nivel european. Există și acum o birocrație destul de vastă, dar atât timp cât se cunosc toate aspectele legale, ele pot fi îndeplinite fără probleme într-un timp scurt de pregătire.

Transport pisici Marea Britanie și transport câini Marea Britanie este realizat de către o firmă românească pe sistem door to door, adică animăluțul este luat de la o adresă dintr-o țară și este dus la o altă adresă din cealaltă țară. Transportul este efectuat în cele mai bune condiții. Se respectă cele mai înalte norme internaționale, astfel încât câinii și pisicile să aibă o călătorie cât se poate de ușoară. Animalelele se bucură de o temperatură optimă, indiferent că afară este foarte cald sau foarte rece.

Astfel, transportul se poate face în orice anotimp! Vehiculele sunt prevăzute cu cuști special adaptate măsurilor animalelor. Fiecare se va bucura de spațiul său personal, fără a intra în contact cu alte animale. Câinii și pisicile primesc în mod regulat hrană și apă și, dacă este cazul, se ține cont de regimul alimentar ce trebuie urmat. Câinii se bucură și de pauze de plimbare, practic fiecare element este stabilit împreună cu stăpânul.

Transport pisici Anglia și transport câini Anglia se va realiza și în viitor, rămâne de văzut în ce condiții. Ideal este să se colaboreze cu o astfel de firmă specializată în transport internațional de animale de companie, pentru că evident există experiență practică și, în plus, reprezentanții firmei sunt mereu la curent cu orice potențială modificare a legislației dn domeniu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend