Conecteaza-te cu noi

BUSSINES

La Electroargeş SA, investiţii majore în asigurarea stabilităţii pe termen mediu şi lung

Publicat

in

Compania argeșeană Electroarges SA (ELGS) a anunţat, zilele trecute, majorarea plafonului Programului de investiţii pentru anul 2018 la suma de 3.870.000 Euro (în totalitate fonduri proprii), din care s-au realizat obiective în proporţie de peste 80%. Această majorare reprezintă o creştere cu peste 280% faţă de plafonul Programului de investiţii pentru anul 2017 şi o creştere cu peste 630% faţă de plafonul Programului de investiţii pentru anul 2016. De precizat că, iniţial, plafonul aprobat de AGA Electroargeş SA fusese de 2,8 milioane Euro dar, ulterior, acesta a fost majorat cu încă 1 milion de Euro.
Surse din interiorul Electroargeş SA au declarat redactorilor PROFIT că aproximativ 2 milioane de euro au fost investite numai în echipamente şi utilaje necesare eficientizării secţiilor direct sau indirect productive ale companiei argeşene.

O altă sumă importantă de bani a fost direcţionată pentru o mai mare siguranţă a capacităţilor de producţie. Vorbim, în primul rând, de alinierea la cerinţele impuse de lege, prin ISU, în materie de prevenire şi stingere a incendiilor (PSI). Astfel, în acest sector, o achiziţie importantă a fost cea a unor noi poduri rulante adaptate actualelor cerinţe de producţie dar şi normelor de siguranţă.
O altă direcţie unde s-a investit serios, a fost cea privind reparaţia si modernizarea unităţii de producţie, în ansamblul ei. În acest sens, a fost extinsă şi modernizată infrastructura societăţii iar numarul rampelor de încărcare a fost dublat. Nu a fost uitat nici confortul angajaţilor, astfel că au fost modernizate vestiarele, locurile de luat masa, toaletele. De asemenea, au fost reamenajate, chiar pe multe porţiuni înlocuite, tâmplăria, traseele apei şi a agentului termic, otutl pentru imbunătăţirea confortului termic a angajaţilor.
Nu a fost uitată nici zona de depozitare a produselor finite şi nici acoperişurile unităţii de producţie care au fost dotate cu luminatoare noi si eficiente.

Privind în ansamblu programul de investitii pentru anul 2018, efectele implementării acestuia se vor resimți pe toate planurile în scurt timp, inclusiv in ceea ce priveste cota de încredere a partenerilor comerciali.
Dacă ar fi să tragem şi concluzii, privind ciferele de sfârşit de an si programul de investiţii aproape finalizat, iată, si realizat in totalitate din fonduri proprii, se poate afirma că noua conducere a Electroarges SA investeste în asigurarea stabilităţii pe termen mediu şi lung a companiei.

Dar, cu siguranţă, cea mai importanta concluzie la aproape doi ani de la venirea noii echipe manageriale este că Electroarges SA, în ansamblul său, s-a schimbat radical în bine, iar aceasta stare de fapt poate fi sesizata chiar de la intrarea în fabrică. Putem vorbi chiar de un restart în care vechi concepte manageriale, modul de a privi relaţiile de munca sau comerciale precum şi gestionarea fluxului de producţie au fost înlocuite cu altele noi, adaptate cerintelor actuale. Toate acestea înscriu Electroargeş pe un nou trend, mult mai dinamic, cu efecte benefice atat in relatiile de munca dar mai ales comerciale.

Comenteaza cu profilul de FB

BUSSINES

Investiția în IT second hand – oportună și pentru acasă, și pentru mediul office

Publicat

in

Conceptul de second hand nu are o imagine foarte bună în rândul utilizatorilor, însă totul ține de nișa despre care vorbim. Spre exemplu, dacă ne referim la automobile second hand, categoria este extrem de populară, cele mai multe achiziții auto făcându-se exact pe acest segment. Un obiect utilizat nu înseamnă neapărat vechi sau mai puțin funcțional, ci poate fi o oportunitate de achiziție grație prețului semnificativ mai mic față de cel al produsului similar sau asemănător, însă din categoria nou, din comerțul standard.

În domeniul IT, piața second hand propune o mare varietate de produse – laptopuri, computere desktop, monitoare, imprimante, echipamente multifuncționale… Astfel de produse second hand sau refurbished au aparținut de obicei unor corporații și au fost utilizate pe termen scurt, până la apariția unor noi vârfuri de tehnologie pe segmentele respective. Pentru IMM-uri și pentru utilizatorii individuali, investiția în IT second hand precum produsele prezentate pe website-ul laptopdell.ro este cu siguranță o mare oportunitate.

De ce există o diferență atât de mare de preț între noi și second hand, chiar dacă perioada de utilizare a fost foarte mică, iar produsele second hand arată și funcționează (aproape) ca unele noi? Răspunsul ține mai ales de contextul de piață. Produsele noi înglobează foarte multe costuri, de la marketing, promovare, comisioane de vânzări, până la investițiile inițiale ale brandurilor în cercetare, inginerie, dezvoltare. Ulterior, la o viitoare vânzare, corporațiile consideră produsele respective drept amortizate la nivel de cost de operare, ceea ce determină oportunități majore pentru noii clienți.

Indiferent dacă se achiziționează un laptop sau un monitor second hand, acesta va fi cu siguranță de la un brand de top, tocmai pentru că achizițiile firmelor mari se axează numai pe produse cu mărci de calitate superioară. Produsele în sine sunt de calitate profesională, la cele mai înalte standarde, poate chiar mai bune decât unele dintre produsele disponibile pe piața de retail, adresate consumatorilor casnici.

Un utilizator individual sau un IMM poate profita astfel la maximum de oportunitățile pieței second hand. De altfel, în zona IMM, succesul ține mereu de oportunități. Sunt multe exemple, un IMM trebuie să se miște rapid și să caute avantaje de competitivitate. Inclusiv pe zona de seo – vezi detalii pe optimizare-seosite.ro. În ansamblu, o firmă de dimensiuni reduse trebuie să acționeze astfel încât să aibă cheltuieli cât mai mici, dar să beneficieze de acces la standardele ridicate din piață. Tehnologia de top, prin astfel de „scurtături”, este de fapt mereu disponibilă inclusiv jucătorilor mai mici, chiar dacă bugetele din IT&C sunt alimentate de cheltuielile mari făcute de corporațiile dornice să testeze tot ceea ce este mai nou.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

BUSSINES

Cum poți să protejezi profitul firmei cu ajutorul unui generator de curent

Publicat

in

Cele mai multe companii se concentrează pe creșterea profitului prin creșterea vânzărilor și diminuarea cheltuielilor, așa cum este și logic în orice afacere. Însă în funcție de specificul firmei și în funcție de context, uneori profitul poate crește prin prisma unor investiții tocmai în protejarea acestuia. Mai exact, acțiuni prin care să fie evitate unele pierderi conjuncturale. Un astfel de exemplu este alegerea unui generator de curent care să fie folosit ca sursă de rezervă atunci când rețeaua de curent electric este indisponibilă în urma unor avarii sau lucrări.

S-ar putea spune că micile pauze nu sunt o tragedie pentru un business, însă în realitate lumea modernă a afacerilor ține mult de tehnologie, iar toată această tehnologie se bazează pe energia electrică. Aproape că nici nu contează domeniul de activitate al firmei, oricum vor exista departamente de tip office care se bazează pe echipamente conectate la priză. Internetul fix este de asemenea dependent de priză, prin router / modem.

Dacă rețeaua de curent „cade” (ceea ce se poate întâmpla destul de des, arată statisticile, mai ales în anumite zone), atunci și activitatea firmei intră pe pauză în mare măsură. Fără productivitate, profitul va fi implicit diminuat. Mai mult decât atât, unele procese de business aflate în derulare pot avea mult de suferit, ceea ce poate duce la pierderi și mai mari ale potențialului profit. Eforturile departamentului de vânzări vor fi astfel anulate într-o măsură mai mică sau mai mare.

Generatoare curent ar trebui să existe conectate la orice spațiu de birouri, pentru ca evenimentele neplăcute să nu existe, problemele rețelelor de curent să nu afecteze activitatea companiilor. Generatoare de curent trebuie instalate cu atât mai mult în spații comerciale (magazine, galerii comerciale, show-room-uri) și în spații cu utilizare specială, de exemplu spitale, clinici medicale, cabinete stomatologice etc.

Orice antreprenor poate aplica cele de mai sus și se poate gândi cum influențează o pană de curent de 1-2 ore (o variantă medie ca gravitate) activitatea companiei sale. Va putea să calculeze astfel oportunitatea investiției. În perioadele de iarnă extremă, mai ales în anumite zone din țară, pot exista pene de curent a căror rezolvare să necesite mult mai multe ore. Generatorul este atunci soluția salvatoare pentru afacere. Să nu uităm că foarte multe lucruri depind de curentul electric, de la case de marcat și POS-uri, până la încălzire / climatizare, lumină, chiar și apă în cazul în care este utilizat un hidrofor.

Poți proteja profitul firmei (pentru care s-a muncit cu siguranță foarte mult) prin alegerea unui generator de curent ca plan B atunci când planul A (rețeaua de curent standard) nu poate fi utilizat. Se va trece rapid, chiar automat, pe funcționarea pe baza de generator de curent electric. Aceste generatoare sunt utilizabile pe termen foarte lung, mai ales dacă sunt folosite ca soluție de rezervă. Se poate alege un generator de curent pe benzină sau un generator de curent diesel.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend