spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

La DACIA s-ar putea declansa GREVA! Vezi motivul

Facebook Twitter Google+
La DACIA s-ar putea declansa GREVA! Vezi motivul

Sindicatele si patronatul sunt in negocieri la Dacia unde urmeaza sa se semneze Contractul Colectiv de Munca pentru anul 2018. Cum reprezentantii angajatilor cer o majorare salariala de 600 lei iar administratia propune doar 60 de lei, nu este exclus ca, la finalul negocierilor, sa se ajunga la greva.

Dintre argumentele angajatilor s-a amintit nevoia de a face faţă la „ceea ce se întîmplă pe piaţă în ultima vreme“, la „inflaţie“, dar şi faptul că „se va lansa şi o nouă maşină“. Termenul în care se poartă negocieri, de două ori pe săptămînă, expiră peste două săptămîni, cînd se va putea deschide conflictul de muncă. Pe de o parte, Ion Iordache, vicelider al Sindicatului Autoturisme Dacia, „speră“ că „pînă atunci s-ar ajunge totuşi la un acord“ – şi aşteaptă să vadă şi mandatul dat de angajaţi: „dacă ei vor fi de acord cu oferta sau dacă ne vor împinge către grevă“.

Asadar, peste doua saptamani se va stabili clar daca si cu cat vor creste salariile angajatilor de la Dacia dar si daca vor exista nemultumiri care vor duce la declansarea unui protest.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....