Acest continut nu poate fi copiat !
spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

La Curtea de Argeş, SPĂLĂTORIILE AUTO o afacere care se OFILEŞTE ! 4 spălătorii AU PUS LACĂT în doar o lună 

Facebook Twitter Google+
La Curtea de Argeş, SPĂLĂTORIILE AUTO o afacere care se OFILEŞTE ! 4 spălătorii AU PUS LACĂT în doar o lună 

Aproape inexistente în anii de dinainte de 1990, spălătoriile auto au luat amploare în ultimii ani şi la Curtea de Argeş, devenind una dintre afacerile de succes. Pe măsură ce serviciile şi ofertele s-au diversificat, atât pentru fidelizarea clienţilor, cât şi pentru reducerea costurilor, în ultimii ani spălătoriile au fost nevoite sa se supuna si unor norme stricte de mediu. Cu toate acestea, afacerea numită „spălătorie auto”, înfloritoare anii trecuţi, a cam început să se ofilească la Curtea de Argeş, două fiind motivele care au cam pus frână acestei afaceri: prima ar fi concurenţa din ce in ce mai mare generată de apariţia tot mai multor spălătorii in oraş, iar a doua efectele revoluţiei fiscale.

4 spălătorii din oraş au pus lacăt în ultima lună

Aşa se face că nu mai puţin de 4 spălătorii şi-au inchis activitatea în ultima lună în oraş. Doua dintre acestea erau chiar recunoscute ca fiind cele mai performante, cele mai căutate, dar si cele mai vechi in urbe. ” Am decius sa inchid spălătoria de la 1 septembrie pentru că activitatea nu prea mai era rentabilă. Preţurile serviciilor noastre nu prea s-au majorat deloc în ultimii ani dar taxele, salariile şi preţurile consumabilelor au crescut permanent. Au fost luni cand am iesit şi pe pierdere !”, ne-a declarat patronul unei spălatorii din oraş recent închise. Aceeaşi motivatie a stat şi la baza închiderii altei spălătorii situate central în Curtea de Argeş, aici, patronul, transformând spălătoria într-un mic spaţiu de servicii în domeniul auto. Alţi doi patroni din oraş au decis sa-şi scoata la vânzare spălătoriile în încercarea de a mai reduce din pierderi dar şi în tentativa de a lua startul cu un alt tip de afacere.

Eficiente sau nu ? Câţi bani faci cu o spălătorie auto la Curtea de Argeş

Un calcul făcut de echipă ziarului nostru arată că, în actualul context în care numărul spălătoriilor este foarte mare iar prețurile au rămas aceleași de mai bine de trei ani, arată că o spălătorie ar putea avea un profit lunar de cel mult 5000 lei, în cele mai bune cazuri și dacă respectă în totalitate legislația actuală. Cum cele mai multe sunt spălătoriile sunt cele cu două sau trei boxe, cu spălare exterior, interior, cu jet de apa și frecare manuală, un calcul simplu arată că într-o zi normală de 8 ore de muncă, un angajat poate spăla circa 15 autoturisme ( am luat în calcul pauza și faptul că spălatul unei mașini interior/exterior durează circa 30 minute) și, în consecință, cei trei angajați spală zilnic circa 45 mașini. Cum nu toate zilele sunt însorite și cu maxim de clienți, am ajuns la o medie lunară de cel mult 25 mașini spălate zilnic de cei trei angajați, ceea ce, în bani, înseamnă un venit de 625 lei (calculat la un tarif de 25 lei/spălare). Înmulțit cu numărul de zile lucrătoare reiese că o spălătorie normală reealizeaza încasări-venituri de 13.750 lei pe lună. Dacă scădem doar salariile nete de circa 6000 lei și contribuțiile și taxele către stat de circa 3500 lei, ar mai rămâne un potențial câștig de circa 4200 lei, în cel mai bun caz. Dar, din acestea mai trebuie scăzute consumabilele ( detergenți, lavete, odorizanți, etc) precum și cheltuielile cu apa, curentul, canalizarea, gunoiul, ceva publicitate și alte cheltuieli cifrate undeva la un minim de 1500 lei pe lună. Scăzându-le şi pe acestea, aşadar, reiese că patronul de spălătorie mai rămâne cu un profit net de circa 2700 lei pe lună. Ce mai pot spune acei patroni care mai trebuie să și plătească chirie dacă spațiul nu le aparține ? Decât să se resemneze și să închidă afacerea ! Probleme cu spălătorii care închid porțile nu sunt numai la Curtea de Argeș, ci în mai toate orașele în care acest tip de afacere explodase în urmă cu câțiva ani iar, potrivit unor patroni de spălătorii care încă mai rezistă pe piață, singură soluție de eficientizare ar fi creșterea tarifelor la serviciile prestate.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....