spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

La Curtea de Argeş, Parcul de 1 milion de euro ar putea fi transformat în stradǎ

Facebook Twitter Google+
La Curtea de Argeş, Parcul de 1 milion de euro ar putea fi transformat în stradǎ

#Mǎdǎlin Marinescu, primul consilier care vine cu un proiect de hotǎrâre

#Sensul unic din Banu Mǎrǎcine, problemǎ pentru sute de oameni

Nu e prima şi cu siguranţǎ nici ultima oarǎ când se discutǎ despre sensul unic de pe strada Banu Mǎrǎcine din Curtea de Argeş, cel care restricţioneazǎ accesul şoferilor din Bulevardul Basarabilor.

Pentru cǎ aceastǎ problemǎ a tot fost discutatǎ dar niciodatǎ luatǎ prea în serios, consilierul local Mǎdǎlin Marinescu a depus la primǎrie un proiect de hotǎrâre în acest sens. De menţionat ar fi faptul cǎ este primul proiect concret depus de un consilier local însǎ rǎmâne de vǎzut dacǎ primarul Panţurescu îl va trece pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local.

Asociaţiile de proprietari susţin proiectul lui Marinescu

Aşadar, în proiectul de hotǎrâre depus la primǎrie se vrea schimbarea sensului, restricţionarea accesului dinspre Nevers spre Bulevardul Basarabilor iar acest lucru îl vor sute de locuitori ai blocurilor din zonǎ. Douǎ asociaţii de proprietari au semnat cererea consilierului local şi spun cǎ restricţia de trafic afecteazǎ locatarii blocrurilor 79, E 11, E 12, E 13, E 14, E15 dar şi imobilele  2, 3, 4, 5 şi 6 şi asta din cauza traseului ocolitor de care este nevoie pentru cei care locuiesc în zonǎ.

“Vǎ rugǎm sǎ luaţi în considerare rugǎmintea noastrǎ şi sǎ dispuneţi prin autoritatea dumneavoastrǎ schimbarea actualei restricţii, astfel încât sensul interzis sǎ funcţioneze dinspre strada Banu Mǎrǎcine spre Bulevardul Basarabilor” se aratǎ în proiectul de hotǎrâre.

Parcul de 1 milion de euro, transformat în stradǎ

O altǎ soluţie pe care o vede unul dintre consilierii locali este aceea da a se mai amenaja o arterǎ rutierǎ, cu sens unic, dintre Bulevardul Basarabilor spre strada Nevers. Cristian Mitrofan spune cǎ o stradǎ de acest gen ar putea trece pe lângǎ Centrul de Culturǎ şi Arte “George Topîrceanu”: “Am vorbit cu fostul primar, cu domnul Diaconu, am vorbit şi cu cei din primǎrie şi nu conteazǎ faptul cǎ parcul a fost reamenajat de curând. Se pot face modificǎri şi mai devreme de cinci ani de zile pentru cǎ lucrarea a fost recepţionatǎ. Cum instituţia de culturǎ oricum nu are parcare, în zonǎ se poate face stradǎ cu sens unic, din Bulevard, pânǎ în strada Nevers” spune Cristian Mitrofan.

O altǎ idee a acestuia este o stradǎ cu sens unic în zona Finanţe – Romarta însǎ, cel puţin deocamdatǎ ambele idei rǎmân la stadiul de proiect.

E drept, o reamenajare a parcului de la Centrul de Culturǎ se impune cât mai curând pentru cǎ, deşi a fost investit un milion de euro, întreaga zonǎ aratǎ groaznic şi este de-a dreptul periculoasǎ pentru cei care petrec timpul acolo.

Cum în consiliul local majoritatea decide, nu se ştie dacǎ proiectele liberalilor vor fi acceptate sau, mǎcar introduse pe ordinea de zi a urmǎtoarei şedinţe care ar urma sǎ aibǎ loc marţi, 31 octombrie.

 

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....