spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

La Curtea de Argeş  – Fǎrǎ miei sacrificaţi în pieţe dar cu controale drastice la carne şi ouǎ

Facebook Twitter Google+
La Curtea de Argeş  – Fǎrǎ miei sacrificaţi în pieţe dar cu controale drastice la carne şi ouǎ

#Atenţie de unde vǎ faceţi cumpǎrǎturile pentru masa de Paşte

Se apropie Paştele, iar argeşenii au început să umble prin pieţe în căutare de cele necesare pentru masa tradiţională. Până pe 14 aprilie, medicii veterinari din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare Argeş vor efectua verificări ale modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare în pieţele agroalimentare, centrele temporare de sacrificare a miezilor şi iezilor, unităţi de tranşare, unităţi de depozitare şi în toate unităţile unde se comercializează alimente de origine animală.
De asemenea, va fi asigurată permanenţa la nivelul DSVSA Argeş, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, afişându-se programul de lucru, numărul medicului veterinar responsabil, precum şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.
Medicii DSV avertizează că sacrificarea mieilor şi iezilor trebuie să se facă numai în unităţi autorizare sanitar-veterinar. „Se interzice comerţul stradal sau ambulant al cărnii de miel ori ied, a laptelui şi a produselor lactate, a ouălor şi produselor din ouă, precum şi al peştelui şi produselor din pescuit. De asemenea, în toate pieţele agroalimentare, administraţia pieţelor va asigura condiţii optime pentru depozitarea şi valorificarea cărnii de miel sau ied, a produselor lactate şi ouălor provenite de la pro-ducătorii particulari, DSVSA furnizând personal sanitar-veterinar specializat pentru asigurarea unui nivel ridicat de siguranţă alimentară şi protecţie a cetăţenilor. DSVSA poate oferi suport tehnic conform competenţelor specifice echipelor mixte organizate de prefectură pentru asigurarea unui nivel ridicat al siguranţei alimentului şi protecţiei sociale”, explica surse din cadrul DSVSA .

Cât timp voi fi director nu se vor sacrifica miei în piaţǎ

Pregǎtirile pentru Paşte au început şi în pieţele din Curtea de Argeş. Directorul SPPTO a declarat redactorilor PROFIT cǎ lucrǎri de dezinfecţie şi dezinsecţie se fac deja de douǎ sǎptǎmâni. « Hala de carne a fost dezinfectatǎ, apoi sectorul de lactate şi urmeazǎ şi sectorul de legume frcute. Astefel de acţiuni avem în fiecare primǎvarǎ, de obicei îniante de Paşte ».

Referitor la scarificarea mieilor şi a comercializǎrii cǎrnii în pieţele din municipiu, directorul Florea a declarat. « Cât voi fi eu director nu o sǎ vedeţi miei sacrificaţi aici, în piaţǎ. Nu amenajǎm loc pentru aşa ceva. In primul rând sunt nişte normative foarte clare şi destul de complicate în al doilea rând e o imagine groaznicǎ… Se fǎcea lucrul acesta acum 10-15 ani când nici posibilitǎţi nu erau prea multe. Acum se vor gǎsi carne şi produse din carne de miel la comercianţii din halǎ, produse verificate şi certificate » mai spune Marian Florea.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: [email protected]

Facebook Comments

Mai poti citi si....