Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

La Cetatea Poienari ca-n Italia, la Bergamo – Sute de turişti vor putea urca cu liftul în fiecare ora

Publicat

in

Aşa cum v-am informat într-un numǎr anterior al ziarului nostrum, Consiliul Judeţean Argeş alocǎ în acest an bani pentru montarea unui fel de lift la Cetatea Poienari. Astfel turiştii ar putea ajunge în vârful muntelui, la zidurile cetǎţii, mult mai uşor.
Acesta va fi realizat după modelul funicularului din orașul italian Bergamo și va fi amplasat ceva mai sus de actualele scări. Funicularul va avea capacitatea de a transporta 340 de persoane pe oră. În zona de picnic de la Poenari se va amenaja și o parcare pentru cei care vor dori să urce cu funicularul.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Munți de pământ în Parcul Fântâna lui Manole – SPGC s-a apucat de lucrări

Publicat

in

De cateva zile, in partea sudica a Parcului Fântâna lui Manole din Curtea de Argeș, lângă cladirea Serviciului de Asistenta Sociala, au rasarit munti de pamant. Printre alei si banci sunt, in prezent, tone de pamant excavat din alte zone ale orasului. Chestionat pe aceasta tema, seful SPGC, Ioan Ghiță, a explicat ce se intampla: ” Am avut excavari impuse de decolmatarile de pe Valea Doamnei si am adus pamântul rezultat in parcul Fantana lui Manole, in zona unde era nevoie de umplutura după refacerea parcului, anul trecut. Practic, pamantul va fi imprastiat si tasat pentru a aduce zonele cu probleme le nivelul aleilor care pareau ca sunt suprainaltate. Zilele acestea ne ocupam de asta urmand ca, in primavara, sa finalizam insamantarea gazonului”, a declarat seful SPGC.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Tânăr din Albeștii de Argeș prins furând din locuințele vecinilor

Publicat

in

De

În dimineața zilei de 19 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș au fost sesizaţi despre faptul că pe raza comunei Albeştii de Argeş, persoane necunoscute au pătruns în anexele unei gospodării prin forţarea sistemelor de asigurare de la uşile de acces, iar din interiorul acestora au sustras mai multe bunuri.

În urma cercetărilor, poliţiştii au identificat un bărbat de 34 de ani, din aceeaşi localitate, bănuit de sâvârşirea faptei.

Prejudiciul, în valoare de aproximativ 700 de lei, a fost recuperat în totalitate.

După administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend