Acest continut nu poate fi copiat !
spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

L-aţi mai văzut prin Argeş ? Mircea Drăghici, bolizi de lux și contracte pentru soție din bani publici primiți de partid

Facebook Twitter Google+
L-aţi mai văzut prin Argeş ? Mircea Drăghici, bolizi de lux și contracte pentru soție din bani publici primiți de partid

Peste 1,8 milioane de lei și trei Mercedesuri de aproape 200.000 de euro sunt beneficiile personale ale cuplului Mircea și Georgiana Drăghici din banii publici primiți de către PSD drept subvenție, a tritrat astayi newsweek.ro.

Din această postură, Mircea Drăghici gestionează banii partidului. Iar un partid care se laudă cu peste 400.000 de membri are un buget generos.  Și nu doar din cotizații: numai din subvenția de la stat, PSD a încasat peste 83 milioane de lei din 2017 până la zi.

Exact, 83 de milioane de lei, adică aproape 20 de milioane de euro.

O parte din acești bani publici, necesari – în principiu – activităților cotidiene, organizatorice ale unui partid, câteva milioane s-au dus în stângisme „de caviar”: bolizi de lux precum Mercedes V Class, Mercedes GLE Coupe 350 D și Mercedes GLK 250.

Cele trei mașini – cumpărate cu banii jos de către PSD! – valorează în jur de 188.000 euro.

Și, culmea, nici măcar nu sunt folosite în folosul partidului, ci al deputatului Mircea Drăghici și al soției acestuia, Georgiana Drăghici. Cât se poate de personal.

Astfel, soția trezorierului Drăghici, Georgiana Drăghici, conduce Mercedesul GLE Coupe 350 D pentru care PSD a plătit 324.799 lei.

Autoturismul de lux a fost achiziționat în data de 10 iulie 2017. Consoarta cu 15 ani mai tânără a deputatului PSD a mai încasat și peste 1,8 milioane de lei de la PSD, cheltuieli de publicitate, în contul unei televiziuni piteștene pe care o deține.

La rândul lui, Mircea Drăghici are la dispoziție celelalte două mașini Mercedes. 

Prima, Mercedes V Class, a fost cumpărată din banii partidului pe 16 mai 2017 și a costat nu mai puțin de 262.992 lei.  Celălalt Mercedes este modelul GLK 250 pentru care partidul a plătit 197.349 lei în data de 24 ianuarie 2018.

A doua nevastă, șefă TSD și cercetată de DNA

Georgiana Drăghici, a doua soție a actualului trezorier al PSD, a fost șefa TSD Argeș.

Ea a făcut parte din suita Dacianei Sârbu, care a angajat-o pe postul de consilier la Parlamentul European. Pentru acest serviciu, Georgiana primea în jur de 24.000 euro anual.

Procurorii DNA au trimis-o în judecată în stare de libertate, în martie 2017, împreună cu finul său, Cristian Meleșteu, fost director al Casei Studentului din Pitești, dar și cu fostul fotograf Doru Bălăşoiu, angajat al Cabinetului Parlamentar “Mircea Drăghici”.

Ei sunt acuzaţi că ar fi organizat pe banii Ministerului Tineretului și Sportului o “tabără de vară” a TSD.

“În cursul lunii decembrie 2013, inculpata Drăghici Georgiana i-a solicitat unei alte persoane să transmită prin e-mail un tabel cuprinzând datele unor studenți ai facultății respective, destinatari fiind inculpatul Bălășoiu Doru și încă o persoană, cu indicația de a-l completa cu mai multe tipuri de scris”, se menționează într-un comunicat al DNA.

Ulterior, în cursul lunii aprilie 2016, cu ocazia audierii în calitate de martor în prezenta cauză, “inculpata Drăghici Georgiana a făcut afirmații mincinoase și nu a spus tot ce știa cu privire la aspectele esențiale și, totodată, a determinat o altă persoană să facă afirmații mincinoase în cadrul declarației de martor pe care aceasta din urmă a dat-o în cauză, în scopul evitării implicării sale în cercetări și favorizării inculpatului Bălășoiu Doru”.

Ministerul Tineretului și Sportului s-a constituit parte civilă cu suma de 14.000 lei, bani ce reprezintă cheltuielile de cazare și masă pentru 102 persoane participante la tabăra TSD.

Doamna Drăghici – 1,8 milioane de lei de la PSD

Georgiana Drăghici a făcut și afaceri comerciale.

A deținut, de exemplu, firma Absolut Top Media & More, care a fost radiată în 6 august anul acesta.

Conform datelor de la Ministerul de Finanțe, firma Absolut Top Media & More avea o cifră de afaceri netă de 211.257 lei și pierderi de 140.456 lei în anul 2015.

Un an mai târziu, cifra de afaceri a crescut la 374.358 și un profit de 18.548 lei.

Pentru anul fiscal 2017, cifra de afaceri netă a crescut de peste trei ori, la peste 1,25 milioane lei și un profit de 239.248 lei.

Aproape – dacă nu chiar toți banii din 2017 – sunt încasați chiar de la PSD, partid al cărui trezorier este soțul doamnei Drăghici.

Astfel, Absolut Top Media & More SRL ar fi primit, în perioada martie 2017 – aprilie 2018, peste 1,8 milioane de lei de la PSD pentru publicitate difuzată pe postul argeșean Absolut TV.

În mai a.c., postul a fost închis.

Nici prima soție a lui Mircea Drăghici nu a fost uitată de către deputat.

Firma Evisa Top Business este deținută în mod egal de aceasta, Cristina Ioana Drăghici, și de Victorița Mincă. Această firmă ar fi primit în jur de 41.000 lei de la PSD.

sursa: Newsweek.ro

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....