Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Klaus Iohannis dezvăluie ce le va transmite liderilor UE, în plină pandemie: ‘Voi cere o finanțare mai consistentă’

Publicat

in

Președintele Klaus Iohannis a spus joi ce mesaj va transmite membrilor Consiliului European.

„România este primul stat membru al UE care a primit acceptul Comisiei pentru constituirea acestei rezerve a UE pe teritoriul țării noastre. Într-o primă etapă achiziția făcută de România în numele UE de 10 milioane va viza ventilatoare, măști și echipamente de protecție. Procedura de achiziție e independentă de procedurile derulate de Comisia Europeană, dar vom putea și noi să cerem o parte din acestă rezervă strategică. Vom prezenta eforturile făcute deja de România în proiect, voi cere o finanțare mai consistentă pentru acest mecanism. Le voi transmite partenerilor noștri din UE că avem nevoie de lanțuri de aprovizionare intacte iar pentru asta trebuie eliminate blocajele. Libera circulație a bunurilor e esențială și pentru menținerea activității economice. Comisia Europeană a elaborat deja recomandări în acest sens. Un alt aspect pe care îl voi menționa e repatrierea românilor aflați fie în afara UE, fie în state membre, care vor să revină în România. E importantă cooperarea, mai ales că multe state au impus restricții. Cea mai vulnerabilă categorie sunt muncitorii sezonieri, facem tot ce putem pentru a-i aduce acasă în contextul restricțiilor. Voi sublinia și necesitatea găsirii unor soluții de atenuare a crizei în plan economic și social. Efectele se resimt în toate statele membre și situația se înrăutățește constant”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a afirmat că România e puternic afectată de criză „mai ales în sectorul industrial și avem mare nevoie de acțiune coorodnată la nivelul UE”.

„Trebuie să gândim o strategie de recuperare post-criză. Comisia Europeană trebuie să înțeleagă că trebuie un plan pentru sprijinirea recuperării. UE în ansamblu traversează o perioadă extrem de dificlă, ne confruntăm cu o realitate tot mai dramatică și suntem forțați să ne adaptăm rapid. Sunt convins că proiectul european va ieși întărit din acestă grea încercare”, a mai spus președintele.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Preşedintele UFC Dana White, forţat să anuleze gala UFC 249 din cauza pandemiei de coronavirus

Publicat

in

De

Preşedintele UFC Dana White a confirmat că UFC 249 nu va mai avea loc şi susţine că decizia nu i-a aparţinut. Toate evenimentele UFC au fost amânate pe termen nedeterminat din cauza pandemiei, anunță MEDIAFAX.

Se pare că nu doar gala UFC 249 a fost anulată, ci toate evenimentele Ultimate Fighting Championship au fost amânate pe termen nedeterminat, din cauza pandemiei de coronavirus.

Citește și: Se dă liber la plecarea din țară! Ministerul Transporturilor va întocmi o procedură pentru grupurile de lucrători sezonieri care pleacă din România spre alte țări

White spune că era pregătit să organizeze şi să promoveze evenimentul, însă decizia nu i-a aparţinut.

„Încă din prima zi, m-am luptat să organizez acest eveniment. Ne-am luptat non-stop, zi şi noapte, să organizăm evenimentul, încă de când a început pandemia. Astăzi am primit un telefon de la cel mai înalt nivel al Disney şi de la cel mai înalt nivel al ESPN. Conducerea ESPN mi-a cerut să renunţ şi să nu fac evenimentul sâmbăta viitoare”, a spus Dana White, pentru ESPN.

Acest deznodământ vine după ce Rose Namajunas s-a retras din evenimentul principal al serii, lupta cu Jessica Andrade.

Citește și: Violeta Alexandru nu își schimbă declarația privind dublarea alocațiilor și creșterea pensiilor

Managerul lui Rose Namajunas a anunţat că luptătoarea a renunţat la luptă după ce doi membri ai familiei sale au decedat din cauza coronavirusului.

Tony Ferguson nu s-a arătat surprins la aflarea acestei veşti. Luptătorul a răspuns simplu: ”Oricum, tot mă voi antrena”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

KRC Genk a donează 40 de laptopuri copiilor nevoiaşi şi 15 telefoane mobile unui spital, pentru pacienţii cu coronavirus

Publicat

in

De

KRC Genk a anunţat că donează 40 de laptopuri copiilor nevoiaşi şi 15 telefoane mobile unui spital, pentru pacienţii cu coronavirus potrivit news.ro.

Gruparea face aceste donaţii în colaborare cu firma Tracs.

Laptopurile vor ajunge la elevi de şcoală primară care nu au echipamentele necesare pentru a urma de acasă cursurile şcolilor lor şi riscă din această cauză să rămână în urmă cu material.

Cele 15 telefoane mobile inteligente vor fi donate spitalului Limburg. Conducerea spitalului a anunţat clubul că a primit deja multe alimente şi cadouri şi că este nevoie cel mai mult acumde telefoane pentru pacienţii cu coronavirus, pentru ca aceştia să poată să comunice cu familiile lor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend