Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Klaus Iohannis anunță că România va a primit acceptul UE de a cumpăra echipamente medicale de 10 milioane de euro

Publicat

in

Președintele României anunță achiziții urgente de echipamente medicale necesare în criza coronavirus în valoare de 10 milioane de euro, apropate de Uniunea Europeană.

Citește și: SURSE România TV: Gheorghe Flutur, INTERNAT într-o rezervă de lux, la spitalul din Suceava

„Intenționez să subliniez în cadrul acestor discuții o serie de subiecte extrem de importante. La nivelul Uniunii au fost demarate achiziții comune pentru echipamente necesare gestionării epidemiei. Mănuși, echipamente de laborator.  Având în vedere că situația s-a dezvoltat rapid și în țara noastră, a devenit crucial ca aceste proceduri să fie finalizate cât mai repede cu puțință.

La nivelul UE s-a aprobat constituirea unei rezerve strategice ce echipamente medicale în cadrul mecanismului european de protecție civilă, destinat reacției UE la diferite crize, cum este aceasta a coronavirusului. România este primul stat membru al UE care a primit acceptul UE de a demara procedurile de achiziție. Într-o primă etapă achiziția de zece milioane de euro va viza măști și echipamente medicale”, a declarat Iohannis.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Preşedintele UFC Dana White, forţat să anuleze gala UFC 249 din cauza pandemiei de coronavirus

Publicat

in

De

Preşedintele UFC Dana White a confirmat că UFC 249 nu va mai avea loc şi susţine că decizia nu i-a aparţinut. Toate evenimentele UFC au fost amânate pe termen nedeterminat din cauza pandemiei, anunță MEDIAFAX.

Se pare că nu doar gala UFC 249 a fost anulată, ci toate evenimentele Ultimate Fighting Championship au fost amânate pe termen nedeterminat, din cauza pandemiei de coronavirus.

Citește și: Se dă liber la plecarea din țară! Ministerul Transporturilor va întocmi o procedură pentru grupurile de lucrători sezonieri care pleacă din România spre alte țări

White spune că era pregătit să organizeze şi să promoveze evenimentul, însă decizia nu i-a aparţinut.

„Încă din prima zi, m-am luptat să organizez acest eveniment. Ne-am luptat non-stop, zi şi noapte, să organizăm evenimentul, încă de când a început pandemia. Astăzi am primit un telefon de la cel mai înalt nivel al Disney şi de la cel mai înalt nivel al ESPN. Conducerea ESPN mi-a cerut să renunţ şi să nu fac evenimentul sâmbăta viitoare”, a spus Dana White, pentru ESPN.

Acest deznodământ vine după ce Rose Namajunas s-a retras din evenimentul principal al serii, lupta cu Jessica Andrade.

Citește și: Violeta Alexandru nu își schimbă declarația privind dublarea alocațiilor și creșterea pensiilor

Managerul lui Rose Namajunas a anunţat că luptătoarea a renunţat la luptă după ce doi membri ai familiei sale au decedat din cauza coronavirusului.

Tony Ferguson nu s-a arătat surprins la aflarea acestei veşti. Luptătorul a răspuns simplu: ”Oricum, tot mă voi antrena”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

KRC Genk a donează 40 de laptopuri copiilor nevoiaşi şi 15 telefoane mobile unui spital, pentru pacienţii cu coronavirus

Publicat

in

De

KRC Genk a anunţat că donează 40 de laptopuri copiilor nevoiaşi şi 15 telefoane mobile unui spital, pentru pacienţii cu coronavirus potrivit news.ro.

Gruparea face aceste donaţii în colaborare cu firma Tracs.

Laptopurile vor ajunge la elevi de şcoală primară care nu au echipamentele necesare pentru a urma de acasă cursurile şcolilor lor şi riscă din această cauză să rămână în urmă cu material.

Cele 15 telefoane mobile inteligente vor fi donate spitalului Limburg. Conducerea spitalului a anunţat clubul că a primit deja multe alimente şi cadouri şi că este nevoie cel mai mult acumde telefoane pentru pacienţii cu coronavirus, pentru ca aceştia să poată să comunice cu familiile lor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend