spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

KLANAR IMOBILIARE INFORMEAZĂ : Piața imobiliară din Argeş, în impas?  Ce se întâmplă cu prețurile în 2019 

Facebook Twitter Google+
KLANAR IMOBILIARE INFORMEAZĂ : Piața imobiliară din Argeş, în impas?  Ce se întâmplă cu prețurile în 2019 

– Terenurile se vor ieftini, in timp ce unele apartamente se vor scumpi

Piața imobiliară din Argeş va funcționa cu două viteze în acest an, pe fondul accentuării discrepanțelor între principalele oraşe dar si intre cele doua mari segmente, locuinte si terenuri. Dacă în Curtea de Argeş, cererea în creștere de spații de locuit va continua să pună presiune pe ofertă, mentinand un pret constant si fara şanse de scadere, în Pitesti se anticipeaza o micsoarare usoara a preturilor la apartamente. Tot in Pitesti, datorita infuziei de locuinte noi, mare parte din investițiile in derulare in micile cartiere ar putea fi înghețate, chiar si în domeniul locuințelor unifamiliale, arată o analiză a Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Argeş. In Curtea de Argeş, piața imobiliară imobiliară este caracterizată, în continuare, de decalajul major dintre cerere și ofertă, asta în condițiile în care deficitul de locuințe la nivel local nu dă semne de revenire. Prețurile relativ mari ale locuințelor în comparație cu alte oraşe similare din regiune și apetitul argeşenilor pentru proprietăți imobiliare, vin să accentueze dezechilibrul dintre cerere și ofertă. Potrivit Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Argeş, în 2019, cererea de locuințe în Curtea de Argeş va rămâne la un nivel ridicat, astfel că se impune construirea de noi blocuri pentru a tempera decalajul dintre cererea prea mare si oferta prea mica, ceea ce ar conduce la o reasezare a preturilor. Cum nu sunt anuntate a fi finalizate noi blocuri in urmatorii doi ani, este clar ca la Curtea de Argeş prețurile vor urma aceeași tendință de creștere temperată marcată și în 2018.

Ce preţuri vor scădea, totuşi, în 2019

Aşadar, la capitolul apartamente, in 2019 este foarte puțin probabil ca prețurile să scad

Narcisa Uţă, manager Klanar Imobiliare si proprietara a portalulrilor arges-imobiliare.ro si maxioferte.ro

ă. O reducere a preturilor in imobiliare este de anticipat insa, in privinta terenurilor. Potrivit analizei Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Argeş, terenurile din zonele rurale dar si cele din zonele montane- turistice se vor ieftini in 2019 cu maxim 10-15 %. ” In zonele rurale nu prea mai este nimeni

interesat sa isi construiasca locuinte, asta pentru ca tinerii au migrat in orase. Potentiali cumparatori pentru acestea raman cetateni din marile orase ale tarii care vor case de vacanta la tara. In ceea ce priveste zona montana, preturile vor continua sa scada datorita slabei implicari a autoritatilor in dezvoltarea turistica. Vorbim de infrastructura rutiera, de slaba promovare a zonei si de inexistenta vreunei statiuni montane. Cei care au investit la Molivisu, de exemplu, au facut o afacere proasta, pentru ca isi vand acum terenurile la preturi mai mici decat le-au cumparat cu ani in urmă”, spune Narcisa Uţă, managerul Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Argeş. În concluzie, piața imobiliară din Argeş va funcţiona, în acest an, cu două viteze.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....