spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

KLANAR IMOBILIARE INFORMEAZĂ: Cât costă să construieşti o casă de la zero în Argeş !

Facebook Twitter Google+
KLANAR IMOBILIARE INFORMEAZĂ: Cât costă să construieşti o casă de la zero în Argeş !

Cat costa sa construiesti o casa de la zero? Iata intrebarea de multe zeci de mii de euro care trece prin mintea argeşenilor care vor sa plece de la bloc la casa. Proiectul (marimea si compartimentarea), materialele, izolatia, instalatia electrica, racordarea la gaze si la apa etc sunt detaliile care fac diferenta intre o casa “ieftina” si una “scumpa. Klanar Imobiliare va prrezinta astazi o calculaţie de preţ pentru construcţia unei case in Argeş cu următoarele suprafeţe: Suprafaţa la sol – 84 mp, Suprafaţa desfasurata – 142 mp, Suprafaţa utila desfasurata – 114 mp.

In primul rand trebuie sa luati in calcul ca dupa ce o termini, casa trebuie intretinuta (practic incepi cu sfarsitul). Costurile de intretinere pot varia in functie de cum este ea construita. Daca optezi pentru varianta unei case independente din punct de vedere energetic, atunci sa stii ca nu este mai ieftin de construit fata de una din caramida. Aproximativ 75% din oameni aleg sa construiasca o casa din caramida, material foarte rezistent in timp, doar ca vine si cu niste dezavantaje.

Casa construita din caramida sau din lemn independenta energetic?

Caramida, asa cum am spus mai sus, are avantajul rezistentei in timp si la majoritatea factorilor de imbatranire fara a mai fi nevoie de renovari ulterioare majore pentru cca. 20 de ani. Dar specialistii atentioneaza ca aici se opresc avantajele acestui tip de constructie. Caramida are nevoie de izolatie atat exterioara cat si interioara si nu este ieftina. Desi o casa din lemn independenta energetic este mult mai ieftin de construit datorita materialelor mai ieftine si daca este construita bine poate sa reziste si o suta de ani, costurile pentru tehnologia verde sunt destul de ridicate. Dar este mult mai ieftin de intretinut ulterior. Iti poti recupera investitia in timp prin costuri foarte reduse la intretinerea ei.

Cum alegi proiectul de casa?

Cel mai bine este sa apelezi la un arhitect. Nu face de capul tau. Exista specialisti in acest domeniu care vor crea un proiect pe masura nevoilor tale si vor “profita” de fiecare metru patrat al constructiei. Este foarte importanta compartimentarea si sa stabilesti de la bun inceput unde sa pozitionezi mobila pentru ca in functie de asta vei avea planul instalatiei de incalzire si cea electrica. Plus sa iti trebuie si un proiectant care sa faca toate calculele de rezistenta. Iar pretul pentru proiect se calculeaza la metrul patrat si este intre 6 si 12 euro. In aceste sume intra si studiul geotehnic, taxe autorizatii si proiectul de rezistenta. Proiectul pentru o casa de 120mp, in functie de zona unde se construieste, poate sa coste intre 800 si 1500 de euro.

Regie proprie sau firma?

Aici trebuie luat in calcul bugetul, cunostintele si timpul de care dispui. La calculatia de pret noi luat in calcul că s-a apelat la o firma de constructii din urmatoarele doua motive:
timp – putini isi permit sa stea 12 ore pe zi sa muneasca la casa;
cunostinte – nu fa experimente cu propria casa
E adevarat ca serviciile unei firme de constructii ridica pretul final dar poate ca e mai bine asa. Oamenii aia stiu ce fac, si in plus, ei se ocupa si de achizitionarea si transportul materialelor.

Cat costa sa construiesti o Casa din caramida

Vom lua ca exemplu o casa cu dimensiunile prezentate mai sus iar preturile sunt orientative si vor include manopera si materialele. Si iau in calcul faptul ca lucrarile ar fi executate de catre o firma de constructii. Asa cum am explicat mai sus, pretul pentru proiect este in 800 si 1500 euro (fara TVA). Daca este construia de catre o firma de constructii, costul pentru a o ridica la rosu este intre 20.000 si 35.000 de euro (plus TVA) in functie de proiect daca se opteaza pentru BCA sau caramida si tipul de caramida. In acest pret intra materialele si manopera pentru fundatie, zidarie (daca sunt inclusi peretii interiori suma tinde catre maximul indicat) si acoperis (nu este inclusa sapa). Acesta reprezinta doar 30-40% din pretul final al unei case.

 • Adaugam apoi tamplaria si usile exterioare care costa intre 4.000 si 8.000 de euro (cu TVA), depinde de proiect si calitatea tamplariei.
 • Bransamentul la electricitate consta undeva in jur de 1.000 de euro. Manopera pentru instalatia electrica la o casa de 120 mp este intre 500 si 1.000 de euro in functie de complexitatea lucrarii, iar materialele costa aprox. 2.500 de euro (fata TVA). Pretul final ar fi intre 8.000 si 12.500 euro (plus TVA).
 • Pretul pentru instalatia de incalzire si de apa este intre 1.200 si 3.000 euro.
 • Pretul pentru tencuiala, sapa si izolatie exterioara la gri este intre 8.000 si 12.000 euro.
 • Pretul pentru racordarea la apa si la canalizare este in jur de 3.000 de euro. Pretul poate creste cu cat teava sau canalizarea este mai departe de strada si daca se trece cu apa pe sub sosea sau nu.
 • Racordarea la gaze costa in functie de proiect. Taxa porneste de la 300 de euro si apoi in functie de proiect se face un deviz de plata. Aici conteaza foarte mult lungimea tevii.
 • Montarea unei centrale termice si a caloriferelor (instalatie de incalzire) poate porni de la 4.000 de euro. Am inclus centrala, caloriferele, tevile si manopera.
 • Pretul finisajelor (faianta, vopsea, parchet, instalatii sanitare – cu cada, chiuvete etc.) depinde foarte mult de calitatea acestora. Acestea reprezinta undeva la 30-40% din costul final al unei case. In linii mari (depinde foarte mult de proiect si materialele alese) acestea pot fi cuprinse intre 12.000 si 20.000 euro.
 • Evident trebuie construit si gardul. Daca se opteaza pentru un gard simplu din beton cu lemn pentru un perimetru al unui teren de 350 mp pretul poate sa fie intre 3.000 si 5.000 de euro. Cu cat este mai complex sau perimetrul este mai mare, se adauga fier forjat sau alte materiale, pretul creste.
 • Preturile pentru vopsirea casei la exterior si corpurile de iluminat de la exterior. Si aici luam in calcul materiale simpliste. Preturile sunt intre 1.000 si 1.500 de euro vopsitul casei si 2.000-3.000 euro iluminatul exterior.
 • Pavelele in curte difera de la proiect la proiect, unii proprietari opreaza pentru pietris.

Pretul estimativ real pentru constructia unei case la cheie din caramida este intre 67.300 si 108.800 de euro.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....