Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Jocul Pokemon Go va fi lansat in curand in 200 de tari

Publicat

in

Pokemon Go, jocul care s-a dovedit a fi un succes urias, este lansat oficial in cinci tari, insa creatorii sai promit ca in curand va fi disponibil in 200 de tari si teritorii. Romanii il pot descarca de pe site-uri precum APK Mirror si pokemonii au aparut prin orase, crescand si numarul locurilor unde monstruletii pot fi pusi la lupta.

Pokemon Go este oficial disponibil pe iOS si Android in Australia, SUA, Noua Zeelanda, Franta si Germania, insa cei de la firma Niantic care a dezvoltat impreuna cu Nintendo aplicatia spun ca „relativ curand” jocul va fi disponibil in toate tarile lumii.

Compania nu a spus cand va fi Pokemon Go disponibil in toata lumea, insa vor urma investitii in servere si se va lucra la capitolul harti pentru ca jocul sa vina cu experienta cat mai reusita.

Marea miza comerciala tine de faptul ca pokemonii vor fi plasati mai aproape de anumite magazine, baruri sau restaurante care vor fi dispuse sa plateasca pentru asta si sa devina puncte de interes. Dezvoltatorii castiga bani de la acele firme care, la randul lor, vor avea mai multi clienti care vin sa vaneze pokemoni

Actiunile Nintendo au crescut cu peste 90% intr-o saptamana si compania si-a crescut cu 17 miliarde valoarea de piata. Mai complicata va fi lansarea in China unde regulile sunt mai stricte. Va urma lansarea in Japonia, tara de origine a Nintendo, dar si in Coreea de Sud, a patra cea mai mare tara pentru industria jocurilor video.

ACTUAL

În gări și trenuri, POLIȚIȘTII ARGEȘENI PARTICIPĂ LA RAIL ACTION DAY

Publicat

in

De

În perioada 13-14 noiembrie a.c., polițiștii argeşeni vor desfăşura o acţiune organizată la nivel european, sub egida RAILPOL, ce are ca scop siguranța cetățeanului și asigurarea integrității infrastructurii feroviare din județ.

Polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș, împreună cu polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Argeș și polițiștii Serviciului pentru Imigrări Argeș, participă la o acțiune, organizată la nivel european, sub egida RAILPOL, pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică (transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant, etc.), a faptelor săvârșite cu violență, depistarea migranţilor ilegali şi verificarea legalităţii transportului/depozitării mărfurilor periculoase.

Se acționează în trenurile de persoane şi marfă, în staţiile şi triajele feroviare, precum şi în alte zone cu un potențial criminogen ridicat pe linia infracţiunilor vizate. De asemenea, sunt vizate mai multe obiective economice care gestionează infrastructuri critice.

Totodată, sunt efectuate verificări şi la centrele de colectare materiale feroase şi neferoase adiacente, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura critică, precum și privind legalitatea transportului rutier de metale feroase și neferoase și de produse periculoase.

Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ la BUZUNAR ! Cele mai mari scumpiri de la începutul anului: cartofi, fructe, citrice

Publicat

in

De

În medie, prețurile la care ne făceam luna trecută cumpărăturile au fost cu 3,4% mai mari decât fuseseră cu un an în urmă, arată datele publicate marți de Institutul Național de Statistică. Față de începutul anului, cel mai mult s-au scumpit citricele, cartofii, fructele și țigările, topul celor mai mari creșteri de prețuri mai incluzând carnea de porc, serviciile de telefonie (din cauza deprecierii cursului de schimb) dar și combustibilii.

Reamintim că BNR prognozează o rată a inflației de 3,8% în decembrie 2019, cu 0,4 puncte procentuale sub prognoza din august, și de 3,1% în decembrie 2020, cu 0,3 puncte procentuale sub prognoza precedentă, a anunțat vineri guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Statul îți ia bani din buzunar în 4 feluri: prin taxe și impozite, prin împrumuturile pe care le face, prin tipărirea de bani și prin inflație. Prin taxe și impozite e evident că rămâi cu mai puțini bani.

Prin inflație, guvernele confiscă (mai discret sau mai fățiș) o parte importantă a avuției propriilor cetățeni. Cu precizarea că Statul confiscă astfel în mod arbitrar banii populației, sărăcindu-i pe cei mulți și îmbogățindu-i pe câțiva.

Primul principiu al luptei împotriva unui inamic este „cunoaște-ți dușmanul”, scrie un editorialist al Bloomberg. Dar nu întotdeauna acest lucru e posibil.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend