Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Jeremy Corbyn spune că nu va conduce Partidul Laburist la viitoarele alegeri din Marea Britanie

Publicat

in

Liderul Partidului Laburist şi al opoziţiei din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a declarat că nu va conduce partidul la viitoarele scrutine electorale după ce a recunoscut că a fost o „noapte foarte dezamăgitoare”, după înfrângerea suferită în alegerile generale din 12 decembrie, potrivit Mediafax care citează Reuters.

„Este evident că este o noapte foarte dezamăgitoare pentru Partidul Laborist, cu rezultatul pe care l-am obținut”, a spus Corbyn după ce şi-a câștigat locul electoral din nordul Londrei.

„Nu voi conduce partidul în nicio viitoare campanie electorală generală”, a spus el, adăugând că partidul trebuie să reflecte și că va conduce partidul în timp ce discuta despre viitorul acestuia.

Partidul Conservator, al premierului britanic în funcţie Boris Johnson, se clasează pe primul loc în scrutinul parlamentar anticipat din Marea Britanie, arată rezultatele sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Conform sondajelor, efectuate la comanda postului Sky News, Partidul Conservator (centru-dreapta) a obţinut 368 de locuri în Camera Comunelor, peste pragul majoritar de 326 de locuri.

Partidul Laburist (centru-stânga), condus de Jeremy Corbyn, este creditat cu 191 de locuri, faţă de 262 în prezent.

Pe locul trei se clasează Partidul Naţional Scoţian (SNP), cu 55 de locuri.

Partidul Liberal-Democrat este creditat cu 13 locuri, Partidul Verzilor a obţinut un singur mandat, iar Partidul Brexit, condus de Nigel Farage, nu a obţinut niciun loc în Camera Comunelor.

Dacă estimările sondajului se vor confirma, rezultatul ar fi un dezastru pentru Partidul Laburist, situaţie care va pune sub semnul întrebării mandatul liderului Jeremy Corbyn.

Un astfel de rezultat i-ar conferi premierului Boris Johnson legitimitatea de a insista pentru retragerea rapidă a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Criză FĂRĂ PRECEDENT: Pacienții Spitalului Județean de Urgență Deva ar putea rămâne fără mâncare

Publicat

in

De

Medicul coordonator al blocului alimentar din cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva a depus un memoriu la Prefectura Hunedoara, în care sesizează că spitalul nu mai are mâncare pentru bolnavi.

Potrivit memoriului depus de Codruța Fotescu, „situația la blocul alimentar este extrem de gravă”, conform Mediafax.

Medicul coordonator al blocului alimentar susține că s-a semnat contract exclusiv pentru livrarea de pui, dintr-un total de 70 de alimente necesare.

Citește și: BREAKING Gheorghe Dincă, amenințat cu moartea și huiduit la Tribunalul Olt

„Acest fapt afectează grav întocmirea meniului zilnic (3 mese zilnice plus gustări pentru bolnavii internați și medicii de gardă”. Am semnalat de la sfârșitul anului trecut această situație, dar nu s-a făcut nimic. Ca o consecință am avut semnale de pe secții zilele trecute referitor la meniul distribuit, cum că acesta ar fi un meniu insuficient caloric și deficitar în proteine de origine animală”, se arară în memoriu.

Codruța Fotescu susține că stocul de alimente „mai ajunge cu indulgență doar pentru trei zile”, în condițiile repetării aceluiași meniu în fiecare zi.

Mai mult, medicul coordonator al blocului alimentar se plânge și de lipsa acută de bucătari.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Prefectura Hunedoara, aici a avut loc o întâlnire provocată de de o situație de criză, din cauza faptului că un computer tomograf s-a stricat. Memoriul semnat de Codruța Fotescu a fost prezentat la această întâlnire, potrivit Prefecturii Hunedoara.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ilie Bolojan exultă după decizia Guvernului Orban: ‘Va genera un val de schimbări a primarilor, indiferent de culoarea lor politică’

Publicat

in

De

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, consideră că alegerea primarilor în două tururi conferă mai multă legitimitate şi dă posibilitatea schimbării primarilor care nu performează. Bolojan spune că alegerile în două tururi vor duce la schimbarea multora dintre primarii în funcţie, indiferent de culoarea lor politică.

”Alegerile în 2 tururi reprezintă un vot care conferă mai multă legitimitate. Votul din turul 2 favorizează mai mulţi candidaţi şi în general generează schimbări mai frecvente, mai ales în cazul primarilor care nu performează. Acesta va genera un val de schimbări a primarilor, care sunt astăzi în funcţie, indiferent de culoarea lor politică”, arată Ilie Bolojan, într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a PNL.

Dacian Cioloș explică de ce a fost lansat Vlad Voiculescu în avans: atac VIRULENT la adresa PNL

Bolojan consideră că, de multe ori, un primar în funcţie poate să ia 35% în primul tur – ceea ce în sistemul actual ar însemna câştigarea unui nou mandat – dar în turul 2, voturile negative care însumate sunt mai multe de 35% se întorc împotriva lui.

”În plus, cred că este recomandat să fie alegeri anticipate, pentru că astfel se tranşează lucrurile cât mai repede ceea ce ar permite viitorului Guvern, cu o majoritate parlamentară stabilă, să ia măsurile corecte pentru a pune România pe roate în direcţia corectă”, a mai afirmat primarul din Oradea.

Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi, a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, premierul Ludovic Orban.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend