Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Jandarmii din Harghita, alertați din pricina unui urs care dădea târcoale comunei Praid

Publicat

in

Jandarmii harghiteni au fost chemaţi, marţi seara, să îndepărteze un urs care a fost văzut în comuna Praid, dar animalul nu a mai fost găsit în zonă la sosirea echipajului de intervenţie, potrivit Agerpres.

Biroul de presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita a precizat că apelul la 112 a fost făcut de către un bărbat care a anunţat că a observat un urs în apropierea unui drum ce trece prin faţa centrului de recreere din comuna Praid.

Citește și: Lovitură pentru Adrian Năstase! Decizia luată azi

La faţa locului a fost trimis imediat un echipaj de jandarmerie, care în urma verificării zonei a constatat faptul că ursul nu se află acolo.

Jandarmii rămân pentru o perioadă în zonă, pentru a se asigura că animalul nu revine.

La Praid a fost trimis în sprijin şi un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, iar locuitorii şi turiştii din localitate au fost avertizaţi despre posibilul pericol printr-un mesaj Ro-Alert, trimis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Afară, departe, pe câmp – premieră oficială la Teatrul de Comedie pe 7 februarie

Publicat

in

De

Spectacolul „Afară, departe, pe câmp”, după un scenariu dramatic de Cătălin Ştefănescu, cu regia şi scenografia semnate de Alexandru Dabija, va fi prezentat în premieră oficială pe 7 februarie la Sala Studio a Teatrului de Comedie.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, „Afară, departe, pe câmp” este o biografie „interioară” a avangardei literare, cu Urmuz şi Tzara în frunte, mişcare pornită din revolta marginalilor culturii care se opuneau cu armele absurdului, „ideilor de-a gata” care au bântuit fără încetare, decenii la rând, arta, politică şi peisajul social românesc.

Spectacolul lui Alexandru Dabija, bazat pe un scenariu dramatic de Cătălin Ştefănescu, cu fragmente din Urmuz, Ionathan X. Uranus, Sesto Pals, Grigore Cugler, Saşa Pană şi Benjamin Fundoianu, demonstrează, de asemenea, că râsul a fost garanţia sănătăţii morale a celor care au spus NU! tuturor sistemelor care au înregimentat şi degradat fiinţa umană, precizează organizatorii.

Citește și: PNL cedează parțial în fața USR în scandalul privind viza de flotant

„Am zăcut luni de zile pe tot felul de nisipuri. E un noroc să ai marea aproape. Tot un noroc e să ai în literatură şi limbă o liotă de scriitori cum au fost cei de la 1916-1930. Moderniştii, suprarealiştii. Ca şi cu marea, dacă o ai, e bine să umbli pe ea. Aşa că, deşi Urmuz considera teatrul ‘o artă minoră’ şi poate avea dreptate, am umblat şi noi prin textele lor, ale suprarealiştilor. Să ne fie de bine”, a declarat Alexandru Dabija.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Dorina Chiriac, Ilona Brezoianu, Andreea Samson, Bogdan Cotleţ, Dan Rădulescu, Dragoş Huluba, Liviu Pintileasa, Anghel Damian.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Suspiciune de infectare cu coronavirus în România – Pacientul a fost internat la Institutul Matei Balş

Publicat

in

De

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Bacău, cu suspiciune de infectare cu coronavirus este adus luni la Institutul Matei Balş din Capitală, pentru teste potrivit news.ro.

Tânărul a fost în China, de unde a revenit în urmă cu câteva zile.

El a avut simptome de gripă şi după câteva zile s-a prezentat la Spitalul Judeţean Bacău.

Tânărul este adus în Capitală, la Instititul Matei Balş, pentru a fi testat.

„Din ce date avem la acest moment, este vorba despre un tânăr, de 24 de ani, care studiază în China şi care a venit în Bacău în urmă cu opt zile. A acuzat febră inclusiv în avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrilă. În schimb a tuşit, iar acum s-a prezentat la UPU cu dureri musculare, care pot fi şi un efect secundar al acestei tuse”, a declarat presei locale Alin Năstasă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bacău.

Managerul Institutului de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, s-a referit luni la îmbolnăvirile cu coronavirus, afirmând că 70% dintre cazurile de coronavirus nou înregistrate sunt forme uşoare şi medii, iar în cazul în care virusul va apărea în România, Institutul are capacitatea de a-l trata.

În plus, acesta a făcut apel la populaţie să nu caute teste rapide pentru depistarea coronavirusului nou, întrucât acestea nu există.

”Nu există teste rapide, nu încercaţi să căutaţi teste rapide pentru noul coronavirus, nu există nicăieri în lume, se fac teste standard”, a mai spus Streinu-Cercel.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend