Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Jandarmeria Română, SANCȚIONATĂ pe Facebook după intervenția la protestul de vineri: Ce recenzii au lăsat internauții

Publicat

in

Internauții au sancționat, pe Facebook, reacția jandarmilor la protestul de vineri, ratingul paginii de socializare ajungând de la 2,1 la 1,8 stele. Oamenii au lăsat mesaje prin care îi critică pe angajații instituției.

„Nu recomand. Oameni de joasă speță. TU, Jandarmule, ai intors o Romanie impotriva ta. Ai facut de ras haina pe care o porti!”, „sclavi ai sistemului psd-ist”,”Văzând înregistrările de la mitingul de ieri…sunteți penibili…probabil va apărați salariile voastre care sunt exagerat de mari pentru niște huligani care nu ii merita”, „Aţi dovedit iar că sunteţi un pachet de carne fără creieri. Aţi dovedit iar că sunteţi garda de corp a penalilor. Aţi arătat cât de puternici sunteţi atacând oameni nevinovaţi în timp ce golanii din galerii îşi făceau de cap. V-aţi sacrificat colegii doar ca să daţi subiecte de discuţie unor jurnalişti de doi bani. Aţi fost abjecţi”, sunt câteva dintre mesajele lăsate de internauți.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Nepotul lui Gigi Becali, audiat la DNA într-un dosar privind afaceri imobiliare

Publicat

in

De

Nepotul lui Gigi Becali, Vasile Geambazi, a ajuns, marți dimineață, la sediul central al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru audieri. Procurorii nu au oferit, până acum, detalii despre calitatea sau dosarul în care a fost citat acesta, transmite Mediafax.

În 2014, Vasile Geambazi a renunţat la despăgubirea pentru un teren de 14,7 hectare din Voluntari, dobândit prin cesiune, după ce instanţa a hotărât ca el să primească doar contravaloarea sumei plătite fostului proprietar şi 15 la sută din diferenţa până la valoarea imobilului.

Persoanele care au revendicat iniţial suprafaţa respectivă îşi înstrăinaseră drepturile încă din anul 2003. În anul 2011, S.C. Romcontrol S.A. a întocmit, în dosarul de despăgubire al lui Geambazi, un raport de evaluare şi a stabilit valoarea terenului la suma de 205.352.000 de lei.

În 2012, Geambazi a dat în judecată Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, solicitând emiterea titlului de despăgubire. La data de 6 noiembrie 2014, Curtea de Apel Bucureşti a obligat Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor (succesoarea Comisiei Centrale) să emită titlul de despăgubire în condiţiile Legii nr. 165/2013, ceea ce ar fi presupus ca valoarea imobilului să fie stabilită prin aplicarea grilei notarilor publici şi să se acorde, prin compensare în puncte, doar contravaloarea sumei plătite fostului proprietar şi 15 la sută din diferenţa până la valoarea imobilului.

În iulie 2013, Vasile Geambazi a obţinut o despăgubire de 297.630.000 de lei de la statul român, pentru un alt teren din Voluntari, de 21 de hectare, potrivit unei decizii irevocabile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Potrivit ANRP, Vasile Geambazi a dobândit dreptul la proprietate asupra terenului de 21,7 ha din Voluntari printr-un contract de cesiune încheiat în anul 2009.

În legătură cu acest dosar, în anul 2012, instanţa a hotărât ca statul român, prin Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, să emită titlu de despăgubire potrivit raportului de evaluare întocmit de S.C. Business Evaluator, respectiv 297.630.000 lei. În acest prim dosar, Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor a emis, în data de 27.06.2013 un titlu de despăgubire, iar ANRP a emis, în data de 20 iunie 2014, un titlu de plată pentru prima din cele cinci tranşe aferente titlului de despăgubire.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ministrul Mediului, către meteorologi: M-aş bucura foarte mult să fiu informat că ninge, ca să intre şi urşii în hibernare

Publicat

in

De

„M-aş bucura foarte, foarte mult să fiu informat, indiferent cât de târziu în noapte, că va ninge, ca să intre şi urşii în hibernare, a declarat, marţi, ministrul Mediului, Costel Alexe, prezent la un eveniment organizat de Administraţia Naţionale de Meteorologie (ANM). Declarațiile au loc la două zile de la incidentul din Harghita, unde un urs rănit a agonizat 18 ore pe șosea.

Ministrul Mediului a participat la sesiunea ştiinţifică anuală a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), cu tema „Extreme meteorologice ale anului 2019”, unde a lăudat instituția pentru „profesionalismul apreciat şi la nivel mondial”, potrivit Agerpres.

În acest context, el a spus că una dintre puține persoane cu care corespondează pe WhatsApp după ora 22:00 este directoarea ANM, Elena Mateescu, și că s-ar bucura foarte mult ca aceasta să îl anunțe, oricât de târziu în noapte, că ninge, „ca să intre urșii în hibernare”.

„Vă asigur şi vreau să spun foarte sincer că, în calitate de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, aveţi în mine nu doar un sprijin, aveţi în mine un coleg şi în tot ce înseamnă problematica Administraţiei Naţionale de Meteorologie voi fi partener. Cu puţine persoane corespondez pe WhatsApp după ora 22:00, iar doamna Mateescu (Elena Mateescu, director general al ANM, n.r.) este una dintre acele persoane, datorită avertizărilor meteo care mi se aduc la cunoştinţă. M-aş bucura foarte, foarte mult să fiu informat, indiferent cât de târziu în noapte, de către doamna Mateescu, că ninge, ca să intre şi urşii în hibernare”, a spus ministrul Mediului.

Un urs a fost lovit, sâmbătă seara, de un autoturism în care se aflau trei persoane, la ieşirea din localitatea Praid, județul Harghita. Animalul, grav rănit sâmbătă, în jurul orei 18.00, a agonizat pe marginea drumului până duminică la prânz, pentru că autoritățile nu reușeau să ia o decizie. Până la urmă, s-a luat decizia ca animalul să fie împușcat pentru a-i curma suferința.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

COMENTARII FACEBOOK

În Trend