Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Jandarmeria Argeș la raport: În doar doua luni au fost depistati 23 argeșeni certati cu legea

Publicat

in

Conferinţa de presă susținută astăzi de conducerea jandarmeriei Argeș a avut drept subiect Activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş în septembrie – octombrie 2019, precum și principalele activități desfășurate de cu ocazia desfășurării Alegerilor Prezidențiale – noiembrie 2019. Acestea au vizat în principal planificarea, organizarea, coordonarea şi conducerea misiunilor de ordine publică executate pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional.

În ceea ce priveşte activitatea de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, aceasta a fost direcţionată spre îmbunătăţirea continuă a serviciilor de ordine şi siguranţă publică prestate pentru cetăţeni şi orientată către scăderea criminalităţii stradale, ca principal indicator de eficacitate.

Privitor la activitatea de constatare a infracţiunilor, în lunile septembrie – octombrie a acestui an au fost constatate independent 22 de fapte de natură penală, fiind depistaţi 23 făptuitori. Constatarea acestor fapte de natură penală a făcut obiectul întocmirii a 15 dosare care au fost înaintate organelor de poliţie competente teritorial.

În aceeaşi perioadă de timp, au fost constatate în comun cu organele de poliţie 18 infracţiuni şi au fost depistaţi 20 autori.

De asemenea, în perioada supusă analizei, au fost aplicate 416 sancţiuni contravenţionale, din care 272 amenzi şi 144 de avertismente, iar valoarea sancţiunilor contravenţionale fiind de 80.000 lei.

Totodată, personalul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş a participat în cadrul programelor comune de prevenire şi combatere a faptelor antisociale la 116 activităţi de pregătire anti-infracţională, antivictimală a populaţiei şi cu caracter preventiv-educativ, în 74 de locaţii, cu un număr de 3.718 participanţi.

Aceste activităţi s-au desfăşurat în temeiul Legii nr. 550/2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române (art. 1), al Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive (art. 12), al Legii nr. 35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ (art. 1, art. 2 şi art. 6) şi al Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 (republicată) pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În lunile analizate, I.J.J. Argeş a avut de executat 103 mandate de aducere în 17 localităţi, 206 jandarmi au efectuat verificări cu privire la persoanele în cauză, misiunile fiind finalizate în 63 de cazuri cu prezentarea persoanelor în faţa instanţei emitente şi în 40 de cazuri prin neprezentarea la instanţă sub efectul prevederilor art. 266, alin (3) şi (4) C.P.P.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Lovitură pentru PSD- Trei parlamentari, în vizorul DNA

Publicat

in

De

Trei parlamentari sunt vizaţi de perchezițiile făcute de procurorii DNA Timișoara la sediul PSD Arad.

Este vorba despre Florin Tripa – deputat PSD de Arad, Dorel Căprar – deputat PSD de Arad şi Ioan Chisăliţă – deputat PSD de Caraş Severin. Ei riscă să rămână fără imunitate parlamentară, având în vedere că ÎCCJ a încuviințat perchezițiile procurorilor

Oficial, DNA central a transmis că procurorii de la Timișoara „efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019”.

„În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție”, precizează DNA central.

Vezi și:Traian Băsescu ‘îi dă o mână de ajutor’ lui Ludovic Orban! Ce ar fi făcut în privința creșterii pensiilor

Veste mare-Se vor da mai mulți bani din partea statului

Vești mari- Toți buncii vor primi bani în plus – Care sunt condițiile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Traian Băsescu a făcut anunțul ! Cine va candida la Primăria Capitalei

Publicat

in

De

Traian Băsescu a dezvăluit  candidaţii PMP pentru alegerile locale pentru Bucureşti

„Văd că partidele s-au apucat să își facă liste și astăzi, la partid, Tomac a luat o decizie cu privire la candidați.

Din partea PMP, care are peste 10% în București o să fie Theodor Paleologu la Primăria Capitalei, Eugen Tomac la Sector 1, Mihail Neamțu la Sectorul 2, Ioana Constantin la Sectorul 3, Ștefănel Marian la Sectorul 4, Lucian Iliescu la Sectorul 5 și Ștefan Florescu la Sectorul 6. Sunt oameni care au crescut și sunt convins că vor face performanță”, a spus Traian Băsescu România TV.

Vezi și:Traian Băsescu ‘îi dă o mână de ajutor’ lui Ludovic Orban! Ce ar fi făcut în privința creșterii pensiilor

Veste mare-Se vor da mai mulți bani din partea statului

Vești mari- Toți buncii vor primi bani în plus – Care sunt condițiile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend