spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Istoricul Fane Dumitrache dă startul Festivalului Medieval Secuiesc Ţigănesc

Facebook Twitter Google+
Istoricul Fane Dumitrache dă startul Festivalului Medieval Secuiesc Ţigănesc

– Chinezii atrasi de doua specii unice in lume:  broasca urat mirositoare de Muzeu si maidanezul regal de Curtea de Arges. Ei spun ca din acestea se fac cele mai bune mancaruri

– Cozonacul secuiesc va inlocui stema inexistenta a  orasului iar istoricul va fi premiat de celebra Academie de la Plaiul Oii

Eveniment, mare eveniment astazi in orasul feudalo-regal Curtea de Arges ! Istoricul Stefan Dumitrache va da startul celui mai ciudat festival din istoria Romaniei in care va bate urmatoarele recorduri.

In primul rand va fi un festival medieval din care va lipsi blazonul si stema orasului pentru simplu motiv ca ea nu exista decat la DNA desi,  impreuna cu primarul si colegii consilierii, au cheltuit vreo 600 milioane lei pentru asta. Al doilea record va tine de specificul festivalului, Fane Dumitrache avand mari sanse de a lua premiul secolului pentru multiculturalitate acordat de celebra Academie de la Plaiul Oii. Asta pentru ca vom avea parte un festival trei in unul, un festival secuiesc, dedicat celebrului cozonac perpelit pe curentul Muzeului Municipal, un altul feudal care reflecta pe deplin realitatile comunei Curtea de Arges, cu buruieni pe scena si in zona de langa San Nicoara, trepte rupte si o arteziana pe are nu a mai bagat-o nimeni in seama de pe vremea lui Pazvante Chiorul si care acum colcaie de broaste, soparle si alte reptile urat mirositoare si in fine, un festival tiganesc din care nu vor lipsi corturile multicolore, tigaile si ceaunele specifice unei satre.

Sa mai spunem ca istoricul Fane Dumitrache si-a dat seama ca in Curtea de Arges nu exista un om care sa stie istorie ca lumea asa ca a ales ca si prezentator al evenimentului o fata batrana si cam paralela cu istoria acestei zone avand in vedere ca locuieste undeva pe dealuri, la marginea Pitestiului, pe la Stefanesti.

O alta realizare remarcabila ar fi aceea ca, la fel ca anul trecut, Fane Dumitrache va sfida legile fizicii si va lumina orasul ziua in amiaza mare, cum nici firmele care papa banii primariei nu au reusit sa o faca. Mai exact defilarea cu torte va fi facute pe lumina de zi, adica va arde gazul de pomana. Motivul ar fi acela ca dupa lasarea intunericului maidanezii din oras devin mult prea agresivi si ar putea atenta la integritatea tortelor de bambus si chiar i-ar putea inghiti sabia lui Fane Dumitrache.

In fine, un alt fapt laudabil, ar fi acela ca ciudatenia festivalului organizat de Fane Dumitrache a depasit granitele tarii si a ajuns pana in China. Astfel, o delegatie de chinezi in frunte cu ambasadorul acestei tari prietene, va ajunge la Festival pentru a degusta la un restaurant din zona unde parcarea este interzisa, pulpe de broasca de San Nicoara la ceaun. Deja de azi dimineata oamenii lui Stefan Dumitrache nu mai prididesc in a captura cat mai multe broaste din fantana arteziana urat mirositoare de langa Muzeu. „Venim acilişa, la voi la Roumania, la Cur d’ Arges, ca am auzit ca mister Dumitrache are o crescatorie de broaste unice cu o aroma greu de egalat. Noi , suparat rau de tot pe primar pe motiv ca nu a vrut sa ne lase sa mangeare si cativa caini din specia asta a voastra unica in lume, maidenezul regal de Curtea de Arges „, ar fi declarat, intr-o combinatie de limbi,  portarului de la Muzeu un membru al delegatiei chineze.

 

 

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....