spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

ÎPS Calinic i-a luat funcţia protopopului Jenică Matei

Facebook Twitter Google+
ÎPS Calinic i-a luat funcţia protopopului Jenică Matei

Prjenica mateieugeniu matei pictura in bis valea popiiotopopul de Muscel Eugeniu (Jenică) Matei a fost suspendat din funcţie de Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, ÎPS Calinic.
În data de 22 ianuarie 2015 Arhiepiscopia a transmis către Protoieria Câmpulung Muscel o decizie de suspendare a protopopului Matei pentru o perioadă de o lună de zile, mai exact până în data de 22 februarie. Motivele suspendării sunt momentan sub secret bisericesc, însă în cele 92 de parohii din subordinea Protoieriei muscelene este mare forfotă, fiind vehiculate o serie de nereguli în contabilitatea instituţiei.
Pe moment, funcţia de protopop a fost preluată de secretarul Protoieriei, părintele Gheorghe Vişoiu, numit interimar, pe o perioadă de 30 de zile, de către ÎPS Calinic.
Preotul Eugeniu Matei a ocupat funcţia bisericească vreme de 21 de ani, din anul 1994, şi mulţi îl vedeau încă cinci ani de aici înainte pe post de protopop, adică până la vârsta pensionării.
Potrivit statutului BOR noul protopop va fi numit de către ÎPS Calinic, cel mai probabil după data de 22 februarie.

Este de subliniat că pe unul din pereţii Bisericii din Parohia Valea Popii, din comuna Mihăeşti, este pictat chipul preotului profesor, Eugen Nicolae Matei, alături de Sfinţi.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....