Conecteaza-te cu noi

Campulung

ÎPS Calinic i-a luat funcţia protopopului Jenică Matei

Publicat

in

Prjenica mateieugeniu matei pictura in bis valea popiiotopopul de Muscel Eugeniu (Jenică) Matei a fost suspendat din funcţie de Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, ÎPS Calinic.
În data de 22 ianuarie 2015 Arhiepiscopia a transmis către Protoieria Câmpulung Muscel o decizie de suspendare a protopopului Matei pentru o perioadă de o lună de zile, mai exact până în data de 22 februarie. Motivele suspendării sunt momentan sub secret bisericesc, însă în cele 92 de parohii din subordinea Protoieriei muscelene este mare forfotă, fiind vehiculate o serie de nereguli în contabilitatea instituţiei.
Pe moment, funcţia de protopop a fost preluată de secretarul Protoieriei, părintele Gheorghe Vişoiu, numit interimar, pe o perioadă de 30 de zile, de către ÎPS Calinic.
Preotul Eugeniu Matei a ocupat funcţia bisericească vreme de 21 de ani, din anul 1994, şi mulţi îl vedeau încă cinci ani de aici înainte pe post de protopop, adică până la vârsta pensionării.
Potrivit statutului BOR noul protopop va fi numit de către ÎPS Calinic, cel mai probabil după data de 22 februarie.

Este de subliniat că pe unul din pereţii Bisericii din Parohia Valea Popii, din comuna Mihăeşti, este pictat chipul preotului profesor, Eugen Nicolae Matei, alături de Sfinţi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. ION

  13 februarie 2015 la 21:08

  Sătenii din satul Valea Popii, comuna Mihaesti, sunt foarte suparati, ca protopopul Matei s- a pictat în biserica de la Valea Popii pe banii localnicilor
  Acest lucru nu i-a fost de ajuns, i-a pictat și pe copiii săi, Maria Robert și Casiana.
  Se spune ca lupul isi schimba parul dar naravul ba. Nu le-a fost de ajuns ca s-au zugravit in Biserica pe banii satenilor s-au confruntat si cu o sustragere la acel moment de vre-o 400 milioane lei.
  Nu degeaba s-a ajuns la acest moment la un furt de 5,2 miliarde lei

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

În Argeș, două persoane găsite moarte în propria locuință

Publicat

in

De

Descoperire șocantă în Argeș, în această dimineață. Două persoane au fost găsite, de o vecină, decedate într-o locuință din comuna Albeștii de Muscel.

Este vorba despre o femeie de 90 de ani și un bărbat de 65 de ani. Potrivit primelor informații cele două persoane s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon provenit, cel mai probabil, de la o soba necurăția. Vecina lor a mers la locuință celor doi și i-a găsit fără suflare și, speriata, a anunțat imediat autoritățile.

Politia a sosit la fața locului și cercetează împrejurările producerii tragediei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Copiii din Câmpulung au învățat să fie în siguranță, in cadrul unui proict comun IPJ – DGASPC

Publicat

in

Copiii din Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung și cei din Casa de Tip Familial Câmpulung au participat joi, 17 ianuarie 2020, la o activitate susțintă de reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș și Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș. Întâlnirea face parte din proiectul ”Te învățăm să fii în siguranță!”, ce are o tematică amplă și de interes: consecințele comportamentului antisocial, violența, consumul și traficul de substanțe interzise, criminalitatea informatică, traficul de persoane.

Pe parcursul acestei activități de informare și de prevenție, participanților li s-a vorbit despre riscurile la care se expun ca urmare a consumului de substanțe psihoactive, despre siguranța în mediul on-line, dar și despre traficul de persoane, șantaj și anturaje periculoase.

Copiii au avut ocazia să vizioneze și un reportaj în care au fost prezentate cazuri concrete ale unor semeni de-ai lor care, din neatenție sau din neștiință, au trăit experiențe negative în urma cărora viața lor a căpătat un curs nedorit. La polul opus, din reportajul respectiv, copiii au putut afla și povești de viață de succes ale unor personalități reprezentative din lumea sportului românesc care prin munca lor, au reușit să devină adevărate modele.

Cei mici au fost încurajați să vorbească cu adulții care îi au în grijă, despre problemele cu care se confruntă ei sau prietenii lor, evitând astfel ca lucrurile neplăcute să degenereze și să se agraveze.

Activitățile din cadrul proiectului ”Te învățăm să fii în siguranță!” vor continua în Centrele de plasament și în Casele de tip familial din județul nostru, cu sprijinul polițiștilor experimentați ce desfășoară activități de poliție judiciară și cu sprijinul specialiștilor cu atribuții în domeniul asistenței sociale și protecției copilului din cadrul D.G.A.S.P.C Argeș.

Reducerea riscurilor la care minorii sunt expuși e o provocare atât pentru autorități, cât și pentru întreaga societate. În acest context, reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniu colaborează, pentru a combate activitățile ilicite, dar și pentru a desfășura activități de informare și prevenție.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend