Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ionel Dancă, despre problema plății salariilor la Romatsa: Căutăm o soluție

Publicat

in

„Da, am fost informați cu privire la situația Romatsa. Este o situație cunoscută, este o cauză cunoscută aceea care a dus la o situație total nedorită, respectiv titlurile executorii puse de companiile și de frații Micula.

E o situație care vine din trecut și căutăm o soluție la această problemă. Când vom avea o soluție, o să vă prezentăm public”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă. Reacție vine în contextul în care Romatsa riscă să rămână fără bani pentru plata salariilor controlorilor de trafic aerian, din 15 decembrie, anunță Radio România Actualități, citând surse apropiate situației.

Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian, Romatsa, nu mai primește contravaloarea serviciilor de trafic aerian de la Organizația Europeană pentru Siguranța Navigării Aeriene – Eurocontrol, iar fondurile mai ajung pentru circa o săptămână. Conturile Romatsa au fost poprite în contextul în care frații Ioan și Viorel Micula, investitori suedezi, au câștigat un proces împotriva statului român. Datoria este de aproape 400 de milioane de euro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Apelul Ambasadei, Mitropoliei de la Nürnberg și al platformei Diaspora Academică

Publicat

in

De

Apel în vederea construirii Rețelei pentru solidaritate, voluntariat și susținerea organizării diasporei române

În contextul demersurilor vizând reducerea impactului negativ al pandemiei COVID-19 în rândul comunității române din Germania, Ambasada României la Berlin, în coordonare cu Consultatele Generale, împreună cu ÎPS Serafim, Mitropolit al Europei Centrale și de Nord, precum și cu o serie de partenerii din mediile comunității române, au luat inițiativa unui parteneriat în vederea construirii unei rețele pentru solidaritate, voluntariat și sprijinirea auto-organizării comunității române.

În continuarea acestei inițiative, Ambasada și Consulatele Generale din teritoriu, în parteneriat cu Mitropolia de la Nürnberg și alături de inițiativa Clubul Academic Român – platforma Diaspora Academică, au structurat o serie de recomandări care să ajute la crearea unui cadru de lucru interoperabil între inițiatori acestui proiect de responsabilitate comunitară și partenerii din mediile diasporei române din Germania.

Demersul angajat urmărește sprijinirea construirii unui consorțiu pentru solidaritate, stimulând afirmarea unor vectori puternici de coeziune comunitară și societală la nivelul comunității române din Germania. Într-un context în care comunitatea română mizează pe implicarea substanțială a segmentului diasporei academice și de excelență profesională, inițiativa urmărește construirea unei rețele de solidaritate deopotrivă:

• pe versantul off-line, prin sprijinirea creării unor puncte locale pentru solidaritate și a unor interacțiuni colaborative între partenerii comunității române

• pe versantul on-line, prin construirea unei platforme de internet, care să permită un management integrat al solicitărilor de sprijin, schimbul de bune practici și o creștere a vizibilității rezultatelor concrete ale activităților din cadrul acestei rețele de solidaritate.

Platforma online se află în lucru și urmează a fi finalizată cu sprijinul ZITEC România și al start-up-ului CITIZEN NEXT.

Apelul Ambasadei, Mitropoliei de la Nürnberg și al platformei Diaspora Academică poate fi accesat la adresa:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Germania a înregistrat o creştere a numărului de contaminări cu coronavirus în 24 de ore

Publicat

in

De

Germania a înregistrat o uşoară creştere a numărului de noi contaminări cu noul coronavirus în 24 de ore – după o scădere timp de patru zile -, a anunţat marţi Institutul de boli infecţioase Robert Koch, însărcinat cu lupta împotriva covid-19, relatează Reuters, potrivit news.ro.

În total, Germania înregistrează 99.225 de contaminări – cu 3.834 mai multe decât în bilanţul precedent.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 35: ‘Debandada care se va crea cu ăştia ieşiţi pe străzi vă va depăşi’

Luni, autorităţile au anunţat 3.677 de cazuri.

Potrivit Institutului Robert Koch, covid-19 a ucis 173 de oameni de luni până marţi. Bilanţul deceselor din cauza noului coronavirus a crescut la 1.607.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend