spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Ion Țiriac a luat foc după declarațiile ministrului Transporturilor: ‘Să nu-mi bage trenul în patinoar’. Reacția CFR

Facebook Twitter Google+
Ion Țiriac a luat foc după declarațiile ministrului Transporturilor: ‘Să nu-mi bage trenul în patinoar’. Reacția CFR

Omul de afaceri Ion Țiriac a declarat, la prezentarea colecției de vehicule Porsche 911 din galeria care îi poartă numele, că linia de tren care ar trebui construită către aeroport în viitorul apropiat ar putea trece prin patinoarul său inaugurat cu doar doi ani în urmă. „Să nu-mi bage trenul în patinoar că ar putea supăra câteva mii de copii”, a declarat fostul tenismen, potrivit Revistei Capital.

„„Se pare însă că avem o problemă „mititică”. Știţi că vine un Campionat European de Fotbal şi că România găzduieşte trei meciuri. Ei bine se pare că vom avea o linie de tren care vrea să treacă prin patinoar! Mă gândesc însă că ar putea trece mai prin stânga sau prin dreapta. Să nu-mi bage trenul în patinoar că ar putea supăra câteva mii de copii (n.n. – cei care vin la patinoar)”, a explicat cel mai bogat om din România.”, a spus Ion Țiriac.

În seara zilei de miercuri, 8 august, serviciul de comunicare al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA a transmis un comunicat în care menţionează că „patinoarul nu va fi afectat”.

„În data de 13.07.2018 a fost semnat contractul sectorial de servicii pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional H. C. Bucureşti, în conformitate cu cadrul legislativ naţional şi european în vigoare. Prestatorul de servicii a demarat studiile de teren (topografice, geotehnice, etc.) precum şi alte activităţi specifice pentru a prezenta celor interesaţi variantele de traseu care vor fi analizate în cadrul studiului. În regim de urgenţă, acestea vor fi prezentate într-un Raport Special care să prezinte, avantajele şi dezavantajele, precum şi constrângerile fiecărei variante. Menţionăm că în acest studiu nu se vor afecta construcţiile existente, inclusiv patinoarul”, menţionează reprezentanţii CFR.

În urmă cu câteva zile, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat că pe ruta Gara de Nord – aeroportul Otopeni va fi gata „cu siguranţă” calea ferată, nu tronsonul de metrou, astfel că la Campionatul European din 2020 suporterii vor circula cu trenul. „Tren vom avea cu siguranţă; metrou, foarte probabil nu”, a anunţat Lucian Şova după conferinţa de prezentare a bilanţului său la şase luni de mandat.

„A fost găsită soluţia – deocamdată, la nivel informal – de a se devia de la linia ferată Bucureşti-Otopeni, cu supratraversarea DN1 şi apoi continuarea liniei, pe piloni, până la etajul întâi al terminalului de pasageri din aeroportul Otopeni. Studiul de fezabilitate va fi gata peste două luni, şi le-am sugerat celor de la CFR SA să construiască partea de linie ferată în regie proprie (iar pasajul să fie scos la licitaţie), astfel încât înainte de Campionatul European să existe această legătură pe calea ferată. Va fi totul gata înainte de 2020, cu siguranţă”, a explicat Lucian Şova.

Facebook Twitter Google+

Redactor colaborator editia online si print

Facebook Comments

Mai poti citi si....