Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

INVITAŢIE – Conferintă de presă pentru lansarea proiectului ,,ICAR Incluziune prin micro – Credit şi Ajutor Reciproc — strategie sustenabilă a economiei sociale pentru ocupare şi creare de întreprinderi sociale“

Publicat

in

INVITAŢIE – Conferintă de presă pentru lansarea proiectului  ,,ICAR Incluziune prin micro – Credit şi Ajutor Reciproc — strategie sustenabilă a economiei sociale pentru ocupare şi creare de întreprinderi sociale“

23 aprilie 2015
Adresa: Pensiunea Belvedere Comuna Corbeni

Casa de Ajutor Reciproc Silvapam-I.F.N.Curtea de Argeș vă invită în data de 23 aprilie 2015, începând cu ora 9:30, la conferinţa de presă pentru lansarea proiectului ,,ICAR Incluziune prin micro – Credit şi Ajutor Reciproc — strategie sustenabilă a economiei sociale pentru ocupare şi creare de întreprinderi sociale“.

Proiectul ICAR răspunde unora din cele mai actuale probleme de incluziune financiară şi îndatorare cu care se confruntă cetăţenii. Câţiva indicatori care arată dimensiunea acestor probleme:
accesul la servicii financiar bancare în România esze cel mai mic din UE (doar 27% din persoane deţineau un cont bancar faţă de 90% în cele mai dezvoltate state membre)
30% din familiile din România înregistrau datorii la plata facturilor curente în cursul anului trecut, numărul acestora triplându-se în perioada 2007-2013 – o cifră de 3 ori mai mare decat media europeană
15% din populaţia României nu participa, nu are cunoştinţe şi nu este constientă în relaţia cu sistemul financiar şi 41% are cunoştinte financiare reduse conform unui studiu al Băncii Mondiale

În contextul în care comunitățile mici se confruntă cu o rată mare a sărăciei și implică, de cele mai multe ori, costuri ridicate pentru instituțiile financiare care acordă împrumuturi, C.A.R. SILVAPAM I.F.N va veni în sprijinul persoanelor care până acum nu au avut acces la credite bancare, oferind ajutor financiar reciproc si microcredite membrilor, care vor dezvolta activitati generatoare de venit sau pentru uz personal. În cadrul Casei de Ajutor Reciproc nou create vor fi angajate 1 persoana, iar 14 membri vor beneficia de un curs de antreprenoriat în economia socială autorizat de către Autoritatea Naţională pentru Calificări.

Printre participanţii la conferinţa de presă, se numără doamna Ancuţa Vameşu, Coordonator Institutul de Economie Socială şi domnul Ion Bănică, Director Economic al Uniunii Judetene a Caselor de Ajutor Reciproc Argeș si domnisoara Ana-Maria Oprea,Consilier Juridic al Uniunii Judetene a Caselor de Ajutor Reciproc Arges .

Proiectul beneficiaza de o finantare nerambursabila acordata din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axa prioritara: 6. “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de interventie: 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale” in valoare totala de 6.539.935 lei, Solicitant fiind Uniunea Nationala a CARS din Romania in parteneriat cu Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

C.A.R. SILVAPAM I.F.N. are o experiență încă de la constituirea primelor case de ajutor reciproc din țară, ca instituție non profit. C.A.R. SILVAPAM I.F.N. a gestionat eficient, reciproc avantajos, un portofoliu de peste 1.000 de membri, prin activități de consiliere și îndrumare pentru ca aceștia să poatp opta pentru produsul adecvat profilului specific fiecăruia. Componența socială a fost permanent pilonul esențial al activitatii casei de ajutor reciproc. Soluțiile financiare fără taxe și comisioane, având caracter de întrajutorare, cu costuri ale împrumutului cu 5-10% în medie mai mici decât cele practicate de concurenții directi, precum și bonificarea anuala a fondului social cu 2-4 % mai mult decât inflația anuală sunt rezultate concrete ale indeplinirii cu succes a obiectivelor cu impact social ale C.A.R. SILVAPAM I.F.N.

U.J.C.A.R. Arges participă la consolidarea sistemului C.A.R. din județ prin informatizarea activității, experiență în educatie financiara, cursuri anuale de perfecționare profesională a salariaților. Uniunea Județeană Argeș acţionează pentru asigurarea respectării autonomiei caselor de ajutor reciproc în conformitate cu statutul acestora și statutul propriu al Uniunii teritoriale.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

IA BONUL, CĂLĂTORULE ! PATRONII DE MAXI TAXI, OBLIGAȚI SĂ AIBĂ CASE DE MARCAT

Publicat

in

De

Transportatorii rutieri de persoane care fac regulat curse între localităţi sunt obligaţi prin lege să îşi ia case de marcat cu jurnal electronic. Aceste măsuri fiscale sunt incluse în Legea nr. 136/2019 care a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 587 din data de 17 iulie 2019 si care a intrat in vigoare pe 20 ianuarie 2020..

„Operatorii de transport rutier care efectuează transport de persoane prin servicii regulate în trafic naţional au obligaţia să doteze autovehiculele cu care execută aceste servicii cu aparatele de marcat electronice fiscale prevăzute la art. 3 alin. 2 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparatele de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 6 luni de la data intrarii în vigoare a prezentei legi”, adică până pe 20 ianuarie 2020, potrivit actului normativ.

Practic, autorităţile au stabilit că şi transportatorii rutieri de persoane trebuie să aibă case de marcat cu jurnal electronic, la fel ca oricare altă firmă ce încasează bani, pentru bunuri sau servicii, de la persoane fizice.

Deşi legea a intrat în vigoare de câteva zile, majoritatea transportatorilor rutieri de persoane din Argeş nu au case de marcat, susţin cei care folosesc zilnic acest mijloc de transport.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ȘOC! Spitalul Curtea de Argeș, condiții execrabile – Ce a pățit o gravidă în spitalul care și-a cumpărat premiu la Oxford

Publicat

in

De

La doar o luna de cand scriam despre tupeul PSD de a epata in cote inimaginabile si aratam cum inginerul consilier PSD care conduce Spitalul Din Curtea de Arges a cheltuit ceva banuti – din banul public – pentru a cumpara un premiu din strainatate in timp ce spitalul este sub orice critica, un deputat USR si o argeseanca gravida fac dezvaluiri incredibile despre mizeria din unitatea medicala. Astfel, deputatul Emanuel Ungureanu a preluat mesajul unei argesence gravide care a avut ghinionul sa ajunga in noaptea de revelion in spitalul din urbea basarabilor. Fara alte comentarii, doar cu precizarea ca vorbim de acleasi spital care a platit bani grei pentru a-si cumpara un premiu in strainatate, la Oxford, pentru a se putea lauda in presa locala, iata postarea deputatului USR, Emanuel Ungureanu.

Evul Mediu românesc în medicină! Cabinetul de consultații ginecologice din Spitalul Municipal Curtea de Argeș! Această unitate sanitară a fost acreditată de ANMCS, o structură care a luat zeci de mii de euro de la acest spital pentru tone de hârtii dar autoritățile nu au investit bani pentru creșterea calității actului medical! Ce femeie are curajul să se urce pe acea masă pentru consultații? Iată mărturia unei paciente care a apelat la serviciile medicilor de aici in seara de Revelion!

„Buna ziua,
Văzând postările dumneavoastră pentru început vreau sa va felicit si sa va susțin cel putin moral in acțiunile dumneavoastră. Spre neplăcerea mea, va trimit acest mesaj sesizând astfel condițiile de neimaginat dintr-un spital românesc (SPITALUL MUNICIPAL CURTEA DE ARGES).

De 2 ani de zile nu mai locuiesc in România, vin ocazional. Spre nefericirea mea anul trecut (2019) am venit in vacanța de iarna acasa, însărcinată fiind in 14 saptamâni.

Ghinionul meu a fost ca in seara de Revelion sa îmi apara pe piele o iritație/alergie foarte urata, văzând ca nu se ameliorează am decis sa merg la serviciul urgente de la spital municipal Curtea de Arges. Am intrat in unitatea spitalicească o liniște totala, ajung la urgente și-mi spun problema.

Dânșii fiind depășiți de situație spun ca nu își asumă să-mi administreze ceva fiind gravidă și ma bine merg pe secția de ginecologie deoarece este medic de gardă.

Însoțită de o doamnă asistentă ajung pe secție, unde medicul era de negăsit.

Într-un sfârșit apare medicul aparent “obosit” (21:30), foarte ofensat mă întreabă:”care-i treaba? Ce s-a întâmplat?”, ușor speriată îmi spun problema iar replica mă lasă efectiv fără cuvinte: “pentru atât ai venit? De ce nu ai chemat elicopterul Smurd sa te aducă?, mergi acasa și așteaptă. “
Sunt uimită, șocată, fără cuvinte, cum, pe banii noștri suntem dați afara dintr-un spital?
Va atașez mai jos 2 poze din “cabinet consultații”.
Mulțumesc frumos, și împreună poate reușim să schimbăm cât de puțin acest sistem bolnav.
Țin sa menționez ca nu am fost înregistrată, și la plecare domnul dr. mi-a spus “ dacă ai venit cu fițe mergi la privat” ținând cont că la noi în oraș la ora aceea nu exista un cabinet privat deschis”

CITESTE AICI CUM A PLATIT SPITALUL BANI PENTRU A CUMPARA UN PREMIU LA OXFORD

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend