spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

INVITAŢIE – Conferintă de presă pentru lansarea proiectului ,,ICAR Incluziune prin micro – Credit şi Ajutor Reciproc — strategie sustenabilă a economiei sociale pentru ocupare şi creare de întreprinderi sociale“

Facebook Twitter Google+
INVITAŢIE – Conferintă de presă pentru lansarea proiectului  ,,ICAR Incluziune prin micro – Credit şi Ajutor Reciproc — strategie sustenabilă a economiei sociale pentru ocupare şi creare de întreprinderi sociale“

INVITAŢIE – Conferintă de presă pentru lansarea proiectului  ,,ICAR Incluziune prin micro – Credit şi Ajutor Reciproc — strategie sustenabilă a economiei sociale pentru ocupare şi creare de întreprinderi sociale“

23 aprilie 2015
Adresa: Pensiunea Belvedere Comuna Corbeni

Casa de Ajutor Reciproc Silvapam-I.F.N.Curtea de Argeș vă invită în data de 23 aprilie 2015, începând cu ora 9:30, la conferinţa de presă pentru lansarea proiectului ,,ICAR Incluziune prin micro – Credit şi Ajutor Reciproc — strategie sustenabilă a economiei sociale pentru ocupare şi creare de întreprinderi sociale“.

Proiectul ICAR răspunde unora din cele mai actuale probleme de incluziune financiară şi îndatorare cu care se confruntă cetăţenii. Câţiva indicatori care arată dimensiunea acestor probleme:
accesul la servicii financiar bancare în România esze cel mai mic din UE (doar 27% din persoane deţineau un cont bancar faţă de 90% în cele mai dezvoltate state membre)
30% din familiile din România înregistrau datorii la plata facturilor curente în cursul anului trecut, numărul acestora triplându-se în perioada 2007-2013 – o cifră de 3 ori mai mare decat media europeană
15% din populaţia României nu participa, nu are cunoştinţe şi nu este constientă în relaţia cu sistemul financiar şi 41% are cunoştinte financiare reduse conform unui studiu al Băncii Mondiale

În contextul în care comunitățile mici se confruntă cu o rată mare a sărăciei și implică, de cele mai multe ori, costuri ridicate pentru instituțiile financiare care acordă împrumuturi, C.A.R. SILVAPAM I.F.N va veni în sprijinul persoanelor care până acum nu au avut acces la credite bancare, oferind ajutor financiar reciproc si microcredite membrilor, care vor dezvolta activitati generatoare de venit sau pentru uz personal. În cadrul Casei de Ajutor Reciproc nou create vor fi angajate 1 persoana, iar 14 membri vor beneficia de un curs de antreprenoriat în economia socială autorizat de către Autoritatea Naţională pentru Calificări.

Printre participanţii la conferinţa de presă, se numără doamna Ancuţa Vameşu, Coordonator Institutul de Economie Socială şi domnul Ion Bănică, Director Economic al Uniunii Judetene a Caselor de Ajutor Reciproc Argeș si domnisoara Ana-Maria Oprea,Consilier Juridic al Uniunii Judetene a Caselor de Ajutor Reciproc Arges .

Proiectul beneficiaza de o finantare nerambursabila acordata din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axa prioritara: 6. “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de interventie: 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale” in valoare totala de 6.539.935 lei, Solicitant fiind Uniunea Nationala a CARS din Romania in parteneriat cu Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

C.A.R. SILVAPAM I.F.N. are o experiență încă de la constituirea primelor case de ajutor reciproc din țară, ca instituție non profit. C.A.R. SILVAPAM I.F.N. a gestionat eficient, reciproc avantajos, un portofoliu de peste 1.000 de membri, prin activități de consiliere și îndrumare pentru ca aceștia să poatp opta pentru produsul adecvat profilului specific fiecăruia. Componența socială a fost permanent pilonul esențial al activitatii casei de ajutor reciproc. Soluțiile financiare fără taxe și comisioane, având caracter de întrajutorare, cu costuri ale împrumutului cu 5-10% în medie mai mici decât cele practicate de concurenții directi, precum și bonificarea anuala a fondului social cu 2-4 % mai mult decât inflația anuală sunt rezultate concrete ale indeplinirii cu succes a obiectivelor cu impact social ale C.A.R. SILVAPAM I.F.N.

U.J.C.A.R. Arges participă la consolidarea sistemului C.A.R. din județ prin informatizarea activității, experiență în educatie financiara, cursuri anuale de perfecționare profesională a salariaților. Uniunea Județeană Argeș acţionează pentru asigurarea respectării autonomiei caselor de ajutor reciproc în conformitate cu statutul acestora și statutul propriu al Uniunii teritoriale.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....