Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Interesele imobiliare ţin ştrandul regal în paragină ! Argeşenii, simpli navetişti la Ostroveni, Corbi iar baştanii din primărie la Antalya şi Tenerife ! 

Publicat

in

Suntem in plină vară şi, ca de fiecare dată în ultimii 10 ani, ştrandul din Curtea de Argeş este nefuncţional, lăsat în paragină de autorităţi sub presiunea unor interese imobiliare. S-au dus vremurile in care oamenii simpli din urbea basarabilor, găseau aici o oază de răcoare si relaxare in zilele călduroase, fără a fi nevoiţi a merge si a cheltui banii in Valcea, la Mioveni, la Budeasa sau la Corbi. Mai mult de atat, primăria nu numai ca nu reuşeste să vina cu ceva concret legat de ştrand dar nici de bazinul de inot nu mai pomeneşte nimic.

Nici măcar bazinul nu este gata pe motiv de… campanie electorală

Acesta, desi aproape finalizat, nu este dechis si se asteapta campania electorala pentru ca taierea de panglica da bine in ochii argeşenilor. Ziarul nostru a scris inca din 2016 ca primaria a decis sa cheltuie peste 1 milion euro din fonduri proprii pentru constructia bazinului de inot in loc sa procedeze ca la Mioveni, acolo unde bazinul de inot a fost facut din banii Guvernului, mult mai rapid si mult mai performant. Daca se apela la oferta Guvernului de a constri gratis un bazin de inot identic cu cel din Mioveni, Curtea de Arges era de doua ori mai câştigat: în primul rand bazinul de inot era gata şi functional la aceasta data si, in al doilea rand, îi rămânea milionul de euro cu care putea reface total Strandul, să il transforme într-o zonă generoasaă de relaxare si agrement. Din păcate, primaria, care este proprietara terenului unde se afla strandul, se pare ca are alte planuri cu valorosul teren dorit de decenii de cativa oameni de afacceri din zonă. In ciuda gargarelor cu Bazinul de inot, argeşenii ştiu bine ce inseamna un complex tip strand si un bazin didactic de inot…

Argeşenii au ajuns navetişti  la Corbi, Ostroveni sau Budeasa. Baştanii din primărie la Antalya şi Tenerife !

Chiar daca bazinul era deschis, argeşeanul vrea vara sa se bucure de soare in aer liber, intr-o zona de relaxare gen strand, acolo unde poate face plajă, poate să ascultze să muzica sau sa consume răcoritoare, o bere sau produse fast food. Intr-un bazin de inot nu poti face asta asa ca, argesenii simpli, cei care muncesc pe rupte in fabrici si uzine, pleaca in fiecare weekend spre Valcea, Mioveni, Budeasa sau Corbi, alţii mai avuti merg la greci, sau bulgari sau pe litoralul romanesc in timp cei care nu isi permit niciuna dintre aceste variante, si sunt multi, stau acasa si privesc cu jind la pozele pe facebook postate de cei care isi permit sa plece.

Satui de promisiuni, locuitorii din Curtea de Argeş vor sǎ facǎ chetǎ şi sǎ punǎ „pe picioare” ştrandul

La fel ca a anul trecute, o parte din argeşenii din ultima categorie descrisa mai sus dar si ceilalti care s-au sǎturat sǎ plece din oraş ori de câte ori vor sǎ petreacǎ timpul liber la un ştrand sau un bazin de înot revin cu ideea de a demara un proiect care prevede o chetǎ colectivǎ. Mai exact, fiecare argeşean sǎ punǎ orice sumǎ de bani îşi permite iar în final aceştia sǎ fie donaţi primǎriei care sǎ se oblige sǎ reabiliteze ştrandul. « Nu am reusit sa demaram asta anul trecut dar, suntem convinşi cǎ, la cât de mult îşi doresc oamenii un ştrand, nu ar ezita nimeni sǎ contribuie. O sumǎ cât de micǎ, deşi vor fi şi sponsorizǎri mai mari. Sunt oameni cu bani care nu au timp foarte mult pentru plimbǎri şi vor un ştrand la care sǎ îşi ducǎ copii. Noi, deocamdatǎ împǎrtǎşim aceastǎ idee celor interesaţi şi o vom pune apoi în practicǎ” sustin initiatorii acestui demers. Aşadar, dacǎ autoritǎţile nu se implicǎ, argeşenii par cǎ ştiu ce vor şi cautǎ soluţii pentru ca ştrandul oraşului, lǎsat de zeci de ani în paraginǎ, sǎ fie reabilitat şi funcţional. Mai mult de atata, prin initiativa lor, dau inca o palma slabei administratii locale de la Curtea de Argeş.

Şi totuşi… primarul Panţurescu vă invită la ştrand !

Şi cum argeşeanul face haz de necaz (dar… pînă când?), primaria PSD în frunte cu Panţurescu chiar recomanda ca , pe toata perioada verii, sa nu cumva sa uitati sa mergeti la strand si sa nu mai stati la umbra balariilor care au invadat orasul. Şi pentru că argesenii regali din urbea basarabilor stau cel mai bine la capitolul stranduri, ei fiind singurii din judet care au de ales din cateva astfel de zone de relaxare, primaria din Curtea de Arges va invita sa va balaciti in urmatoarele stranduri:

  • Strandul din Pitesti – distanta de circa 40 km
  • Strandul din Mioveni – distanta de circa 49 km
  • Strandul din comuna Corbi – circa 23 km
  • Strandul din Ostroveni – circa 40 km
  • Bazin Campulung Muscel – circa 35 km

Primaria PSD Curtea de Arges va ureaza asadar o vara calduroasa, pofta-n cui si la cat mai multe bai in strandurile din alte orase. Al nostru va fi gata la urmatoarele alegeri, doar pe hartie, si asta daca nu il vand pana atunci celor doi mahari ai orasului care se bat de ani buni pe el ca sa va ia taxe mai mari de intrare.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

NU RATA ! Fiscul argeșean vinde zeci de mașini la licitatie – LOGAN la 8900 lei

Publicat

in

De

Finanțele Publice Argeș anunţă valorificarea prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Codului fiscal şi ale Codului de procedură fiscală republicat, a următoarelor bunuri, după cum urmează:

Autoturism M1, RENAULT berlina cu hayon, tipul Z/BZIG/MEGANE, AG-06-XYA 14.921 lei

Autoturism M1, marca DACIA berlina, tipul SD/LSDAF/LOGAN, AG-82-XYA 8.960 lei

Autoturism M1, marca DACIA berlina, tipul SD/LSDAE/LSDAEF/LOGAN,
AG-40-TUN 9.145 lei

Autoturism M1, marca DACIA berlina, tipul SD/LSDAE//LOGAN, AG-52-TUN 9.775 lei

Autoturism M1, marca DACIA berlina, tipul SD/LSDA/LSDAFH/LOGAN, AG-09-FYP 10.737 lei

Autoturism M1, marca DACIA berlina, tipul SD/4LSDA1/LSDA1P/LOGAN,
AG-18-TUN 11.477 lei

Autoturism M1, marca DACIA berlina, tipul SD/4LSDA1/LSDA1P/LOGAN,
AG-17-XYA 11.885 lei

Autoturism M1, marca DACIA berlina, tipul SD/LSDBSP/LSBSP/LOGAN,
AG-47-TUN 12.440 lei

Autoturism M1, marca DACIA berlina, tipul SD/4LSDA3/LSDA3P/LOGAN,
AG-05-DIL 13.810 lei

Autoturism M1, marca DACIA berlina, tipul SD/4SDAG/4SDAG4/LOGAN,
AG-26-XYA 16.513 lei

Autoturism M1, marca DACIA berlina, tipul SD/LSDA/LSDA1P/LOGAN,
AG-63-TUN 15.143 lei

Autoturism M1, RENAULT berlina cu hayon, tipul Z/BZA1A//MEGANE 3,
AG-25-XYA 15.476 lei

Autoturism M1, RENAULT AC break, tipul Z/KZIG/MEGANE, AG-14-MYR 15.809 lei

Autoturism M1, RENAULT AC break, tipul Z/KZ1A/MEGANE, AG-18-XYA 16.217 lei

Autoturism M1, RENAULT berlina cu hayon, tipul Z/BZAS/BZAS05
/MEGANE, AG-07-XYA 17.957 lei

Autoturism M1, marca DACIA berlina, tipul SD/4SDAG/4SDAG4/LOGAN,
AG-38-TUN 18.179 lei

Autoturism M1, marca DACIA berlina, tipul SD/4SDAG/4SDAG4/LOGAN,
AG-39-TUN 19.364 lei

Autoturism M1, marca DACIA berlina, tipul SD/4SDAG/4SDAG4/LOGAN, AG-36-XYA 19.364 lei

Autoturism M1, marca DACIA berlina, tipul SD/LSDBSP/LSDBSP/LOGAN,
AG-42-TUN 13.069 lei

Preţurile menţionate reprezintă 75% din cele de evaluare, actualizate cu rata inflaţiei, fiind a doua licitaţie.

Licitaţia va avea loc în data de 28.01.2020, ora 14:00, la sediul AJFP Argeş, mezanin 2, cam.5. Bunurile sunt libere de sarcini.

Relaţii suplimentare se pot afla de la sediul AJFP Argeş, mezanin 2, cam. 5, tel. 0248/211511-3252.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VREMEA IN ARGEȘ – Urmează o săptămână fără precipitații, cu zile însorite și nopți friguroase

Publicat

in

De

Potrivit satelor furnizate de satelitul EUMETSAT, in judetul Argeș vremea se menține frumoasa dar cu nopti friguroase si in aceasta saptamana. Mai mult, spre sfarsitul saptamanii temperaturile vor creste si vor depasi 12 grade celsius pe timpul zilei. Noptile vor avea parte de temperaturi negative dar in usoara urcare fata de saptamana trecuta. Din pacate pentru amatorii de zapada sau pentru agricultori nu vom avea parte nici in aceasta saptamana de precipitatii.
Iata mai jos, prognoza pentru perioada 20-27 ianuarie, conform datelor furnizate de satelitul EUMETSAT.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend