spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Interesele imobiliare ţin ştrandul regal în paragină ! Argeşenii, simpli navetişti la Ostroveni, Corbi iar baştanii din primărie la Antalya şi Tenerife ! 

Facebook Twitter Google+
Interesele imobiliare ţin ştrandul regal în paragină ! Argeşenii, simpli navetişti la Ostroveni, Corbi iar baştanii din primărie la Antalya şi Tenerife ! 

Suntem in plină vară şi, ca de fiecare dată în ultimii 10 ani, ştrandul din Curtea de Argeş este nefuncţional, lăsat în paragină de autorităţi sub presiunea unor interese imobiliare. S-au dus vremurile in care oamenii simpli din urbea basarabilor, găseau aici o oază de răcoare si relaxare in zilele călduroase, fără a fi nevoiţi a merge si a cheltui banii in Valcea, la Mioveni, la Budeasa sau la Corbi. Mai mult de atat, primăria nu numai ca nu reuşeste să vina cu ceva concret legat de ştrand dar nici de bazinul de inot nu mai pomeneşte nimic.

Nici măcar bazinul nu este gata pe motiv de… campanie electorală

Acesta, desi aproape finalizat, nu este dechis si se asteapta campania electorala pentru ca taierea de panglica da bine in ochii argeşenilor. Ziarul nostru a scris inca din 2016 ca primaria a decis sa cheltuie peste 1 milion euro din fonduri proprii pentru constructia bazinului de inot in loc sa procedeze ca la Mioveni, acolo unde bazinul de inot a fost facut din banii Guvernului, mult mai rapid si mult mai performant. Daca se apela la oferta Guvernului de a constri gratis un bazin de inot identic cu cel din Mioveni, Curtea de Arges era de doua ori mai câştigat: în primul rand bazinul de inot era gata şi functional la aceasta data si, in al doilea rand, îi rămânea milionul de euro cu care putea reface total Strandul, să il transforme într-o zonă generoasaă de relaxare si agrement. Din păcate, primaria, care este proprietara terenului unde se afla strandul, se pare ca are alte planuri cu valorosul teren dorit de decenii de cativa oameni de afacceri din zonă. In ciuda gargarelor cu Bazinul de inot, argeşenii ştiu bine ce inseamna un complex tip strand si un bazin didactic de inot…

Argeşenii au ajuns navetişti  la Corbi, Ostroveni sau Budeasa. Baştanii din primărie la Antalya şi Tenerife !

Chiar daca bazinul era deschis, argeşeanul vrea vara sa se bucure de soare in aer liber, intr-o zona de relaxare gen strand, acolo unde poate face plajă, poate să ascultze să muzica sau sa consume răcoritoare, o bere sau produse fast food. Intr-un bazin de inot nu poti face asta asa ca, argesenii simpli, cei care muncesc pe rupte in fabrici si uzine, pleaca in fiecare weekend spre Valcea, Mioveni, Budeasa sau Corbi, alţii mai avuti merg la greci, sau bulgari sau pe litoralul romanesc in timp cei care nu isi permit niciuna dintre aceste variante, si sunt multi, stau acasa si privesc cu jind la pozele pe facebook postate de cei care isi permit sa plece.

Satui de promisiuni, locuitorii din Curtea de Argeş vor sǎ facǎ chetǎ şi sǎ punǎ „pe picioare” ştrandul

La fel ca a anul trecute, o parte din argeşenii din ultima categorie descrisa mai sus dar si ceilalti care s-au sǎturat sǎ plece din oraş ori de câte ori vor sǎ petreacǎ timpul liber la un ştrand sau un bazin de înot revin cu ideea de a demara un proiect care prevede o chetǎ colectivǎ. Mai exact, fiecare argeşean sǎ punǎ orice sumǎ de bani îşi permite iar în final aceştia sǎ fie donaţi primǎriei care sǎ se oblige sǎ reabiliteze ştrandul. « Nu am reusit sa demaram asta anul trecut dar, suntem convinşi cǎ, la cât de mult îşi doresc oamenii un ştrand, nu ar ezita nimeni sǎ contribuie. O sumǎ cât de micǎ, deşi vor fi şi sponsorizǎri mai mari. Sunt oameni cu bani care nu au timp foarte mult pentru plimbǎri şi vor un ştrand la care sǎ îşi ducǎ copii. Noi, deocamdatǎ împǎrtǎşim aceastǎ idee celor interesaţi şi o vom pune apoi în practicǎ” sustin initiatorii acestui demers. Aşadar, dacǎ autoritǎţile nu se implicǎ, argeşenii par cǎ ştiu ce vor şi cautǎ soluţii pentru ca ştrandul oraşului, lǎsat de zeci de ani în paraginǎ, sǎ fie reabilitat şi funcţional. Mai mult de atata, prin initiativa lor, dau inca o palma slabei administratii locale de la Curtea de Argeş.

Şi totuşi… primarul Panţurescu vă invită la ştrand !

Şi cum argeşeanul face haz de necaz (dar… pînă când?), primaria PSD în frunte cu Panţurescu chiar recomanda ca , pe toata perioada verii, sa nu cumva sa uitati sa mergeti la strand si sa nu mai stati la umbra balariilor care au invadat orasul. Şi pentru că argesenii regali din urbea basarabilor stau cel mai bine la capitolul stranduri, ei fiind singurii din judet care au de ales din cateva astfel de zone de relaxare, primaria din Curtea de Arges va invita sa va balaciti in urmatoarele stranduri:

  • Strandul din Pitesti – distanta de circa 40 km
  • Strandul din Mioveni – distanta de circa 49 km
  • Strandul din comuna Corbi – circa 23 km
  • Strandul din Ostroveni – circa 40 km
  • Bazin Campulung Muscel – circa 35 km

Primaria PSD Curtea de Arges va ureaza asadar o vara calduroasa, pofta-n cui si la cat mai multe bai in strandurile din alte orase. Al nostru va fi gata la urmatoarele alegeri, doar pe hartie, si asta daca nu il vand pana atunci celor doi mahari ai orasului care se bat de ani buni pe el ca sa va ia taxe mai mari de intrare.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....