Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Interesele imobiliare ţin ştrandul regal în paragină ! Argeşenii, simpli navetişti la Ostroveni, Corbi iar baştanii din primărie la Antalya şi Tenerife ! 

Publicat

in

Suntem in plină vară şi, ca de fiecare dată în ultimii 10 ani, ştrandul din Curtea de Argeş este nefuncţional, lăsat în paragină de autorităţi sub presiunea unor interese imobiliare. S-au dus vremurile in care oamenii simpli din urbea basarabilor, găseau aici o oază de răcoare si relaxare in zilele călduroase, fără a fi nevoiţi a merge si a cheltui banii in Valcea, la Mioveni, la Budeasa sau la Corbi. Mai mult de atat, primăria nu numai ca nu reuşeste să vina cu ceva concret legat de ştrand dar nici de bazinul de inot nu mai pomeneşte nimic.

Nici măcar bazinul nu este gata pe motiv de… campanie electorală

Acesta, desi aproape finalizat, nu este dechis si se asteapta campania electorala pentru ca taierea de panglica da bine in ochii argeşenilor. Ziarul nostru a scris inca din 2016 ca primaria a decis sa cheltuie peste 1 milion euro din fonduri proprii pentru constructia bazinului de inot in loc sa procedeze ca la Mioveni, acolo unde bazinul de inot a fost facut din banii Guvernului, mult mai rapid si mult mai performant. Daca se apela la oferta Guvernului de a constri gratis un bazin de inot identic cu cel din Mioveni, Curtea de Arges era de doua ori mai câştigat: în primul rand bazinul de inot era gata şi functional la aceasta data si, in al doilea rand, îi rămânea milionul de euro cu care putea reface total Strandul, să il transforme într-o zonă generoasaă de relaxare si agrement. Din păcate, primaria, care este proprietara terenului unde se afla strandul, se pare ca are alte planuri cu valorosul teren dorit de decenii de cativa oameni de afacceri din zonă. In ciuda gargarelor cu Bazinul de inot, argeşenii ştiu bine ce inseamna un complex tip strand si un bazin didactic de inot…

Argeşenii au ajuns navetişti  la Corbi, Ostroveni sau Budeasa. Baştanii din primărie la Antalya şi Tenerife !

Chiar daca bazinul era deschis, argeşeanul vrea vara sa se bucure de soare in aer liber, intr-o zona de relaxare gen strand, acolo unde poate face plajă, poate să ascultze să muzica sau sa consume răcoritoare, o bere sau produse fast food. Intr-un bazin de inot nu poti face asta asa ca, argesenii simpli, cei care muncesc pe rupte in fabrici si uzine, pleaca in fiecare weekend spre Valcea, Mioveni, Budeasa sau Corbi, alţii mai avuti merg la greci, sau bulgari sau pe litoralul romanesc in timp cei care nu isi permit niciuna dintre aceste variante, si sunt multi, stau acasa si privesc cu jind la pozele pe facebook postate de cei care isi permit sa plece.

Satui de promisiuni, locuitorii din Curtea de Argeş vor sǎ facǎ chetǎ şi sǎ punǎ „pe picioare” ştrandul

La fel ca a anul trecute, o parte din argeşenii din ultima categorie descrisa mai sus dar si ceilalti care s-au sǎturat sǎ plece din oraş ori de câte ori vor sǎ petreacǎ timpul liber la un ştrand sau un bazin de înot revin cu ideea de a demara un proiect care prevede o chetǎ colectivǎ. Mai exact, fiecare argeşean sǎ punǎ orice sumǎ de bani îşi permite iar în final aceştia sǎ fie donaţi primǎriei care sǎ se oblige sǎ reabiliteze ştrandul. « Nu am reusit sa demaram asta anul trecut dar, suntem convinşi cǎ, la cât de mult îşi doresc oamenii un ştrand, nu ar ezita nimeni sǎ contribuie. O sumǎ cât de micǎ, deşi vor fi şi sponsorizǎri mai mari. Sunt oameni cu bani care nu au timp foarte mult pentru plimbǎri şi vor un ştrand la care sǎ îşi ducǎ copii. Noi, deocamdatǎ împǎrtǎşim aceastǎ idee celor interesaţi şi o vom pune apoi în practicǎ” sustin initiatorii acestui demers. Aşadar, dacǎ autoritǎţile nu se implicǎ, argeşenii par cǎ ştiu ce vor şi cautǎ soluţii pentru ca ştrandul oraşului, lǎsat de zeci de ani în paraginǎ, sǎ fie reabilitat şi funcţional. Mai mult de atata, prin initiativa lor, dau inca o palma slabei administratii locale de la Curtea de Argeş.

Şi totuşi… primarul Panţurescu vă invită la ştrand !

Şi cum argeşeanul face haz de necaz (dar… pînă când?), primaria PSD în frunte cu Panţurescu chiar recomanda ca , pe toata perioada verii, sa nu cumva sa uitati sa mergeti la strand si sa nu mai stati la umbra balariilor care au invadat orasul. Şi pentru că argesenii regali din urbea basarabilor stau cel mai bine la capitolul stranduri, ei fiind singurii din judet care au de ales din cateva astfel de zone de relaxare, primaria din Curtea de Arges va invita sa va balaciti in urmatoarele stranduri:

  • Strandul din Pitesti – distanta de circa 40 km
  • Strandul din Mioveni – distanta de circa 49 km
  • Strandul din comuna Corbi – circa 23 km
  • Strandul din Ostroveni – circa 40 km
  • Bazin Campulung Muscel – circa 35 km

Primaria PSD Curtea de Arges va ureaza asadar o vara calduroasa, pofta-n cui si la cat mai multe bai in strandurile din alte orase. Al nostru va fi gata la urmatoarele alegeri, doar pe hartie, si asta daca nu il vand pana atunci celor doi mahari ai orasului care se bat de ani buni pe el ca sa va ia taxe mai mari de intrare.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

COLINDE CIUCIU, la Curtea de Argeș, doar DRIFTURI sub BRADUL de Crăciun – „Primaru` e cel mai tare, ne-a făcut sub brad parcare ! „

Publicat

in

De

Atmosfera de sărbătoare se face simțită pe alocuri și cu intreruperi de aproape o saptămână, de când s-au aprins instalațiile luminoase. Din păcate, asa cum ziarul nostru a atras atenția de luni bune, din cauza nepăsării autorităților instalațiile de anul trecut nu au fost date jos și depozitate corespunzător, asa ca multe s-au defectat. Sperând ca vor funcționa, acestea nici măcar nu au fost verificate, mai ales ca primăria a plătit bani grei sa închirieze altele. Motiv pentru care, în timp ce în toate orașele din tara lumea e libera și se bucura de luminițe, la Curtea de Argeș iluminatul e cam chior. Functioneaza bine, insa, luminițele din zona bradului de Crăciun amplasat pe platoul din fata sălii de sport. Avand in vedere locatia – Curtea de Arges fiind singurul oras din țară unde bradul nu este amplasat in centrul orașului – prea putina lume ajunge acolo iar seara, după lasarea intunericului zona pare pustie. Așa se face ca a devenit o moda printre soferii din Curea de Arges sa profite si sa merga sub brad cu masinile pentru poze sau live-uri pe care le posteaza pe retelele de sosializare. Multi dintre ei nu se feresc sa si tureze motoarele si sa faca drifturi chiar sub brad pentru a impresiona prietenii de pe facebook. In ciuda faptului ca exista camere de supraveghere in zona dar si paznici la sala de sport sau bazin, nimeni nu este oprit sa intre cu masina sub brad. Deh, oraș regal ! Vorba unui șofer care își parcase, in aceasta sear[, masina sub brad si se pregatea se dea… pedală si sa faca un selfie cu pustietatea de acolo: ” Dom primar e cel mai tare că ne-a făcut sub brad parcare… Vreau si eu asa ceva la Corbeni, poate se insipra dom` Remo de la Panturescu si, la anul, avem si noi brad de asta inchiriat! „

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Raed Arafat atacat dur!

Publicat

in

De

 După ce doctorul Nicolae Bănicoiu  fost chemat la audieri în dosarul Colectiv , Dr Raed Arafat a fost atacat dur de catre ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela,

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, luni, că există un audit la nivelul tuturor structurilor MAI, inclusiv la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi a spus că „această evaluare este la baza unor decizii care pot să-l implice” şi pe Raed Arafat, şeful acestui departament.

„Nu este vorba de o persoană în sine, că văd că se polarizează, se fac discuţii, estimări, pronosticuri, cu privire la a fi sau a nu fi Arafat în continuare în fruntea Departamentului (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – n.r.). Noi evaluăm întreaga activitate, întregul departament, întregul Inspectorat General şi această evaluare este la baza unor decizii care pot să-l implice, evident, şi pe domnul Arafat. Dar nu este domnul Arafat centrul universului şi pe dânsul noi acum avem o analiză personală. Întreaga activitate a Departamentului este importantă pentru România, salvarea nu o face domnul Arafat când se întâmplă ceva, o fac profesioniştii din Departament şi eu nu cred că România şi Departamentul stau într-o persoană, la fel cum Ministerul nu stă într-un politician care vine şi pleacă din acest minister”, a spus Vela, la sediul MAI.

El a precizat că analiza va fi făcută de o echipă de la nivelul conducerii ministerului, iar finalizarea auditului ar putea avea loc chiar până la sfârşitul acestei săptămâni.

„Există în prezent corpul de audit care face verificări la toate armele, la toate subunităţile din subordinea MAI, după IGSU vor urma cei de la Jandarmerie, vor urma cei de la Poliţia de Frontieră, de la Poliţia Rutieră, pentru că auditul este normal şi firesc, l-am promis de la începutul mandatului, având în vedere faptul că nu s-a făcut o primire-predare nici cu domnul Fifor, nici cu doamna Dan (…) şi evident că trebuie făcută o evaluare pertinentă şi eficientă pentru a şti exact ce vom face în viitor”, a explicat ministrul de Interne, informeaza realiatea.net

Vezi și:Răsturnare de situaţie! Marcel Vela şi Guvernul Orban lovesc în poliţişti! Sindicalişii ameninţă

Traian Băsescu ‘îi dă o mână de ajutor’ lui Ludovic Orban! Ce ar fi făcut în privința creșterii pensiilor

Veste mare-Se vor da mai mulți bani din partea statului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend