Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Interesele imobiliare ţin ştrandul regal în paragină ! Argeşenii, simpli navetişti la Ostroveni, Corbi iar baştanii din primărie la Antalya şi Tenerife ! 

Publicat

in

Suntem in plină vară şi, ca de fiecare dată în ultimii 10 ani, ştrandul din Curtea de Argeş este nefuncţional, lăsat în paragină de autorităţi sub presiunea unor interese imobiliare. S-au dus vremurile in care oamenii simpli din urbea basarabilor, găseau aici o oază de răcoare si relaxare in zilele călduroase, fără a fi nevoiţi a merge si a cheltui banii in Valcea, la Mioveni, la Budeasa sau la Corbi. Mai mult de atat, primăria nu numai ca nu reuşeste să vina cu ceva concret legat de ştrand dar nici de bazinul de inot nu mai pomeneşte nimic.

Nici măcar bazinul nu este gata pe motiv de… campanie electorală

Acesta, desi aproape finalizat, nu este dechis si se asteapta campania electorala pentru ca taierea de panglica da bine in ochii argeşenilor. Ziarul nostru a scris inca din 2016 ca primaria a decis sa cheltuie peste 1 milion euro din fonduri proprii pentru constructia bazinului de inot in loc sa procedeze ca la Mioveni, acolo unde bazinul de inot a fost facut din banii Guvernului, mult mai rapid si mult mai performant. Daca se apela la oferta Guvernului de a constri gratis un bazin de inot identic cu cel din Mioveni, Curtea de Arges era de doua ori mai câştigat: în primul rand bazinul de inot era gata şi functional la aceasta data si, in al doilea rand, îi rămânea milionul de euro cu care putea reface total Strandul, să il transforme într-o zonă generoasaă de relaxare si agrement. Din păcate, primaria, care este proprietara terenului unde se afla strandul, se pare ca are alte planuri cu valorosul teren dorit de decenii de cativa oameni de afacceri din zonă. In ciuda gargarelor cu Bazinul de inot, argeşenii ştiu bine ce inseamna un complex tip strand si un bazin didactic de inot…

Argeşenii au ajuns navetişti  la Corbi, Ostroveni sau Budeasa. Baştanii din primărie la Antalya şi Tenerife !

Chiar daca bazinul era deschis, argeşeanul vrea vara sa se bucure de soare in aer liber, intr-o zona de relaxare gen strand, acolo unde poate face plajă, poate să ascultze să muzica sau sa consume răcoritoare, o bere sau produse fast food. Intr-un bazin de inot nu poti face asta asa ca, argesenii simpli, cei care muncesc pe rupte in fabrici si uzine, pleaca in fiecare weekend spre Valcea, Mioveni, Budeasa sau Corbi, alţii mai avuti merg la greci, sau bulgari sau pe litoralul romanesc in timp cei care nu isi permit niciuna dintre aceste variante, si sunt multi, stau acasa si privesc cu jind la pozele pe facebook postate de cei care isi permit sa plece.

Satui de promisiuni, locuitorii din Curtea de Argeş vor sǎ facǎ chetǎ şi sǎ punǎ „pe picioare” ştrandul

La fel ca a anul trecute, o parte din argeşenii din ultima categorie descrisa mai sus dar si ceilalti care s-au sǎturat sǎ plece din oraş ori de câte ori vor sǎ petreacǎ timpul liber la un ştrand sau un bazin de înot revin cu ideea de a demara un proiect care prevede o chetǎ colectivǎ. Mai exact, fiecare argeşean sǎ punǎ orice sumǎ de bani îşi permite iar în final aceştia sǎ fie donaţi primǎriei care sǎ se oblige sǎ reabiliteze ştrandul. « Nu am reusit sa demaram asta anul trecut dar, suntem convinşi cǎ, la cât de mult îşi doresc oamenii un ştrand, nu ar ezita nimeni sǎ contribuie. O sumǎ cât de micǎ, deşi vor fi şi sponsorizǎri mai mari. Sunt oameni cu bani care nu au timp foarte mult pentru plimbǎri şi vor un ştrand la care sǎ îşi ducǎ copii. Noi, deocamdatǎ împǎrtǎşim aceastǎ idee celor interesaţi şi o vom pune apoi în practicǎ” sustin initiatorii acestui demers. Aşadar, dacǎ autoritǎţile nu se implicǎ, argeşenii par cǎ ştiu ce vor şi cautǎ soluţii pentru ca ştrandul oraşului, lǎsat de zeci de ani în paraginǎ, sǎ fie reabilitat şi funcţional. Mai mult de atata, prin initiativa lor, dau inca o palma slabei administratii locale de la Curtea de Argeş.

Şi totuşi… primarul Panţurescu vă invită la ştrand !

Şi cum argeşeanul face haz de necaz (dar… pînă când?), primaria PSD în frunte cu Panţurescu chiar recomanda ca , pe toata perioada verii, sa nu cumva sa uitati sa mergeti la strand si sa nu mai stati la umbra balariilor care au invadat orasul. Şi pentru că argesenii regali din urbea basarabilor stau cel mai bine la capitolul stranduri, ei fiind singurii din judet care au de ales din cateva astfel de zone de relaxare, primaria din Curtea de Arges va invita sa va balaciti in urmatoarele stranduri:

  • Strandul din Pitesti – distanta de circa 40 km
  • Strandul din Mioveni – distanta de circa 49 km
  • Strandul din comuna Corbi – circa 23 km
  • Strandul din Ostroveni – circa 40 km
  • Bazin Campulung Muscel – circa 35 km

Primaria PSD Curtea de Arges va ureaza asadar o vara calduroasa, pofta-n cui si la cat mai multe bai in strandurile din alte orase. Al nostru va fi gata la urmatoarele alegeri, doar pe hartie, si asta daca nu il vand pana atunci celor doi mahari ai orasului care se bat de ani buni pe el ca sa va ia taxe mai mari de intrare.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

4.150.000 de măști achiziționate din donații pe platforma „Donează pentru linia întâi” au plecat către cei care au cea mai mare nevoie

Publicat

in

De

Peste 4.000 de oameni au făcut donații în valoare de peste 350.000 de lei. Un nou transport cu 300.000 măști FFP2 destinate medicilor din prima linie ajunge mâine în țară cu o aeronavă Tarom transformată în cargo. Toate donațiile sunt afișate transparent pe platforma www.emag.ro/doneaza/live.

4.150.000 de măști achiziționate în urma donațiilor efectuate de către oameni și companii pe platforma Donează pentru linia întâi sunt pe drum către cei care au grijă de sănătatea și siguranța noastră în aceste zile în care se luptă cu virusul COVID-19.

Conform îndrumărilor Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), în coordonare cu Ministerul Sănătății, medicii și personalul sanitar, polițiștii, armata și jandarmii, dar și alte grupuri care sunt expuse la riscul de a contacta virusul vor intra în posesia măștilor în cel mai scurt timp, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), care se ocupă cu distribuția lor.

Astfel medicii de familie vor intra în posesia a 1.121.800 de măști, iar asistenții sociali de la casele de copii, care se expun riscului de a contacta virusul, 1.000.000 de măști. Polițiștii, care în aceste zile veghează ordinea publică, vor beneficia de 700.000 de măști, iar Armata Română de 500.000 de măști. De asemenea, jandarmii vor intra în posesia a 260.000 de măști și polițiștii de la frontieră, care sunt printre primii care iau contact cu românii ce se întorc în aceste zile acasă din zonele “roșii”, câte 260.000 de măști, la fel și pompierii și salvatorii SMURD. În același timp, Inspectoratului pentru Imigrări și piloților militari li se vor livra câte 15.000 de măști.

Cele 4.150.000 de măști au fost aduse din Hangzhou, China, luni, cu un avion cargo. Următorul transport efectuat cu un avion Tarom reconvertit în cargo este așteptat mâine în țară cu 300.000 măști FFP2 destinate medicilor din prima linie. Avionul va efectua o cursă București – Shenzhen – București, traseu ce va fi repetat, probabil, de mai multe ori pe săptămână.

În mai puțin de două zile de la lansarea platformei de către Mobexpert, Banca Transilvania, Bitdefender și eMAG, peste 4.000 de oameni din toată țara au făcut donații în valoare de peste 350.000 de lei. Companiile inițiatoare ale proiectului au donat fiecare câte 1.000.000 lei la startul campaniei. Toate donațiile sunt afișate transparent pe platforma www.emag.ro/doneaza/live. Pe această pagină sunt centralizate și toate informațiile despre produsele și beneficiarii către care au fost distribuite.

Campania este abia la început, iar nevoile celor din linia întâi sunt foarte mari, astfel că fiecare dintre noi este chemat să ajute acum, atât cât poate, de pe www.emag.ro/doneaza.

Vezi și

Bătaie mare la raft! Odată cu epidemia de coronavirus, aceste cunoscute produse au dispărut din magazine

EXCLUSIV În plină epidemie de coronavirus, Dan Barna grăbește fuziunea cu PLUS! Ar fi un scandal intern în USR

Salarii majorate în plină criză! Cine sunt angajații norocoși

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Informare de ultimă oră! Noi decese înregistrate în România! Bilanțul a ajuns la 220

Publicat

in

De

Grupul de Comunicare Strategică raportează, miercuri seara, noi decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus.

„Deces 216

Bărbat, 35 de ani din București

Internat la Spitalul COVID-Colentina, în data de 31.03.2020, prin transfer de Spitalul Universitar de Urgență București, în comă și suport ventilator și cu modificări observate prin imagistică medicală la nivel pulmonar.

Condiții medicale pre-existente: Boală renală.

Confirmat în 30.03.2020.

Decedat pe 02.04.2020.

Deces 217

Bărbat, 51 de ani din județul Bistrița-Năsăud.

Internat în Spitalul Județean de Urgență Bistrita, secția boli infecțioase, în data de 31.03.2020 și transferat în data de 05.04.2020 în secția ATI, cu insuficiență respiratorie acută, unde a fost intubat.

Confirmat în 01.04.2020

A avut contact cu persoane din comunitate care nu au respectat condițiile de izolare la întoarcerea în țară.

Decedat pe 07.04.2020.

Deces 218

Bărbat, 58 de ani din județul Arad.

Internat în secția boli infecțioase adulți a Spitalul Județean de Urgență Arad, în data de 04.04.2020 și transferat în data de 05.04.2020 în secția ATI cu bronho-pneumonie, Insuficiență respiratorie acută.

Confirmat în 05.04.2020.

Decedat pe 07.04.2020.

Deces 219

Bărbat, 61 de ani, din județul Sibiu

Internat în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Sibiu, în data de 26.03.2020 prin transfer de la Spitalul de Pneumoftiziologie (internat 24.03.2020).

Condiții medicale pre-existente: Diabet zaharat, psoriazis.

Confirmat în 27.03.2020.

Decedat pe 07.04.2020.

Deces 220

Bărbat, 85 ani, județul Suceava.

Internat în Spitalul Județean de Urgență Suceava în data de 16.03.2020.

Condiții medicale pre-existente: Parkinson, Glaucom.

Recoltat pentru COVID-19 în 25.03.2020.

Rezultat pozitiv pe data de 31.03.2020.

Decedat pe data de 3.04.2020.”, transmite GCS.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend