Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Interesant! Declararea impozitului pe profit nu se mai aplică în cazul bisericilor

Publicat

in

Interesant! Potrivit unei măsuri propuse printr-un proiect de ordonanță, bisericile nu vor mai fi obligate să declare impozitul pe profit

Bisericile care obțin venituri și care le folosesc pentru funcționare, reparații sau învățământ vor scăpa de depunerea anuală a declarației de impozit pe profit. Practic, Guvernul vrea să le scape de cheltuielile presupuse de îndeplinirea acestei obligații fiscale.

Această măsură a fost propusă printr-un proiect de ordonanță inițiat recent de Ministerul Finanțelor pentru modificarea Codului fiscal. Ca să se aplice, acesta trebuie adoptat și publicat în Monitorul Oficial.

În esență, bisericile vor fi scutite de aplicarea regulilor referitoare la impozitul pe profit, incluse în Codul fiscal. Însă numai dacă banii pe care îi câștigă vor fi folosiți pentru a funcționa, pentru a face reparații la clădirile proprii sau pentru învățământ, printre altele, scrie avocatnet.ro

Concret, scutirea se va aplica numai dacă „veniturile obținute sunt utilizate, în anul curent şi/sau în anii următori, pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţii de cult, pentru lucrări de construcţie, de reparaţie şi de consolidare a lăcaşurilor de cult şi a clădirilor ecleziastice, pentru învăţământ, pentru furnizarea, în nume propriu şi/sau în parteneriat, de servicii sociale, acreditate în condiţiile legii, pentru acţiuni specifice şi alte activităţi nonprofit ale cultelor religioase”, așa cum scrie în proiect.

În momentul de față, chiar dacă deja există o scutire de impozitare pentru veniturile folosite în respectivele scopuri, bisericile tot trebuie să completeze și să depună anual, până pe 25 martie, declarația de impozit pe profit (formularul 101).

Astfel, autoritățile spun că vor scuti bisericile de cheltuielile presupuse de îndeplinirea acestei obligații fiscale.

„Aceste entități se confruntă cu costuri administrative și de conformare împovărătoare, care erodează substanța veniturilor destinate exclusiv activităților/acţiunilor legate de cult sau nonprofit și care obstrucționează, astfel, efectuarea respectivelor activități care deservesc comunitățile de credincioși. În scopul susținerii unităților locale de cult, se propune încadrarea acestora în categoria persoanelor juridice române care nu intră sub incidenţa prevederilor titlului II «Impozitul pe profit» din Codul fiscal, măsură care are ca efect principal nedepunerea declarației anuale de impozit pe profit de către aceste entități”, este explicat în nota de fundamentare a proiectului de ordonanță.

Citește și

A început numărătoarea inversă! Peste două săptămâni intră în vigoare legea intens promovată de Liviu Dragnea și Olguța Vasilescu

EXCLUSIV Probele pe care Remus Rădoi le va prezenta azi la DIICOT: Înregistrări explozive

Important! Un nou control medical pentru obținerea permisului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

După ce medicii au amenințat cu DEMISIA, Ludovic Orban reacționează! Măsura de stare de urgență pe care o ANALIZEAZĂ Guvernul

Publicat

in

De

Managerul Spitalului Fălticeni acuzat că vrea să cumpere, cu 332000 lei, un echipament pentru operaţii ortopedice, deşi e nevoie de mănuşi şi măști

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Stupoare în Statele Unite: o navă-spital refuză să preia pacienții bolnavi de coronavirus

Publicat

in

De

Sosită la cheiul newyorkez din Manhattan luni, nava-spital USNS Comfort a început să primească primii bolnavi, dar intenţionează să se izoleze „într-o bulă” pentru a nu risca prezenţa la bord a persoanelor contaminate cu noul coronavirus, potrivit responsabilului său medical, căpitanul Patrick Amersbach, citat de AFP, potrivit Agerpres.

După ce a intervenit deja în zone de conflict şi de catastrofe naturale, Comfort este pregătită să primească până la 1.000 de pacienţi, dar nu va lua niciun bolnav de COVID-19.

Vineri seara, ea a primit 21 de pacienţi, potrivit responsabilului cu presa al navei, căpitanul de corvetă Amelia Umayam.

„Considerăm că USNS Comfort este într-o bulă”, a explicat căpitanul Amersbach, indicând că membrii echipajului nu sunt autorizaţi să coboare de pe navă în timp ce vasul este la chei.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă: Legea, pe masa lui Iohannis. Spun răspicat ce vom face!

Pacienţii sosesc direct din spitale newyorkeze şi vor fi examinaţi în prealabil pentru a se asigura că nu sunt purtători de coronavirus.

Pentru moment, nici măcar rudele pacienţilor nu sunt autorizate să urce la bord.

„Suntem pe cale să instituim” un protocol pentru ca o rudă să poată face o vizită unui bolnav, spune responsabilul medical de pe Comfort, „pentru că nimeni nu vrea să fie private de familia sa”.

Oraşul New York a înregistrat 56.289 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus de la declanşarea pandemiei şi 1.867 de morţi.

Centrul Congreselor Javits Center, situat în apropiere de locul unde amarată nava Comfort, transformat în spital de campanie de armata americană, urma de asemenea iniţial să nu primească pacienţi afectaţi de COVID-19, dar în cele din urmă va trebui să-i găzduiască.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend