Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Interesant! Ce va face Simona Halep cu banii câștigați

Publicat

in

Simona Halep impresionează din nou! Sportiva dorește ca din banii câștigați să îi ajute și pe ceilalți. De aceea, aa s-a alăturat demersului unei Federaţii importante din sportul românesc.

Simona Halep vrea să lase o moştenire mult mai mare în sportul românesc şi a anunţat că se va implica în descoperirea copiilor talentaţi în sportul alb. În acest sens, ea va susţine financiar un proiect realizat împreună cu Federaţia Română de Tenis, potrivit Ştiripesurse.

„Este un proiect pe care îl avem împreună cu Federaţia. Ne-am gândit să mergem prin ţară, să alegem câţiva copilaşi pentru performanţă. Este important să-i descoperim şi să-i susţinem financiar. Tenisul nu este uşor de susţinut şi trebuie să-i ajutăm cât putem pe aceşti copilaşi”, a declarat Simona Halep.

În prezent, campioana de la Wimbledon sprijină o echipa feminină de hochei pe gheaţă, care-i poartă numele, dar și mai mulți tineri tenismeni de la complexul lui Ion Țiriac.

Citește și:

Război între Gigi Becali și ANAF! Suma uriașă pe care o cere latifundiarul

Interesant! Ce avere are Dan Barna, președintele USR care îi poate lua locul lui Klaus Iohannis

Informații bombă- Va fi dezastru pentru români:’Nu sunt bani nici macar pentru cheltuieli curente.’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Pro România acuză un blat de proporții PSD-PNL: USR-ul se face că propune, PSD și UDMR spun că se opun, iar PNL-ul tace!

Publicat

in

De

Pro România bănuiește o înțelegere între PSD și PNL pentru alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin pentru că actualul sistem de vot avantajează partidele mari, a transmis un lider județean al formațiunii.

„Vă amintiți cum, cu surle și trâmbițe, PNL anunța ca prioritate după înlăturarea guvernului Dăncilă alegerea primarilor din două tururi de scrutin? Să ne amintim că Legea pentru alegerea autorităților administrației publice locale a fost modificată în 2011 pentru a introduce alegerea primarilor într-un singur tur, cu numărul cel mai mare de voturi exprimate (deci nici măcar o majoritate a numărului de voturi exprimate), la inițiativa PDL de atunci, actualul PNL lărgit. Consider că nimic nu s-a schimbat de atunci: USR-ul se face că propune, PSD și UDMR spun că se opun, iar PNL-ul tace și merge mai departe, în condițiile în care dacă ar vrea ar putea trece legea prin Parlament! Noi, Pro România, credem că aici e o înțelegere între PSD și PNL, ca să rămână situația ca până acum, pentru că asta avantajează cele două partide mari”, spune șeful Pro România Botoșani, deputatul Mihaela Hunc

Pro România vrea revenirea la alegerea președinților de consilii județene de către consilieri „pentru că nu dorim schimbarea baronilor PSD cu baronii PNL” și alegerea primarilor din doua tururi de scrutin „pentru a da o șansă și acelor candidați care nu sunt primari”.

„Alegerea într-un singur tur ridică probleme justificate de reprezentativitate. Un primar ales într-un singur tur cu mai puțin de jumătate din voturile exprimate are mai puțină legitimitate în comunitate, decât un primar care a câștigat o majoritate a voturilor în turul doi. Se poate ajunge la situații de-a dreptul hilare: un primar poate ajunge în funcție cu cîteva mii de voturi într-un oraș cu peste 100 de mii de locuitori sau cu 2-3 sute de voturi într-o comună de 3-4 mii de locuitori. Deocamdată, în detrimentul românilor, asistăm acum la împărțirea posturilor și a puterii între aceiași oameni politici care sfidează de câțiva ani, dorințele românilor”, a mai transmis deputatul Mihaela Huncă.

Citește și: DNA intră în forță în PSD: 3 parlamentari, urmăriți penal .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Una dintre cele mai frumoase cafenele se află la Budapesta

Publicat

in

De

Cafeneaua New York din Budapesta este localul unde dacă intri, te vei întreba dacă nu ai intrat cumva în Capela Sixtină. Construită într-un stil renascentist italian, cafeneaua este una dintre cele mai vechi din oraș, înființată acum 125 de ani, scrie CNN.

Locul arată mai mult ca un palat decât ca o cofetărie, cu candelabre legate de tavanul plin de fresce spectaculoase. În zilele bune, cofetăria atrage aproximativ 2 mii de clienți. Coada se întinde pe unul din cele mai mari bulevarde ale Budapestei, plin de turiști la orice oră din zi. Unii oameni vin doar ca să facă poze, foarte mulți clienți fiind cu ochii ațintiți asupra tavanului, nu asupra prăjiturilor sau băuturilor comandate. Meniul conține 16 deserturi tradiționale ungurești, deși mulți clienți nu vin pentru meniul ofertant.

Povestea cafenelei este una demnă de o locație atât de specială. Povestea începe la sfârșitul secolului al 19-lea, atunci când Compania de Asigurări din New York și-a deschis o sucursală în Budapesta și au decis să deschidă o cafenea aici. Formarea Imperiului Austro-Ungar și influențele din partea Vienei au dus la o dezvoltare masivă a industriei cafelei. Andrea Jokuti, critic culinar, declară că această cafenea nu era doar un loc pentru cei bogați. Poeții săraci obișnuiau să vină în cafenea, în speranța că una dintre creațiile acestora va impresiona un om afluent care îi va răsplăti cu o masă caldă. Ce a urmat a fost nașterea unui nou curent literar în Ungaria, „Nyugat.” Practic, aici a fost marcat începutul literaturii moderne maghiare.

Toată clădirea, în cadrul căreia fusese deschisă cafeneaua, a fost preluată de Boscolo Group în 2001, intrând într-un amplu proces de renovare. Cafeneaua a fost redeschisă împreună cu un un hotel la fel de luxos. Deși clientela s-a schimbat, cafeneaua are minim o 1300 de clienți pe zi. Datorită faptului că vechile planuri au fost găsite în clădire, cafeneaua arată identic cu cea de acum 125 de ani, cu mici adăugiri, ca de exemplu o frescă imensă cu Statuia Libertății din New York.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend