Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Întâlnire decisivă între Dragnea și Andronescu: se pregătește EXCLUDEREA din partid.!Telefoanele s-au ÎNROȘIT

Publicat

in

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, a cerut, într-o scrisoare deschisă adresată partidului, demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD și schimbarea Guvernului Dăncilă. Ceea ce a izbucnit acum în public este rezultatul unui război mai vechi între Liviu Dragnea și Ecaterina Andronescu.

Totul a început în momentul în care a fost schimbat Guvernul Tudose. În cele câteva zile până la numirea Vioricăi Dăncilă, în PSD s-a dat startul unei campanii interne, iar Ecaterina Andronescu și-a căutat susținere pentru funcția de premier. Deși avea asigurate o serie de voturi, în Comitextul Executiv ce a urmat, Dragnea a răsturnat situația și a impus-o pe Dăncilă.

Andronescu a făcut un pas în spate, cu promisiunea lui Dragnea că va fi ministru al Educației. La formarea Cabinetului, Andronescu a fost ”sărită” din schemă și, mai mult decât atât, a fost schimbată din funcția de președinte al Comisiei de Educație din Senat.

De aici a început un război intern pe viață și pe moarte între liderul PSD și Ecaterina Andronescu. Sursele noastre susțin că senatorul a încercat să își atragă de partea sa susținerea mai multor lideri importanți, cu argumentul că Dragnea duce partidul în prăpastie și trebuie schimbat.

La nivel ideologic, liderii PSD au înțeles acest lucru, însă când vine vorba de organizarea unui puci împotriva lui Dragnea lucrurile comportă nuanțe. PSD este împărțit în trei grupări mari, fiecare cu propriile interese și afinități. Marea problemă a Ecaterinei Andronescu a fost că nu poate armoniza relația dintre cele trei tabere.

Sursele noastre arată că în următoarele zile va avea loc o întâlnire între Liviu Dragnea și Ecaterina Andronescu, o întâlnire care nu are șanse prea mari să rezolve ceva. Liviu Dragnea deja a înroșit telefoanele în PSD și le-a cerut liderilor din teritoriu susținere pentru excluderea Ecaterinei Andronescu din PSD, cu argumentul că aceasta este ghidată de Victor Ponta și acționează în interesul lui Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, Ecaterina Andronescu are susținere în PSD, iar o excludere riscă să scindeze partidul. Sursele noastre arată că majoritatea liderilor ar merge pe o suspendare pentru o perioadă determinată din partid a Ecaterinei Andronescu, pe motiv că aceasta este membru vechi de partid și ar fi un semnal groaznic o execuție rapidă și sumară.

Pe de altă parte, Andronescu nu va demisiona din PSD și va încerca să îi producă lui Dragnea cât mai multe daune, până când liderul PSD nu va mai avea de ales și va proceda la excludere.

Un Comitet Executiv al PSD ar putea avea loc la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Laszlo Tokes îl URECHEAZĂ pe Kelemen Hunor! UDMR să își revizuiască politica pentru înfăptuirea dezideratului ungurimii: autonomia

Publicat

in

De

Președintele Consiliului Național Maghiar din Transilvania (CNMT), Tokes Laszlo, cere UDMR să își revizuiască politica pentru înfăptuirea „dezideratului ungurimii: autonomia”. Tokes reproșează „nomenclaturii Uniunii” că a uitat de această revendicare, conform Mediafax.

Tokes Laszlo a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca într-o conferință de presă, că schimbarea de regim care a avut loc în 1989 nu este completă fără și o schimbare pe plan minoritar.

Citește și: Ministrul Muncii s-a DEZLĂNȚUIT din nou: Unii părinți joacă banii de alocații la păcănele

„Anul trecut a avut aniversarea a 30 de ani a Revoluției Române, considerăm că schimbarea de regim trebuie să aibă loc și pe plan minoritar, nu este completă fără această schimbare și pe plan minoritar. Dorim să dobândim libertatea comunității noastre prin dobândirea autodeterminării, a drepturilor autonomiei maghiare. (…) În sprijinul unității politice originale a UDMR, solicităm Uniunii să își revizuiască politica actuală și să cooperăm în strânsă unitate pentru înfăptuirea acestui deziderat al ungurimii. Sunt semne bune în această privință. Reamintesc înțelegerea tripartită din 2018 când s-a semnat o înțelegere de către UDMR, PCM și PPMT, fiind important să urmeze fapte acestei declarații și să nu rămână pe hârtie”, a spus Tokes.

Acesta a afirmat că susține noua Alianță Maghiară din Transilvania, formată în urma fuziunii dintre PPMT și PCM, dar inclusiv UDMR, în vederea realizării autonomiei pe trei nivele în România, așa cum este inclusă și în programul politic al Uniunii.

„Din păcate, nomenclatura UDMR a uitat de revendicarea de bază a Ținutului Secuiesc și a regiunii Partium care necesită un statut special, autonom. CNMT și partidele aliate, PPMT și PCM, reprezintă continuitatea acestor idei și programe autonomiste și pe această linie dorim să mergem mai departe cu ocazia alegerilor care vor urma”, a conchis președintele CNMT.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ministrul demis al Finanțelor, despre plata facturilor lăsate neachitate de PSD: ‘România tot nu ar fi scăpat de procedura de deficit excesiv’

Publicat

in

De

Ideea că am fi putut să nu plătim facturi la finalul anului trecut este o şmecherie pentru care România a fost deja penalizată de Comisia Europeană şi care oricum nu ajuta cu nimic, pentru că deficitul s-ar fi mutat de pe cash pe ESA, indicatorul la care se uită forul european, a declarat miercuri seara ministrul interimar al Finanţelor, Florin Cîţu, anunță AGERPRES.

„Nu aveam cum să fac cheltuieli suplimentare. Erau cheltuieli exigibile, eu am plătit facturi. Tâmpenia pe care am auzit-o că puteam să nu plătesc facturi este o şmecherie pentru care am fost penalizaţi de Comisia Europeană şi care nu ne ajuta cu nimic pentru că nu plăteam pe cash se ducea pe ESA. Comisia Europeană se uită doar la ESA. Dacă nu plăteşti pe cash nu îţi apare deficitul de 4,6%, era 4% sau 3,9% şi se ducea pe ESA care era mai mare decât deficitul pe cash. Deficitul pe ESA este indicatorul la care se uită Comisia Europeană şi care are şi angajamentele de plată”, a explicat Cîţu la Realitatea Plus.

Citește și: Vești bune! Cresc salariile pentru anumiți români

Potrivit acestuia, amânarea plăţilor este o „tehnică mârşavă” pe care o folosesc guvernele ca să „mai trişeze” puţin pe termen scurt, însă România tot nu ar fi scăpat de procedura de deficit excesiv pentru că erau foarte multe facturi de achitat. Totodată, el a subliniat că decizia de a plăti facturile a fost luată pentru că nu este corect ca sectorul privat să plătească incompetenţa guvernanţilor.

„Amânarea acestor plăţi este o tehnică mârşavă pe care o fac guvernele ca să mai trişeze puţin pe termen scurt. Da aici nu aveai cum. Erau aşa de multe facturi că nu mai ajuta deloc. Te duceai cu mărirea deficitului ESA peste deficitul cash şi tot nu scăpai de deficit excesiv. Am luat decizia să plătim facturile nu doar pentru a nu mări deficitul ESA şi să însemne după aceea o reducere mai mare a deficitului în viitor. Am vrut să plătim pentru că nu este corect ca sectorul privat să plătească incompetenţa şi hoţia şi furtul unor guvernanţi. Nu e corect să ai companii care să aştepte 10 luni decontarea concediilor medicale deşi au plătit contribuţiile către statul român. Nu e corect să ai companii care să aştepte returnarea TVA după ce au fost controlate”, a subliniat Florin Cîţu.

Pe de altă parte, acesta a precizat că sectorul privat a răspuns pozitiv acestei atitudini astfel că, în luna ianuarie, încasările din TVA au depăşit vârful atins în 2016 iar TVA returnată a fost mai mare cu un miliard de lei.

„A funcţionat şi a meritat pentru că în prima lună din acest an avem încasări din TVA mai mari decât vârful din 2016 şi am returnat cu un miliard mai mult decât anul trecut. Avem 300 milioane de lei peste plan. Situaţia este foarte bună. Sectorul privat a răspuns pozitiv la acest mod de a te comporta. Să nu plăteşti facturile, şi am auzit asta la toţi PSD-iştii. Vă daţi seama cum sunt aceşti oameni. Nu vor să plătească facturile. Vor serviciile, le folosesc. Cât de ticălos este acest mod de lucru. Tu să primeşti serviciile, oamenii aia să construiască, să facă servicii, să plătească contribuţii de sănătate şi pentru concedii iar tu când trebuie să decontezi să te faci că plouă. Să nu le răspunzi oamenilor. Să nu dai banii înapoi. Asta a făcut PSD. Sunt contracte internaţionale. Erau şi cele cu rachetele Patriot. Am auzit că şi acolo am cumpărat nişte fiare. Sunt contracte pe care nu le-am făcut noi, dar noi ne onorăm contractele şi ne plătim facturile. Mai ales când este vorba de siguranţa naţională”, a mai spus ministrul interimar al Finanţelor.

Citește și: Marius Budăi, despre majorarea pensiilor: E o minciună gogonată

El a reamintit că la preluarea mandatului în buget nu erau bani pentru pensii, pentru alocaţii sau pentru medicamente.

„Bugetul era făcut doar pentru 10 luni. Când am preluat bugetul, deficitul era deja 2,8% din PIB, deşi ţinta pentru tot anul era 2,76% din PIB”, a menţionat Florin Cîţu.

Fostul ministrul al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat luni, după şedinţa de audiere a ministrului propus pentru preluarea portofoliului de la Finanţe, Florin Cîţu, că deficitul de 4,6% din PIB din 2019 putea fi evitat, dar au fost în mod nejustificat crescute chetuielile şi mai ales veniturile lăsate de izbelişte astfel încât să fie la final de an un sold negativ foarte mare.

„Putea fi evitat anul trecut acel 4,6% pe care domnul Cîţu l-a realizat. De asta am şi propus în mod public şi astăzi în Comisia reunită o comisie de anchetă care să pună foarte clar toate datele pe masă. Să fie chemaţi la această comisie de anchetă prim-ministrul Dăncilă. Eu am să merg acolo ca ministru de Finanţe pentru a discuta despre programarea şi execuţia anului trecut la 10 luni şi după aceea şi domnul Orban şi domnul Cîţu pentru a explica felul în care ultimele două luni din anul 2019 s-au desfăşurat. Pentru că eu am elemente rezonabile să cred că au fost în mod nejustificat crescute chetuielile şi mai ales veniturile lăsate de izbelişte astfel încât să fie la final de an un deficit foarte mare, 4,6% cum spuneam, pentru ca în acest an să pozeze în salvatorii naţiunii. Este o practică care ne va costa foarte mult în anii care urmează”, a spus Eugen Teodorovici.

Citește și: ANAF a făcut anunțul! Proiectul va fi finalizat la sfarșitul lunii- Ce modificări se aduc

El a afirmat că aceste deficit ar putea atrage o deteriorare a ratingului şi implicit dobânzi mai mari, iar din acest motiv actualul ministru al Finanţelor se împrumută mai mult în această perioadă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend