spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

INS a dat date SURPRIZĂ – Ce PRODUSE se află în topul exporturilor din România

Facebook Twitter Google+

Valoarea exporturilor realizate de România către celelalte 27 de state membre ale Uniunii Europene a crescut cu 4,9% în perioada ianuarie – aprilie 2019, comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce importurile din statele UE s-au majorat cu 7,5%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Exporturile către statele UE au o pondere de 77,6% în total exporturi.

Ţările situate pe primele trei locuri în derularea exporturilor au fost Germania (23,3% din total exporturi), Italia (11,1%) şi Franţa (7,4%), conform Agerpres.

Citește și: Cristi Danileț, avertisment TĂIOS pentru viitorul președinte al României: ‘ El nu va avea supuși și nu va lua decizii despotice’

În primele patru luni ale acestui an, valoarea totală a exporturilor FOB ale României a fost de 23,066 miliarde de euro, în creştere cu 3,8% faţă de perioada similară a anului precedent.

Exporturile de maşini şi aparate, echipamente electrice, aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imaginile au reprezentat 29,6% din total exporturi în perioada ianuarie – aprilie 2019.

Cât priveşte importurile, acestea s-au cifrat la 28,108 miliarde de euro, în urcare cu 8,3% faţă de perioada ianuarie – aprilie 2018. Importurile provenite din celelalte 27 state ale UE au o pondere de 75,2% în total importuri, iar valoarea acestora a urcat cu 7,5% în perioada menţionată.

Ţările situate pe primele tei locuri în derularea importurilor sunt Germania (19,9% din total importuri), Italia (9,2%) şi Ungaria (7,2%).

Importurile de maşini şi aparate, echipamente electrice, aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imaginile deţin 26,8% din volumul total al importurilor.

Deficitul comercial FOB-CIF în perioada ianuarie – aprilie 2019 a fost de 5,041 miliarde de euro, în creştere cu 1,302 miliarde de euro faţă de perioada similară a anului trecut.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments