Conecteaza-te cu noi

Fără categorie

Informaţii de ULTIMĂ ORĂ despre militarii români aflaţi în misiune în Irak

Publicat

in

Ca urmare a deciziei luate la Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori de luni, 6 ianuarie, de a suspenda temporar misiunea de instruire a trupelor irakiene, pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, Ministerul Apărării Naționale a întreprins măsurile necesare pentru întreruperea misiunilor de instruire și consiliere efectuate de militarii români dislocați în Irak.

Astfel, pentru asigurarea siguranței personalului, cei 14 militari români care erau în misiune în Irak vor fi relocați temporar într-o altă bază a coaliției, informează Biroul de presă al MApN.

Misiunile militarilor români se axau pe activități de pregătire și formare a instructorilor irakieni din sistemul militar, consilierea oficialilor din Ministerul irakian al Apărării și din alte instituții responsabile pentru reformarea sectorului de securitate și creșterea capacității operaționale a Forțelor Armate ale Republicii Irak.

„Decizia României este în deplină concordanță cu poziția aliată exprimată în cadrul reuniunii de ieri și, în funcție de evoluția situației din zonă, militarii români sunt pregătiți să își reia misiunile.

România rămâne ferm angajată în lupta împotriva terorismului internațional, atât în format aliat, cât și alături de partenerii din cadrul Coaliției Globale anti-ISIS”, au transmis reprezentanţii MApN.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ULTIMA ORĂ ! Klaus Iohannis anunță că ARMATA va fi scoasă ÎN STRADĂ pentru ca românii să stea ACASĂ

Publicat

in

De

Este oficial – așa cum se spunea pe surse încă de câteva zile, România va scoate Armata în stradă pentru a ține românii în case. Măsura urmează să fie formalizată în cursul zilei de azi prin intermediul unei noi ordonanțe militare. „Am convenit să folosim și Armata pentru a gestiona situația din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine”, a declarat Klaus Iohannis.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Fără categorie

Cat de importanta este hidroizolarea corecta a unei case?

Publicat

in

Locuinta noastra este locul in care ne dorim sa avem parte de tot ce e mai bun, de intimidate, confort, functionalitate deplina, alaturi de  garantia ca avem cele mai bune conditii pentru a ne duce traiul in mod sanatos si in siguranta. Iar un aspect care ar putea sa ne creeze cu adevarat probleme este cel referitor la infiltratiile cu apa in casa, un pericol cat se poate de real chiar pentru rezistenta in timp a casei.. Acestea determina o suita intreaga de situatii negative, precum umiditate excesiva, mucegai, igrasie, deci probleme serioase pentru sanatatea noastra, cu pereti tot mai deteriorati, mai subrezi, care se macina incet, au fisuri tot mai multe, cu tencuiala picata etc. 

Toate aceste situatii extrem de neplacute pot fi stopate prin lucrari de hidroizolare executate temeinic si potrivite zonei in care se vor aplica, pentru ca aceste proceduri sunt specifice, difera in functie de zona de risc, fie pentru hidroizolatii terase bloc, circulare sau necirculare, terase case, pentru acoperisuri, pentru balcoane, bai, coridoare de trecere, piscine, bazine, diverse constructii cu specific industrial, fundatii, subsoluri, pereti, ferestre etc. 

Pe piata de profil sunt o serie intreaga de materiale pentru realizarea hidroizolarilor.  Astfel, in functie de specificul zonelor de risc pentru care se solicita acest tip de lucrari, pot fi utilizate membrane bituminoase, hidroizolatii lichide, hidroizolatii poliuretanice, hidroizolatii PVC.

Care sunt principalele calitati ale unei hidroizolatii realizate profesionist? 

Realizarea lucrarii de hidroizolare a unei zone de risc nu este una dintre cele  mai complexe proceduri, are cateva etape clare si in mod normal nu dureaza mult timp pana la finalizarea acesteia. Dar asta nu inseamna ca oricum ar fi ea realizata, rezultatele vor fi aceleasi. Este important sa fie realizata respectand toate etapele, utilizand materiale de buna calitate si potrivite specificului zonei vizate. 

Astfel, printre cele mai importante calitati ale unei hidroizolari reusite se numara impermeabilitatea zonei supuse acestei proceduri, fiind astfel inlaturata posibilitatea infiltrarii apei. De asemenea, lucrarea respectiva este una care trebuie sa reziste cu brio la presiunea apei,  zona trebuie sa fie  etanseizata corespunzator  si constructia sa fie cu adevarat la adapost fata de pericolul infiltrarilor o perioada indelungata de timp, mai bine de zece ani cel putin. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend