Conecteaza-te cu noi

Fără categorie

Informaţii de ULTIMĂ ORĂ despre militarii români aflaţi în misiune în Irak

Publicat

in

Ca urmare a deciziei luate la Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori de luni, 6 ianuarie, de a suspenda temporar misiunea de instruire a trupelor irakiene, pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, Ministerul Apărării Naționale a întreprins măsurile necesare pentru întreruperea misiunilor de instruire și consiliere efectuate de militarii români dislocați în Irak.

Astfel, pentru asigurarea siguranței personalului, cei 14 militari români care erau în misiune în Irak vor fi relocați temporar într-o altă bază a coaliției, informează Biroul de presă al MApN.

Misiunile militarilor români se axau pe activități de pregătire și formare a instructorilor irakieni din sistemul militar, consilierea oficialilor din Ministerul irakian al Apărării și din alte instituții responsabile pentru reformarea sectorului de securitate și creșterea capacității operaționale a Forțelor Armate ale Republicii Irak.

„Decizia României este în deplină concordanță cu poziția aliată exprimată în cadrul reuniunii de ieri și, în funcție de evoluția situației din zonă, militarii români sunt pregătiți să își reia misiunile.

România rămâne ferm angajată în lupta împotriva terorismului internațional, atât în format aliat, cât și alături de partenerii din cadrul Coaliției Globale anti-ISIS”, au transmis reprezentanţii MApN.

Comenteaza cu profilul de FB

Fără categorie

Adăpost de animale, distrus de flăcări! 7 cai au murit în incendiu

Publicat

in

Mai multe animale și-au pierdut viața, în această seară, într-un incendiu care a cuprins un adăpost din Pitești, de pe strada Turcești. Mai mulți pompieri s-au luptat timp de două ore cu flăcările şi au reușit să salveze o parte din animale.

Un adăpost de cai, de 150 mp, a fost distrus de flăcări în urma incendiului. La fața locului au intervenit 3 echipaje ale pompierilor cu 3 autospeciale de stingere. Au participat 17 subofițeri și un student aflat în stagiul de practică. La sosirea echipajelor ardea violent construcția din lemn și alte materiale combustibile. Din cauza vântului exista posibilitatea propagării la vecinătăţi. S-a acționat pentru protejarea construcțiilor vecine și pentru lichidarea incendiului.

În incendiu au fost surprinse de flăcări și câteva cabaline care nu au mai putut fi evacuate. Și-au pierdut viața 7 cai. În urma incendiului, au ars adăpostul de animale și depozitul de furaje pe aproximativ 150 mp,  respectiv 2000 kg de furaje. Intervenția pompierilor a durat aproximativ 2 ore.

Conform ISU Argeș, cauza probabilă a izbucnirii incendiului este efectul termic al curentului electric produs la nivelul unui conductor defect sau neizolat corespunzător.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Fără categorie

Vlaicu Vodă, un liceu în stare de șoc – Elevul Marius a fost găsit mort – URMA SĂ DEA BAC-ul anul acesta

Publicat

in

De

Tragedie la Curtea de Argeș! Marius Florea, elevul de la Colegiul Vlaicu Vodă din Curtea de Argeș dispărut în urmă cu două zile, a fost găsit în urma cu puțin decedat. Politia anunta ca un echipaj mixt din cadrul echipelor de cautare l-a gasit pe baiat decedat intr-o zona impadurita de langa raul Arges, langa un stalp de inalta tensiune. La prima vedere, nu prezinta urme de electrocutare. Cercetarea la fata locului este in curs Reprezentanții IPJ Argeș continua cercetarile si iau in calcul toate variantele. Potrivit primelor informatii, acesta s-ar sinucis.

Vestea mortii lui Marius a șocat pe toți cei de la Colegiul Vlaicu Vodă, acolo unde Marius era elev. Elevi si profesori, multi dintre ei in lacrimi, incearca, acum, sa gaseasca explicatia gestului lui Marius. ” Era un copil de nota 10 si la propriu si la figurat. Era un pic mai retras, parea ca il macina ceva dar era un bun prieten si coleg. Suntem șocați, nu ne vine sa credem, nici macar varianta cu problemele in famile generate de tatal sau, asa cum s-a zvonit. Urma se dam bacul impreuna, anul acesta !”, ne-a declarat un coleg al lui Marius.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend