Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Informații de ultimă oră! Clinica din Piteşti, care a făcut anestezia copilului de patru ani decedat, acuză dezinformare, speculaţii şi goana după senzaţional

Publicat

in

Reprezentanţii clinicii au declarat că îşi doresc „mai mult decât oricine” să „înţeleagă” ce s-a întâmplat şi că ” până în acest moment, dezinformarea, speculaţiile şi goana după senzaţional s-au dovedit o dată în plus mai importante decât căutarea adevărului”.

Oficialii clinicii dentare dau asigurări că în momentul în care vor avea datele legate de decesul copilului le vor face publice si că” din pacate din păcate, până în acest moment, dezinformarea, speculaţiile şi goana după senzaţional s-au dovedit o dată în plus mai importante decât căutarea adevărului”.

„Ştim că toată lumea aşteaptă o reacţie de la noi şi, mai mult decât orice, ne dorim sa înţelegeţi că ne este la fel de greu ca fiecăruia dintre dvs. să înţelegem şi să acceptăm ceea ce s-a întâmplat în clinica noastră. O clinică în care sunt trataţi şi copiii noştri, ai colegilor, prietenilor şi cunoştinţelor noastre. Înainte de toate, suntem oameni şi părinţi – de aceea ceea ce s-a întâmplat în casa noastră este atât de dureros, de greu de acceptat, atât de greu de trăit şi de înţeles. În aceste momente, gândurile şi inimile noastre sunt însă alături de părinţi, nu facem decât să ne rugăm sa aibă putere şi linişte”, a transmis clinica, joi după-amiază, pe Facebook.

„Aşteptăm rezultatul investigaţiilor şi anchetelor în curs, sperăm din tot sufletul că vor aduce răspunsurile pe care toată lumea le aşteaptă şi că nu vor lăsa loc de alte interpretări. Căci, din păcate, până în acest moment, dezinformarea, speculaţiile şi goana după senzaţional s-au dovedit o dată în plus mai importante decât căutarea adevărului”, precizează mesajul postat.

Copilul de patru ani din Piteşti a intrat în stop cardio-respirator în urma unei anestezii făcute la o clinică stomatologică şi a murit, miercuri seară, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Poliţia Judeţeană Argeş a transmis că urmează a fi schimbată încadrarea juridică în cauză, noua încadrare fiind aceea de ucidere din culpă.

Colegiul Medicilor Stomatologi a anunţat că s-a autosesizat în cazul copilului de 4 ani care a decedat în urma anesteziei făcute la o clincă stomatologică din Piteşti.

”În prezenta cauză, Colegiul Medicilor Stomatologi s-a autosesizat, în limita competenţelor conferite de lege, fiind iniţiată procedura disciplinară împotriva membrilor corpului profesional implicaţi în incident, ancheta urmând a fi făcută, cu imparţialitate, de către completul comisiei de disciplină învestit cu soluţionarea cauzei”, a anunţat Colegiul Medicilor Stomatologi, arată, news.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Studiu: ‘Poliţiştii americani albi îşi folosesc într-o mai mare măsură arma decât colegii lor de culoare’

Publicat

in

De

Poliţiştii americani albi îşi folosesc într-o mai mare măsură arma decât colegii lor de culoare, şi mai ales în cartierele populate în majoritate de persoane de culoare, conform unui studiu care confirmă un sentiment exprimat deseori de minorităţile din SUA, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Când sunt chemaţi la intervenţii de urgenţă, agenţii albi folosesc în medie de două ori mai des „forţa armelor decât agenţii de culoare”, scriu economiştii Mark Hoekstra şi CarlyWill Sloan de la Texas A&M University.

În timp ce îşi folosesc arma într-un mod comparabil „în cartierele de albi şi mixte, agenţii albi sunt de cinci ori mai susceptibili să îşi folosească arma în cartiere locuite în majoritate de persoane de culoare”, subliniază ei într-un studiu lansat pentru discuţie pe site-ul Biroului Naţional de Cercetare Economică.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, Episodul 6: ‘Nu mai sunaţi, nu mai interveniţi în niciun fel. Se numeşte trafic de influenţă’ (VIDEO)

Pentru a ajunge la aceste cifre, cercetătorii au analizat peste două milioane de apeluri la numărul de urgenţă 911 în două mari oraşe americane – nespecificate – care trimit agenţi aleatoriu.

Prin urmare, eşantionul nu este neapărat reprezentativ pentru toată ţara, dar suficient de extins pentru că „a demonstra că chestiunea rasială contează într-un moment în care poliţia, şi agenţii albi în special, ştie că este observată de aproape de media şi de populaţie”, scriu ei, reamintind că 24% dintre afroamericani „nu au încredere” în poliţie.

Decesele persoanelor de culoare împuşcate de poliţişti albi stârnesc permanent emoţie în SUA, unde ele au dat naştere la mişcarea ‘Black Lives Matter’ (‘Vieţile persoanelor de culoare contează’).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Victor Ponta desființează Guvernul Orban: ‘Au dat jos proştii şi amantele celor din PSD şi şi-au pus proştii şi amantele cei din PNL’

Publicat

in

De

Liderul Pro România, Victor Ponta, a fost prezent marţi seară în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV, pentru a discuta situaţia politică tensionată. El a anunţat că nu va vota un nou guvern PNL, dar că va participa la consultările cu preşedintele Iohannis. „Sigur, am fost invitat şi voi participa. E normal să ai dialog, pentru că suntem cu apa deasupra nasului. Nu numai cu coronavirus, dar cu totul”, a spus Ponta.

Preşedintele Pro România s-a arătat sceptic în ce priveşte faptul că în ţara noastră nu există cazuri de infectare cu coronavirus.

S-a găsit un tratament pentru coronavirus și este deja produs: experții medicali confirmă faptul că dă rezultate

„Numai noi nu avem, ori e un loc special cu adevărat, ori nu facem teste. Cum un italian în România nu are boala, iar când aterizează în Italia are? Tot ce înseamnă consumabile, e produs în China, avem multe firme româneşti care fac import-export cu China. Panica e normal sa se intinda. Panica se raspandeste mai repede decat corona si are ca tratament doar increderea. Să iasă cineva serios la televizor, să ne zică ce să facem, să ne spălăm pe mâini, iar lumea să aibă încredere în el. Păi a zis domnul ăsta, Costache, când s-a mai oprit el din numărat bani, că are 5000 de locuri de carantină. Păi nici Italia nu are atâtea.”, apreciază fostul premier.

Referitor la faptul că nu mai poate vota un nou guvern PNL, Victor Ponta a spus că a declarat public încă din 23 octombrie 2019 că nu vede capabil de guvernare un cabinet Orban.

„Ce am rezolvat în astea trei luni? Au dat jos proştii şi amantele celor din PSD şi şi-au pus proştii şi amantele cei din PNL. A zis domnul ăsta, Costache, când s-a mai oprit el din numărat bani, că are 5000 de locuri de carantină. Păi nici Italia nu are atâtea”, a conchis Ponta.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend