Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

INCREDIBIL! Preţul gunoiului in Argeş majorat fără acordul primarilor – MANEVRA PSD a reuşit !

Publicat

in

– Previziunile ziarului nostru s-au adeverit: tarifele pentru colectarea gunoiului s-au majorat substanţial

Aşa cum ziarul nostru anunţa, in urma cu mai bine de o luna, o nouă scumpire loveste tot Argeşul.  Vorbim de serviciile de colectare a gunoiului menajer care, în opinia multora sunt oricum prea piperate. La fel cum anunţam, atât reprezentanţi ai CJ Argeş dar si ai ADI SERVSAL si Financiar Urban au incercat si au reu;it să „forţeze mîna” pentru a accepta o majorarea  tarifelor la gunoi. Acest lucru s-a şi întîmplat în ședința din 26 iulie a Adunării Generale a Asociaților a ADI Servsal Argeș, în cadrul căreia s-a hotărât creșterea tarifelor practicate pentru serviciul de salubrizare în județ. Potrivit datelor obtinute de redactorii noştri, majorarea nu a primit si votul primarilor, cei al căror vot conteaza semnificativ in luarea deciziilor in cadrul  ADI Servsal Argeș. În concluzie, se poate spune ca asistăm la o majorare de preţ nelegală, în condițiile în care s-a mai încercat același lucru la ședința din 27 aprilie, când primarii, scandalizați, au părăsit sala înainte de vot.  Creșterile sunt semnificative, chiar și de 25%, noile tarife fiind de 100 lei/mc plus TVA pentru agenții economici și instituțiile publice și de 334 lei/tonă pentru colectarea din poartă în poartă a deșeurilor municipale.

Primarii spun ca nu au fost de acord cu majorarea !

„Nu este corect nici faţă de noi, ca primari, şi nici faţă de cetăţeni să operezi o majorare asa mare. Atat de la Consiliu Judeţean dar si cei de la operator au incercat să ne convingă să acceptăm această majorare chiar de la 1 august. Cei de la ADI SERVSAL si Financiar Urban, nu pot să yic, au venit cu ceva palpabil sa motiveze cresterea de tarife. Adica a crescut mult pretul motorinei si , la fel, au crescut salariile angajaţilor. Sincer, acum nici nu stiu cum a ramas: se mpresc tarifele din august sau, asa cum am propus noi, primarii,  in ultima instanta, majorarea de la 1 ianuarie 2019″, ne-a declarat Gabriel Popa, primarul de la Albeştii de Argeş.  Majoritatea primarilor din Argeş au fost de aceeaşi părere, ca macar tarifele sa se majoreze de la 1 ianuarie 2019, insa votul lor nu a contat.

 

Comenteaza cu profilul de FB

BUSSINES

Transport câini și pisici pe ruta România – Anglia, chiar și în contextul Brexit-ului

Publicat

in

Cu privire la Brexit, cea mai mare temere a europenilor și a britanicilor de asemenea se referă la modul în care noul context va afecta viața oamenilor și companiile din anumite domenii. Un astfel de domeniu aparte este cel al transportului de animale de companie. Există firme specializate, cu experiență de mulți ani la nivel comunitar, axate pe transport câini și pisici între Anglia și anumite țări europene, inclusiv România. De asemenea, posesorii de animale de companie pot fi afectați de noua legislație și dacă decid să se ocupe pe cont propriu de călătoria câinilor și pisicilor, alături de ei, desigur.

Vestea bună este că, momentan, deși Brexitul s-a produs pe data de 31 ianuarie 2020, până la finalul acestui an, teoretic, nimic nu se schimbă din punct de vedere tehnic în relațiile dintre Marea Britanie și țările din Uniunea Europeană. Este o perioadă de tranziție gândită în ideea că, între timp, se vor negocia unele acorduri benefice de ambele părți. Între timp, în ceea ce privește cel puțin călătoriile (inclusiv pentru animale de companie) și comerțul în general, lucrurile se desfășoară în mod normal.

Temeri există pentru perioada care va începe din anul 2021. Firmele care activează în domeniul transporturilor de animale de companie se tem de legislația greoaie care ar face extrem de complicat acest proces. În prezent, românii (și britanicii) care au nevoie de transport de animale de companie între România și Anglia o pot face foarte simplu pe care rutieră, fără stres și la costuri decente, apelând la o firmă specializată. Transport câini Marea Britanie se face astfel cu vehicule special prevăzute pentru astfel de călătorii ale animalelor, vehicule avizate legal la nivel european. Există și acum o birocrație destul de vastă, dar atât timp cât se cunosc toate aspectele legale, ele pot fi îndeplinite fără probleme într-un timp scurt de pregătire.

Transport pisici Marea Britanie și transport câini Marea Britanie este realizat de către o firmă românească pe sistem door to door, adică animăluțul este luat de la o adresă dintr-o țară și este dus la o altă adresă din cealaltă țară. Transportul este efectuat în cele mai bune condiții. Se respectă cele mai înalte norme internaționale, astfel încât câinii și pisicile să aibă o călătorie cât se poate de ușoară. Animalelele se bucură de o temperatură optimă, indiferent că afară este foarte cald sau foarte rece.

Astfel, transportul se poate face în orice anotimp! Vehiculele sunt prevăzute cu cuști special adaptate măsurilor animalelor. Fiecare se va bucura de spațiul său personal, fără a intra în contact cu alte animale. Câinii și pisicile primesc în mod regulat hrană și apă și, dacă este cazul, se ține cont de regimul alimentar ce trebuie urmat. Câinii se bucură și de pauze de plimbare, practic fiecare element este stabilit împreună cu stăpânul.

Transport pisici Anglia și transport câini Anglia se va realiza și în viitor, rămâne de văzut în ce condiții. Ideal este să se colaboreze cu o astfel de firmă specializată în transport internațional de animale de companie, pentru că evident există experiență practică și, în plus, reprezentanții firmei sunt mereu la curent cu orice potențială modificare a legislației dn domeniu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Dan Voiculescu trage semnalul de alarmă! România amenințată

Publicat

in

De

Dan Voiculescu trage semnalul de alarmă în ceea ce privește viitorul României. Efectele sunt devastatoare și vizează partea economică, politică, socială și culturală.

Dan Voiculescu a vorbit despre depopularea României și efectele devastatoare ale acesteia.

Consecințele acestei depopulări – fără precedent pe timp de pace în întreaga lume – vor fi economice, politice, sociale și culturale. De la reducerea drastică a reprezentării în Parlamentul European și a finanțărilor atrase, până la îmbătrânirea populației, incapacitatea de a mai susține sistemul de pensii și dispariția identității culturale românești, se pot înregistra o serie de efecte nocive ireversibile și catastrofale”, a scris Dan Voiculescu pe blogul său.

”Dacă jumătate dintre tinerii români părăsesc țara în următorii ani, însăși existența României este amenințată. Fără o intervenție rapidă și consistentă, națiunea română se diluează până la dispariție. Primul pas în direcția prevenirii unei asemenea perspective, ar fi un Pact național pentru a încuraja tinerii să rămână în țară. Printr-un consens politic – improbabil, dar esențial – se pot oferi stimulente, în primul rând de ordin economic, tinerilor care se angajează sau încep o afacere în România. Noile generații au nevoie de capital, respect și putere reală de decizie. Nu vor să fie nici spectatori, nici asistați. Își doresc posibilitatea concretă de a-și construi în țară viitorul pentru care sunt dispuși să o părăsească”, a scris profesorul Dan Voiculescu.

Vezi și:

Violeta Alexandru a mai făcut o ‘execuție’! La ‘ordinul’ său, a fost pusă pe liber (document)

Apar nume grelele în dosarul de la Caracal. Șeful DGIA prins de ancheta militară

EXCLUSIV ‘Secretul’ ascuns timp de 15 ani în MAI! Lovitură pentru sute de polițiști! Trebuie să primească zeci de mii de dolari

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend