Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

INCREDIBIL ! Colindul DATORNICILOR organizat de Panţurescu ! Axinte si Bosnea dati in judecata pentru diverse sume

Publicat

in

– Axinte are datorii la marile vedete, Bosnea cu gratarele dator la firme si chiar la Primaria Pitesti

E incredibil ce se intampla la Curtea de Arges in prag de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei ! In loc sa urmeze exemplu altor primari de orase si chiar comune din judet care au organizat in numele primariilor respective, la vedere si fara tot felul de aranjamente, evenimente frumoase dedicate sarbatorilor de iarna, primarul copy-paste Panturescu a pus la cale un concert al datornicilor.

Pe langa faptul ca „marele spectacol” este sustinut de cativa artisti specializati in cantari pe la nunti si botezuri aflam ca, de fapt, primarul PIC accepta ca ziua de Sf Andrei si ziua Nationala a Romaniei sa fie folosita in scopuri pur comerciale care sa aduca bani la doi oameni cu mari probleme financiare.  Aflam asta chiar de pe pagina mexicanului  PIC ( ca doar se prezinta acolo municipal president  si nu primar) care a postat mandru, dand de inteles ca ar fi  burdusit de cultura si de spirit patriotic, un videoclip cu Axinte de la Vacanta Mare.  Comicul invita oamenii sa vina nu la un spectacol dedicat Romaniei sau marii sarbatori a Sfantului Andrei, ci  sa cheltuie banii la tarabele firmei Grill World Romania. Asa ca, de fapt, primarul copy-paste Panturescu pune la dispozitie platoul din fata Bisericii Domnesti ( stie cineva de contract sau licitatie) pentru activitati strict comerciale, mai exact pentru a ajuta doi datornici de pe alte meleaguri in cadrul unui veritabil Concert al Datornicilor.  Vorbim de Axinte, organizatorul de spectacole si de Liviu Bosnea, cel care vine cu gratarele, prieten bun cu Axinte. Astfel aflam ca numai in ultimul an Axinte nu mai ţine pasul cu scandalurile. Mai mulţi artişti l-au acuzat pe artist că a cam uitat

să-i mai plătească după ce au cântat pe la zile de oraşe şi alte cumetrii. Unii au început să-l ocolească, alţii l-au desfiinţat public, însă Rocsana Marcu de exemplu, care-şi creşte singură cei doi copii, a trecut la fapte si l-a dat in judecata. Şi Daniela Györfi (48 de ani) a ajuns la tribunal încă de acum trei ani, din cauza lui Axinte, Florin Petrescu, care amânase  să o plătească pentru două concerte. Potrivit CLICK, surorile Bambi, Raluca şi Denisa, au înregistrat cea mai mare pierdere, din colaborarea cu Axinte, suma ajungând la 20.000 de euro. Au tot încercat să-şi recupereze paguba, însă, sătule să mai tot insiste, au renunţat la drepturile lor, fiindu-le milă de organizatorul de spectacole la uşa căruia mai aşteaptau şi alţi artişti. Printre ei se afla şi Adreea Bălan (32 de ani), Anna Lesko (37 de ani), Matteo (29 de ani) şi Alex Velea (32 de ani). Ultimii care au anuntat ca il vor da in judecata pe , acum o luna, Axinte sunt băieţii de la Fly Project. Acestia  susţin că nu şi-au recuperat nici acum cei 11.000 de euro de la Florin Petrecu, alias Axinte. Actorul le-ar datora această sumă încă din 2008. Artiştii au discutat cu avocaţii şi vor să îl dea în judecată.

Acum, la Curtea de Arges, Axinte vine sa il ajute pe alt datornic. Este vorba de Liviu Bosnea, un pitestean proprietar de terase si gratare. Asa cum se vede si in clipul postat de Axinte prin intermediul primarului PIC, comicul insista ca oameni sa vina sa „pape” de la tarabele Grill World, firma lui Liviu Bosnea. Si acesta are probleme mari cu datoriile. De exemplu mai multe societati l-au dat in judecata pentru a recupera din bani si, ce sa vezi, ultima belea o are cu … Primaria Pitesti, si aceasta apeland la instante pentru a recupera din datoriile firmei lui Liviu Bosnea catre administratia din Pitesti.

Asadar, mergeti pe 30 noiembrie sa ajutati doi datornici sa isi plateasca restantele in loc sa cumparati de la comercianti si producatori locali, ca tot vrea Panturescu gratare cu scaricica si mici.  Speram insa, ca cei doi sa nu faca datorii si pe la Primaria Curtea de Arges.

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Vești bune! Producţia de Paracetamol şi Novocalmin a fost reluată în regim de urgență

Publicat

in

De

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a anunţat marţi că reia producţia de Paracetamol şi Novocalmin în regim de urgenţă şi că până la sfârşitul lunii aprilie le va livra către farmaciile şi spitalele din România.

„Astăzi, de Ziua Mondială a Sănătăţii, Antibiotice Iaşi vine cu o veste bună – până la sfârşitul lunii aprilie va livra către farmaciile şi spitalele din România, Paracetamol şi Novocalmin® (metamizol sodic). Decizia de a relua producţia pentru aceste medicamente a fost luată, pe lângă alte măsuri asumate de companie, pentru a  susţine sistemul de sănătate românesc, greu încercat în această perioadă”, arată un comunicat al companiei.

Antibiotice Iaşi precizează că a reluat fabricarea acestor produse în regim de urgenţă, în contextul în care atât Paracetamolul, cât şi Metamizolul sodic (medicament care se eliberează pe bază de prescripţie medicală, alternativă terapeutică pentru Paracetamol), au fost incluse în cele mai multe din ghidurile naţionale de tratament în UE, ca primă opţiune la iniţierea tratamentului febrei sau durerii provocate de infecţia cu Covid-19.

”Suntem permanent vigilenţi la nevoile pacienţilor şi medicilor români şi ne adaptăm planurile de producţie pentru a răspunde prompt cererii de medicamente din piaţă. Antibiotice Iaşi dispune de resurse importante precum APP-uri (autorizaţii de punere pe piaţă), materii prime, know-how-ul de fabricaţie, pentru a fi capabilă în orice moment să producă şi să livreze o întreagă gamă de medicamente pentru milioane de pacienţi, inclusiv pentru tratamentul simptomatic Covid-19. Astfel, decizia de a reintroduce Paracetamolul şi Novocalminul® în fabricaţie a fost luată pentru că suntem şi vom rămâne solidari faţă de sistemul medical românesc, faţă de toţi pacienţii români”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi.

Paracetamolul fiind considerat o alegere eficientă pentru afecţiunile virale şi bacteriene,  a dus la reducerea stocurilor din depozitele farmaceutice şi din farmacii pentru produse ce conţin această substanţă activă, arată comunicatul.

Atât Paracetamolul cât şi Metamizolul sodic fac parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de analgezice şi antipiretice. Ele ameliorează durerea şi reduc temperatura corpului în caz de febră. Metamizolul sodic este recomandat pe bază de prescripţie medicală atât în durere cât şi încombaterea febrei, atunci când aceasta este refractară la alt tratament.

Antibiotice Iaşi a realizat anul trecut venituri din vânzări de 389,7 milioane lei, de la 364,5 milioane lei în 2019, la un profit de 30,8 milioane lei, de la 34,3 milioane lei în 2018.

De asemenea, compania a înregistrat anul trecut cel mai mare ritm de creştere al vânzărilor la export din ultimii cinci ani. Astfel, în 2019, exporturile au reprezentat 40% din cifra de afaceri a companiei, ajungând la 152,1 milioane lei, cu 25% mai mare faţă de nivelul înregistrat în 2018.

Pe piaţa internă, compania a înregistrat un nivel al vânzărilor de 335,9 milioane lei, comparabil cu cel înregistrat în 2018.

În 2019, Antibiotice Iaşi şi-a menţinut poziţia de lider pe segmentul medicamentelor generice şi OTC comercializate în spitale, cu o cotă de piaţă de 15,6%; lider pe forma farmaceutică unguente (23,9%), supozitoare (42,5%) şi pulberi injectabile (72,9%); ocupă locul 6 pe segmentul medicamentelor generice şi OTC (cu o cotă de piaţă de 4,53%) şi o vânzare de 31 milioane cutii cu un preţ mediu de 10,81 lei/cutie şi reprezintă 22% din consumul acestui segment şi locul 20 la nivelul pieţei farmaceutice totale (cu o cotă de piaţă de 1,89%).

Compania are o capitalizare de 345,7 milioane lei şi este controlată de Ministerul Sănătăţii, cu 53,01% din acţiuni, în timp ce SIF Oltenia are 18,89%.

Vezi și

În plină epidemie de coronavirus, SPP-ul pune la bătaie 2 milioane de euro pentru achiziția de mașini

EXCLUSIV Atenție! Provincialii care lucrează și locuiesc în București nu-și vor putea petrece Sfintele Paști în sânul familiei

Vești pentru pensionari în plină criză de coronavirus! Pensiile, în pericol?

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Mega-veste! Zile libere suplimentare pentru anumiți angajați

Publicat

in

De

Mega veste! Un proiect legislativ ce urmează să fie adoptat de Senat ar putea crea posibiliatea acordării de noi zile libere suplimentare anual pentru anumiți angajați.

Mai exact, părinții ar putea solicita, în viitor, până la cinci zile libere pentru a merge cu copilul la medic, conform unei propuneri legislative care umărește să confere mai multă siguranță familiilor și să le ofere mai mult de o zi – două pe an, cum prevede acum legea, pentru a merge cu copiii la controalele medicale de rutină.

Proiectul își propune modificarea Legii nr. 91/2014, actul normativ care stabilește condițiile în care un părinte poate solicita zile libere pentru a se îngriji de sănătatea copiilor.

Potrivit proiectului, cele cinci zile libere vor fi acordate pentru fiecare copil în parte, inclusiv pentru familiile cu un singur copil. În prezent, numai părinții care au trei sau mai mulți copii pot cere două zile libere. Mai mult, cerereaîntocmită de unul dintre părinți se va putea depune cu cel puțin două zile lucrătoare înainte de vizita la medic, nu cu minimum 15 zile așa cum se procedează acum.

Reamintim că Legea nr. 91/2014 oferă în prezent posibilitatea familiilor de a cere anual una sau două zile libere, în funcţie de numărul de copii. Mai precis, dacă salariaţii au unul sau doi copii, pot cere o singură zi liberă, iar dacă au trei sau mai mulţi, pot cere două zile libere (consecutive sau separate). Cererea se întocmește de unul dintre părinți și se depune cu minimum 15 zile lucrătoare înainte de vizita la doctor, după efectuarea controlului fiind necesară prezentarea unei adeverinţe la angajator.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie adoptat de Parlament, promulgat de președintele statului și publicat în Monitorul Oficial.

Vezi și

În plină epidemie de coronavirus, SPP-ul pune la bătaie 2 milioane de euro pentru achiziția de mașini

EXCLUSIV Atenție! Provincialii care lucrează și locuiesc în București nu-și vor putea petrece Sfintele Paști în sânul familiei

Vești pentru pensionari în plină criză de coronavirus! Pensiile, în pericol?

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend