Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Incredibil ce au putut să facă trei tineri pe Transfăgărășan: Poliția îi caută acum

Publicat

in

Patru tineri au fost filmați în timp ce stau pe capota unei mașini care străbate Transfăgărășanul, se prind de crengile de pe marginea drumului și își pun viața în pericol. Imaginile au ajuns pe Facebook, iar polițiștii încearcă să afle identitatea șoferului, potrivit Mediafax.

Polițiștii din Argeș fac verificări după ce pe Facebook a fost postat un filmuleț în care apar patru tineri urcați pe capota unei mașini care străbate Transfăgărășanul.

„Teribilism pe Transfăgărășan”, a scris cel care i-a filmat pe tineri care cântă, dansează și se prind de crengile de pe marginea drumului, în timp ce mașina este în mers.

Citește și: Atac dur la adresa lui Rareș Bogdan și Moise Guran: Incitatori populiști

Unul dintre cei care apar pe imagini pare că este copil.

După apariția filmului pe Facebook, polițiștii încearcă să afle cine este șoferul mașinii.

Identificarea va fi ușoară, spun surse judiciare, având în vedere că numărul de înmatriculare se vede clar pe filmare. Șoferul riscă să fie amendat pentru fapta sa.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere şedinţa de miercuri

Publicat

in

De

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere pe toţi indicii şedinţa de miercuri, iar valoarea tranzacţiilor a coborât la 63,58 milioane de lei (13,3 milioane de euro), de la 230,2 milioane de lei (48,171 milioane de euro), marţi, potrivit Agerpres.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Banca Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 21,771 milioane de lei, urmate de titlurile Romgaz (14,35 milioane de lei) şi ale OMV Petrom (6,18 milioane de lei).

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Şantierul Naval Orşova, care s-au apreciat cu 6,29%, urmate de cele ale Altur (2,86%) şi Prodplast (1,57%).

Citește și: PSD, despre planurile PNL de creștere a vârstei de pensionare: Reprezintă un ‘dar otrăvit’

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile Condmag (-8,7%), Rompetrol Rafinare (-3,92%) şi Mecanica Ceahlău (-2,5%).

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,69%, ajungând la 9.810,25 puncte. BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o scădere cu 0,67%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis pe minus cu 0,75%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o depreciere de 0,79%.

Indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în scădere cu 0,42%, iar indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, a fost pe minus cu 1%.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Germania îşi menţine poziţia ca statele UE să contribuie la bugetul multianual cu maxim 1% din venitul naţional brut

Publicat

in

De

Germania susţine în continuare limitarea contribuţiilor naţionale pentru viitorul buget multianual al UE pentru perioada 2021-2027 la 1% din venitul naţional brut combinat al statelor membre, au declarat miercuri pentru agenţia DPA surse guvernamentale de la Berlin, cu o zi înaintea summitului european la care se va discuta acest subiect, potrivit Agerpres.

Propunerea Comisiei Europene (CE) prevede 1,11%, iar cea a Parlamentului European cere un procent mai mare, de 1,3%, în timp ce preşedinţia finlandeză a Consiliului UE a formulat o propunere de compromis, conform căreia statele membre ar urma să contribuie la acest buget cu 1,07% din venitul lor naţional brut.

”Nimeni nu se aşteaptă la un acord” pe acest subiect la summitul de joi şi vineri, dar vor fi cu această ocazie discuţii importante care pot schiţa calea de urmat, spune o sursă din cadrul guvernului german.

Citește și: PSD, despre planurile PNL de creștere a vârstei de pensionare: Reprezintă un ‘dar otrăvit’

În invitaţia adresată liderilor europeni pentru summit, preşedintele Consiliului European, Charles Michel ,a avertizat împotriva trasării unor linii roşii. ”Este inutilă repetarea poziţiilor cunoscute şi a cererilor maximale; va fi nevoie de concesii din toate părţile. Vom încerca să identificăm elemente esenţiale asupra unui acord final, solicitând tuturor părţilor să facă concesii”, a indicat el.

Negocierea bugetului UE, care trebuie adoptat în unanimitate de statele membre, este mereu o chestiune dificilă, ce provoacă disensiuni între statele beneficiare nete şi contributoare nete. Cele din urmă consideră că în prezent există noi priorităţi pentru viitorul cadru financiar multianual, precum migraţia, apărarea sau mediul, ceea ce ar diminua alocările pentru politicile tradiţionale, respectiv politica de coeziune şi politica agricolă comună, spre nemulţumirea statelor central şi est-europene, care acuză de asemenea introducerea unor condiţionalităţi noi pentru accesarea fondurilor europene. Situaţia este complicată şi mai mult de retragerea Regatului Unit din UE, un stat care a fost contributor net la bugetul comunitar.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend