Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

INCREDIBIL ! AQUATERM SA în blocaj ! Un cont bancar golit de bani, altul blocat de AVAS !

Publicat

in

– Salariații riscă să rămână fără salarii iar contractele în derulare sunt în aer !

Situație incredibilă la Aquaterm SA, furnizorul de apă potabilă la Curtea de Argeș și zonele limitrofe ! Săptamana trecută, conducerea societății a aflat cu stupoare că aproape 1,4 miliarde lei s-au evaporat din conturile societății deschis la Raifeissen Bank. Mai exact, banii au fost transferati in conturile AVAS urmare a procedurilor de executare silita a Aquaterm SA peentru datoriile istorice. Mai mult, si celalalt cont al Aqauterm SA deschis la BRD și unde se află o sumă importantă de bani a fost blocat. In aceste condiții, activitatea Aqauterm SA este in aer și, numai un noroc a facut ca oamenii sa isi poata lua salariul luna aceasta, fapt confirmat și de presedintele Consilului de Administatie, Ionuț Andrei.

Cine sunt vinovații ?

L-am contactat pe presedintele Consilului de Administatie, Ionuț Andrei pentru a obtine și o explicatioe a ccea ce s-a întămplat, ocazie cu care am aflat și cine se face vinovat de situație. ” Da, exista vinovați ! Situatia putea fi evitata dacă responsabilii compartimentelor financiar și juridic plătiți de societate își făceau treaba, la fel și fosta conducere. Aici sunt vinovații, pentru că nu au gestionat profesionist aceasta procedura de executare silita, nu au depus contestatiile la timp si respectand procedurile legale… Situatia este grava dar nu stiu daca putem spune ca Aquaterm este blocat complet. Noroc ca am apucat sa dam salariile pe data de 15 , in caz contrar nu puteam da salariile angajatilor. Banii de la Raifeissen s-au dus, puteam fi anunțași și noi de la banca de ceea ce va urma. Mai avem un cont la BRD, banca ce ne-a anunțat de situatie. Avem aici alti bani dar, momentan, nu putem folosi niciun leu. Doamna directoare Claudia Mihailescu face, in aceste zile, demersuri, inclusiv la Bucuresti, pentru a rezolva situatia și pentru a putea debloca banii. E complicat, va dati seama ca toate contractele noastre sunt blocate, inclusiv cel prin care dream sa achizitionam prin programul Rabla o masina. Efectiv nu mai putem faca nicio plata in cadrul contractelor pe care le avem. Și daca primim bani, iar e complicat”, ne-a declarat Ionuț Andrei. De precizat ca un alt mare noroc a fost acela ca primaria Curtea de Argeș nu apucase sa vireye banii primiși Aquaterm SA și ca, in acest moment, Aquaterm SA poate face plati catre diversi doar numerar in sume mici.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban, despre vânzarea de către Exxon a afacerii din Marea Neagră: Ce putem face noi?

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban spune că în cazul în care nu va putea să-și vândă participația din proiectul de la Marea Neagră la un preț convenabil, Exxon Mobil ar putea să rămână. Șansele nu sunt foarte mari, a adăugat premierul într-un interviu acordat HotNews.ro. Orban a mai spus că România poate găsi o soluție care să impidice o decizie care să nu-i convină.

Declarațiile premierului pe subiectul Exxon

  • Numai Exxon poate să decidă, nu putem decide noi. Ce putem face noi? Putem să găsim o soluție să impiedicăm o decizie care să nu ne convină. Până la urmă, decizia de vânzare a participației de 50% a Exxon o ia Exxon.
  • Aici putem să generăm o ofertă atractivă în care să fie implicată și o companie românească. Suntem implicați în realizarea unei oferte către Exxon care să fie atractivă și care să creeze o implicare și a României în acest proiect.
  • Exxon stabilește până la urmă dacă pleacă. Dacă nu poate să-și vândă participația la un preț care să-i convină, un preț estimat, dorit de conducerea Exxon, s-ar putea să decidă să rămână. Probabil, șansele nu sunt foarte mari. Asta depinde foarte mult de Exxon. Sigur, în discuțiile pe care le-am avut, am spus foarte clar: hotărâți-vă ce vreți să faceți, iar dacă vă hotărâți să vindeți, trebuie să știți de la noi care sunt punctele noastre de vedere.

Potrivit informațiilor vehiculate în spațiul public, ar fi interesate mai multe companii de participația de 50% pe care Exxon Mobil o deține în proiectul Neptun de explorare și exploatare a gazelor din Marea Neagră, alături de OMV Petrom. Pe de-o parte ar fi un consorțiu format din compania românească Romgaz, Compania naţională de gaze naturale din Polonia, PGNiG, și OMV Petrom care are drept de preemțiune. Pe de altă parte ar fi și compania rusească Lukoil.

Ministrul economiei Virgil Popescu a declarat că recomandă ca transferul de licență de către Exxon să fie făcut prin Hotărâre de Guvern.

„Mi-aș dori ca Exxon să continue operațiunile în România. În cazul în care din motive interne doresc să plece, le recomand să respecte legislatația românească pe care au folosit-o când au intrat, adica HG pentru transferul de licență.

De asemenea, mi-aș dori ca Romgaz, companie a statului român, să fie parte din viitorul consorțiu care va exploata acest perimetru.

Operațiunile de la Marea Neagra reprezintă o chestiune de securitate națională și recomand ca nimeni să nu ne pună la încercare cu acest lucru”, a scris Virgil Popescu pe Facebook, citează HotNews.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Finanțelor iese la rampă după declarațiile premierului: A făcut o declarație pe care o susțin 100%

Publicat

in

De

”Premierul Romaniei a facut o declaratie pe care o sustin 100%. Dinamica cresterilor cheltuielilor cu asistența sociala este conditionata, ca in orice tara din lume, de evolutia economiei si a incasarilor la buget. Mai ales in situatia Romaniei unde 2/3 din chletuieli curente sunt salarii si asistenta sociala.

În plus, dublarea alocatiilor, 7.5 miliarde lei NU a fost inclusa in buget si este nevoie de resurse suplimentare – venituri mai mari decat cele bugetate si/sau reduceri de cheltuieli.

Din primul moment am cautat analiza facuta de PSD pentru legea pensiilor. Am cautat sursa de finantare. Nu am gasit-o. Nu exista. Am facut la fel pentru amendamentul introdus in Parlament care dubleaza alocatiile. Nici acolo nu am gasit sursa de finantare. Iresponsabilitate maxima din partea socialistilor care in disperarea de a-si salva imaginea sunt gata sa arunce in aer Romania.

Guvernarea PNL este una RESPONSABILA. Venim cu solutii atat pe partea de cheltuieli (reorganizarea aparatului adminstrativ) cat si pe partea de venituri (informatizarea ANAF) pentru a repara mizeriile si populismele guvernarilor PSD din ultimii ani”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend