Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

INCREDIBIL ! Agresorii lui Cătălin Plăiaşu vor neapărat în libertate! 

Publicat

in

Fraţii Adrian şi Leonard Tudoreci, arestati preventiv pentru loviturile care au cauzat moartea lui Catalin Plaiasu din Curtea de Argeş după celebrul incident in trafic, vor din nou în libertate. La începutul săptămânii trecute , ei au depus la Judecătoria Piteşti o cerere de înlocuire a măsurii preventive dar judecătorii şi-au declinat competenta către Tribunalul Arges. În aceeaşi speţă şi procurorii au depus o acţiune prin care solicitau prelungirea arestului celor doi, motiv pentru care magistraţii au conexat cele doua acţiuni. Au urmat cîteva zile de suspans, mai ales că au existat precedente în care s-a optat pentru eliberarea sub control judiciar, nu arest. Vineri, 19 iulie, magistraţii Tribunalului au decis ca cei doi fraţi din Malu Vânăt, Merişani, să rămână în spatele gratiilor, ba mai mult, au prelungit arestul preventiv pana la data de 23 august. Cum decizia magistratilor nu a fost defnitiva, putand fi contestata, ieri, in prima zi a acestei saptamani, fratii Tudoreci au contestat decizia magistratilor insistand, astfel, in a cere libertatea. Contestatia lor va fi solutionata in aceasta sapatamana.

Iată decizia de vineri a magistratilor si contestata ieri, 22.07 de fratii Tudoreci:
„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. În baza art.236 C.p.p. prelungeşte măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpaţii TUDORICI LEONARD FLORIAN şi TUDORECI MIHAI ADRIAN, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 25.07.2019 şi până la data de 23.08.2019, inclusiv. Respinge cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu formulate de inculpaţii Tudorici Leonard Florian şi Tudoreci Mihai Adrian. În baza art.275 alin.2 C.p.p. obligă pe fiecare inculpat la câte 70 lei (în raport de soluţia de respingere a cererilor de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu). Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare / comunicare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu astăzi, 19.07.2019,”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Florin Cîțu a făcut anunțul! Proiectul de buget este gata

Publicat

in

De

Proiectul de buget este gata și va fi săptămîna viitoare în Parlament, a anunțat ministrul Finanțelor Florin Cîțu, la Digi 24.

Ministrul a precizat că bugetul este construit pe un deficit de 3,6% din PIB, iar deficitul bugetar estimat pentru anul 2021 este 3,34% din PIB, anunță MEDIAFAX.

Ministrul spune că trebuie evitată o ajustare prea abruptă, care ar dăuna economiei. „În 2020 curățăm economia, iar din 2021 veți vedea o creștere economică sustenabilă, bazată pe investiții”, a spus ministrul.

Cîțu a adăugat că Guvernul nu intenționează să crească taxe sau impozite, bugetul fiind construit pe legislația în vigoare.

Vezi și:

Schimbări majore- Vârsta de pensionare va fi modificată

EXCLUSIV Harta ‘pătaților’ din Poliție. Toți șefii controversați

EXCLUSIV Dumitru Coarnă îi vinde pontul cel mare lui Marcel Vela! Doi șefi din Poliție ce ar trebui executați

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban iese la rampă! Ce se va întâmpla, de fapt, cu vărsta de pensionare

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban afirmă că nu există încă un proiect privind creşterea vârstei de pensionare, dar precizează că, în anumite domenii, precum educaţie, sănătate, sunt persoane care pot lucra şi după vârsta de 65 de ani şi ar trebui să li se permită să decidă dacă fac acest lucru.

„Sigur că vârsta de pensionare rămâne 65 de ani, dar decizia dacă ei continuă trebuie să le aparţină lor, nu – cum e cazul educaţiei – să li se dea din an în an, dacă vrea directorul şcolii, pe ochi frumoşi, să îl mai lase un an să vină, să predea cu ora. Trebuie să fie decizia cadrului didactic dacă vrea să continue după 65 de ani şi ce perioadă”, spune el.

Ludovic Orban a fost întrebat, marţi seară, dacă la Ministerul Muncii există un proiect privind creşterea vârstei de pensionare.

„Nu, nu, nu. Deci, fake-news-uri marca unei anumite părţi. Nu am spus asta. Am spus următorul lucru: în anumite domenii, cum sunt educaţie, cultură, sănătate, sunt persoane care pot să lucreze şi după vârsta de 65 de ani, în măsura în care îşi păstrează capacitatea de a lucra până la o vârstă, să zic, până la 70 de ani. Ceea ce am spus eu este că trebuie să li se permită să decidă ei dacă lucrează până la vârsta respectivă. Sigur că vârsta de pensionare rămâne 65 de ani, dar decizia dacă ei continuă trebuie să le aparţină lor, nu – cum e cazul educaţiei – să li se dea din an în an, dacă vrea directorul şcolii, pe ochi frumoşi, să îl mai lase un an să vină, să predea cu ora. Trebuie să fie decizia cadrului didactic dacă vrea să continue după 65 de ani şi ce perioadă. Şi dacă vrea se pensioneze la 69, să se pensioneze la 69”, a afirmat premierul.

Întrebat din nou dacă la Ministerul Muncii există un astfel de proiect, el a precizat: „Nu există încă. Eu am dat un răspuns la întrebarea legată de faptul că pot să rămână în educaţie, în anumite şcoli, catedre neacoperite, pentru că aceste ore sunt ţinute de profesori pensionari şi am dat o posibilă soluţie”.

Vezi și:

Schimbări majore- Vârsta de pensionare va fi modificată

EXCLUSIV Harta ‘pătaților’ din Poliție. Toți șefii controversați

EXCLUSIV Dumitru Coarnă îi vinde pontul cel mare lui Marcel Vela! Doi șefi din Poliție ce ar trebui executați

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend