Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

INCOMPETENȚII ! SCANDAL cu autostrada Pitești – Sibiu! A fost suspendată de la finanțare de Comisia Europeană !?!

Publicat

in

După ce fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc a anunțat , sâmbătă, că finanţarea pentru autostrada Sibiu-Piteşti este suspendată de către Comisia Europeană din cauza unor probleme de mediu, acuzandu-l ăn același timp pe primul ministru Ludovic Orban că a fost la Bruxelles doar pentru a face poze, în loc sa se implice in rezolvarea situației, a declanșat un scandal politic monstru.  Reprezentanții actualei puteri l-au contrazis vehement, susținând că aruncă petarde în spațiul public și, pe principul ”cine zice ăla e”, au dezvăluit că acordul de mediu pentru proiectul autostrăzii a fost transmis la Bruxelles de guvernul PSD.

Răzvan Cuc: Autostrada Sibiu-Piteşti, suspendată de Comisia Europeană

Fostul ministru PSD al Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a luat de primul ministrul Ludovic Orban, vorbind de vizita acestuia la Bruxelles ca despre una fără miză, introducând un subiect care, cel mai probabil, va constitui în 2020 un capital electoral solid pentru candidați.  ”Un lucru foarte periculos s-a întâmplat pentru unul dintre proiectele vitale de infrastructură din Romania și anume: Comisia Europeană a trimis o notificare de suspendare a finanțării din fonduri europene pentru Sibiu-Pitești din cauza unor probleme pe mediu (pentru cei care nu-și mai amintesc: obiectivul avea acord de mediu obținut in Decembrie 2018)”, anunță Cuc, adăugând că ”nimeni din guvern nu ne zice nimic”. Fostul ministru folosește cuvinte dure explicând că „în loc sa se plimbe pentru poze și văicăreala lor clasică, premierul Orban ar fi trebuit sa “dea cu pumnul in masa” pentru ca acest proiect să își continue implementarea prin finanțare din fonduri europene. Concluzia lui Răzvan Cuc este că: ”România are un guvern iresponsabil și habarnist, iar pe premier, este foarte clar că nu îl ia nimeni in serios”.

Reacții neconvingătoare: CE SE INTAMPLĂ CU AUTOSTRADA ? EXISTA O PROBLEMĂ, TOTUȘI !

Reacțiile au apărut la scurt timp, deși era ja sâmbătă seară. Ministerul Fondurilor Europene, a venit cu ”clarificări”, explicând că de la Comisia Europeană nu a venit nicio scrisoare de suspendare pentru proiectul autostrăzii Sibiu-Pitești. ”Cererea de finanțare a fost transmisă Comisiei Europene, spre evaluare, in data de 25 oct 2019. In data de 23 dec. 2019, CE a solicitat autorităților naționale informații suplimentare cu privire la proiect. Termenul pentru răspunderea la solicitarea de informații din partea CE este de 2 luni de la primirea scrisorii. Solicitarea CE nu afectează în niciun fel implementarea proiectului care este in desfășurare. Comisia Europeana nu a transmis nicio scrisoare de suspendare. Documentul transmis de Comisie se numeste scrisoare de observații”. Lămuririle au fost însă insuficiente pentru actualul ministru al Transporturilor, Lucian Bode. După ce, în postarea sa pe Facebook, plagiază ”clarificările” colegilor de la Fonduri Europene, redându-le cuvânt cu cuvânt, Lucia Bode contraatacă: ”Ce uită cei care aruncă petarde în spațiul public este că acordul de mediu, parte a acestui proiect, a fost publicat și transmis către Bruxelles de Guvernul care era atunci la Palatul Victoria, în speță guvernul PSD. Mai exact, de colegii de partid ai domnului Cuc, miniștrii Șova și Plumb. Lor ar trebui să le adreseze întrebări cu privire la ceea ce au transmis la Bruxelles! Nu e nicio problemă, ne-am obișnuit să deblocăm ce a rămas de la PSD”. Anunță și faptul că”chiar luni, 13.01.2020 va avea loc o întâlnire cu toți factorii implicați – Ministerul Transporturilor,  Ministerul Mediului, Ministerul Fondurilor Europene, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, Agenția Națională de Protecția Mediului precum și experții Jaspers”.

Intervine si USR care nu este convins: Se cere publicarea scrisorii Comisiei Europene

Scandalul ia amploare. În câmpul de bătălie apare și vicepreședintele USR, Cătălin Drulă. Deputatul de Timiș, mai acid decât antevorbitorii liberali, spune că ”ieșirea lui Răzvan Cuc de azi este încă o mostră de tupeu nerușinat. ”Nu se poate numi altcumva să reclami că a respins Comisia Europeană aplicația de finanțare pentru Autostrada Sibiu-Pitești pe care chiar tu ai făcut-o. Prost. Mai ales pe partea de mediu”. Dar, pe de altă parte, nu este convins nici de răspunsul celor de la PNL așa că  cere Guvernului să publice scrisoarea de observații a Comisiei și să vină cu detalii despre cum va fi obținută finanțarea europeană pentru Sibiu-Pitești. ”E vorba de miliarde de euro fără de care nu prea avem perspective să închidem coridorul european Nădlac-Constanța”, încheie USR-istul. 

Scahdalul pe tema autostrăzii Sibiu-Pitești nu s-a terminat și este posibil să apară și alte reacții din partea politicienilor autohtoni. Autostrada in sine, insa, va ramana  si in acest an doar pe hartie. Asta in timp ce politicienii sati si se acuza reciproc iar cei de la Comisia Europeana tot cer lamuriri, ca si romani care chiar au nevoie de aceasta cale rutieră.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Poliția Locală, pe cale de dispariție! Cine a pus gând rău instituției

Publicat

in

De

Poliția Locală e pe cale de dispariție! După ce primarul din Dărăbani, Botoșani a pus pe butuci unitatea de Poliție Locală din sat, un alt primar îi urmează exemplul.

Edilul vasluian este nemulțumit de activitatea polițiștilor locali, care nu fac deloc activități de prevenire în rândul cetățenilor și sunt preocupați doar să dea amenzi.

Edilul i-a avertizat în mai multe rânduri pe cei care nu-și făceau treaba și le-a cerut să își îmbunătățească activitatea. Totul a fost însă în zadar. Primarul le-a transmis polițiștilor locali să trateze oamenii cu respect, să le vorbească pe un ton civilizat și să renunțe la “vechile metehne”.

”Le-am spus de mai multe ori cum să se comporte cu cetățenii, o să fiu al doilea primar care semnează desființarea lor, și nu scapă. Măi, fraților, în activitatea dumneavoastră sunt și măsuri de prevenție, nu sunteți doar cei cu pistolul. Cel mai simplu pentru ei e să dea sancțiuni, iar amenzile afectează bugetul, că nu le poți încasa. Lor le este simplu să spună că au dat amenzi”, a spus Vasile Pavăl, într-o conferință de presă, citează national.ro.

Vezi și:EXCLUSIV Succesorul Laurei Codruța Kovesi a dat în judecată Statul Român! A atacat inclusiv Guvernul!

EXCLUSIV Ministrul Marcel Vela echipează Poliția! Mutarea făcută în luna februarie

Omul Sistemului din CSM a fost executat! Codruț Olaru trecut pe linie moartă de Codruța Kovesi

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

PSD a luat decizia- Primele 2 nume pentru șefia Senatului

Publicat

in

De

PSD a luat decizia! Deja, partidul a a ‘aruncat’ primele nume pentru șefia Senatului.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, susţine că este „obligatoriu” ca social-democraţii să deţină preşedinţia Senatului României, având în vedere că grupul PSD este cel mai mare din Camera superioară a Parlamentului.

„După motivarea deciziei Curţii Constituţionale Partidul Social Democrat va desemna un senator PSD pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Şi Radu (senatorul Radu Oprea, fost ministru pentru Mediul de Afaceri – n.r.) şi Titus (senatorul Titus Corlăţean – n.r.) oricând pot să preia această funcţie, mai sunt şi alţi colegi. Decizia va fi a grupului senatorial PSD, vom discuta şi în forurile partidului, dar decizia va fi a grupului senatorial PSD pentru că e un grup foarte unit, suntem majoritari deci e obligatoriu să avem preşedinte al Senatului pentru că suntem majoritari în Senatul României, sunt 69 de senatori PSD, deci ce va decide grupul aia vom face” a afirmat Paul Stănescu, joi seară, în cadrul unei conferinţe de presă la Ploieşti.

Prezent la Ploieşti şi întrebat dacă îşi doreşte funcţia de preşedinte al Senatului, senatorul Titus Corlăţean a evitat să dea un răspuns tranşant.

„Noi, în grupul de la Senat, avem o modalitate a noastră de solidaritate, de a discuta între noi şi de a găsi formulele cele mai bune care să menţină şi coeziunea grupului şi am spus că am început cu 67 şi, chiar dacă în alte ppţri loviturile au fost foarte dure din partea acestei odioasă puteri, au fost pierderi, au fost suferinţe, la noi am reuşit să menţinem această coeziune şi să pierdem de la 67 la 69, aţi reţinut ironia. (…)  Sunt mai mulţi colegi care oricând pot să asume cu demnitate această funcţie (…) care va privi foarte direct la preşedintele Iohannis şi poate să-i spună instituţional, la nivel de stat, lucruri importante inclusiv în astfel de situaţii când domnia sa tace ruşinos când un preşedinte al unui stat vecin îşi bate joc de istoria României” a spus Titus Corlăţean.

Acesta a precizat că la nivelului grupului senatorial al PSD poate fi competiţie sau o soluţie „consensuală” cu privire la desemnarea unui candidat pentru preşedinţia Senatului.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară, că a luat act de decizia Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, dar nu se va întreprinde nicio măsură până la primirea motivării deciziei. Ulterior, senatorii vor decide, prin vot, persoana pe care PSD o va propune pentru conducerea Senatului. Ciolacu a spus că PSD nu-l va mai susţine pe Teodor Meleşcanu, care nu este membru de partid.

Vezi și:EXCLUSIV Succesorul Laurei Codruța Kovesi a dat în judecată Statul Român! A atacat inclusiv Guvernul!

EXCLUSIV Ministrul Marcel Vela echipează Poliția! Mutarea făcută în luna februarie

Omul Sistemului din CSM a fost executat! Codruț Olaru trecut pe linie moartă de Codruța Kovesi

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend