Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

INCOMPETENŢII ! AU BLOCAT AQUATERM PE BANII ARGEŞENILOR ! 

Publicat

in

Pare greu de crezut dar ăsta este adevarul: primăria si Consiliul Local au cheltuit bani şi vorbe goale pentru a bloca efectiv activitatea Aquaterm SA. Aşa se face că, in acest moment, de câteva zile, societatea nu mai are nici director, nici administrator executiv interimar şi nici măcar un Consiliu de Administraţie funcţional care să-şi poată exerita atribuţiile legale. Am asistat joia trecută la la şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor care ar fi trebuit să dea startul redresării Aquaterm dar… Am asistat, de fapt, la o nouă mostră de incompetenţă, atît din partea consilierlilor locali dar şi a primăriei în sine si, mai ales, a cetei de jurişti plătiţi gras din banul public. Chiar dacă erau habarnişti in materie de AGA sau CA-uri a uimit faptul ca niciun consilier local nu a inteles ce este cu acea ordine de zi. Nu am văzut un consilier local care sa propuna intreruperea sedintei AGA şi reluarea acesteia decăt dacă vor fi asistaţi de unul dintre marii jurişti ai primăriei. In acest conditii, ordinea de zi a fost făcută praf dupa controversele intre Stefan Dumitrache si Madalin Marinescu. Prezentarea membrilor CA a scos in evidenţă faptul că aceştia nu prea ştiu în ce se bagă, fapt recunoscut chiar de catre Claudia Mihăilescu, cea care va deveni administratorul societăţii, aşa cum ziarul nostru anticipa inca de acum cateva luni. De apreciat poziţia afaceristului Dumitru Giuclea, şi el membru al CA, care a spus răspicat că se va lupta pentru redresarea societăţii dar mai ales pentru păstrarea Aquaterm sub patronajul comunităţii din Curtea de Argeş. Nu acelaşi lucru l-am aflat din filmuletul de prezentare facut pe bani grei de firma angajata de primarie. Concluzia „specialiştilor” a fost că Aquaterm trebuie cedata RAJA Constanta. Adică s-a venit cu lecţia bine învăţată, iar faptul că s-a avansat concret şi numele companiei constănţene, şi nu a alteia, arată clar intenţiile politice ale unor aleşi locali. „Mi se pare anormal ca la acea sedinţă să nu participe primarul si nici măcar un jurist. Noi am venit aici să ne facem treaba dar nu putem risca să pornim cu stângul. Avem o problema: nu se poate lua nicio decizie acum, după ce au modificat ordinea de zi. Nu avem contracte de mandat deci nu putem lua decizii în deplină legalitate şi neopozabile”, ne-a declarat Mihai Stoicescu, unul dintre membrii validaţi ai CA al Aquaterm SA. Acesta ne-a informat ca marti, 26 februarie, va avea loc o nouă şedinţă a AGA la care speră că, în sfîrşit, va particpa primarul şi juriştii primăriei si se vor lua deciziile corecte menite să le dea dreptul legal de a porni redresarea Aquaterm SA. Aşadar, pentru data de 26 fevruarie a fost convoacată o nouă Adunare Generală a Acţionarilor. Întrebarea este: cine a mai convocat-o, legal, atâta timp cat lui Nastea i-a expirat mandatul, nu există un administrator executiv interimar iar noul CA spune că nu are mandat care să îi permită acest lucru….?

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Traian Băsescu:`Poporul român nu-și va dobândi demnitatea până când nu va rezolva această nedreptate istorică!`

Publicat

in

De

Foarte mulți vorbesc degeaba despre Moldova pentru că nu înțeleg nimic și lucrul acesta puteți să-l vedeți în abordarea politică din România. Lipsa de înțelegere a ce înseamnă România ciuntită este atât de mare, încât subiectul reunificării țării este un subiect care mai mult plictisește dacă îl aducem în discuție. (…) Dincolo de asta, avem un act politic extrem de important, rezoluția Parlamentului European cu privire la Pactul Ribbentrop – Molotov și pe care eu am considerat că trebuie tratată că o continuare a declarației Parlamentului României că este gata pentru unirea cu Republica Moldova.

Unirea trebuie să rămână obiectivul nostru fundamental: reîntregirea țării. Dacă privim la realitățile noi, după cel de-al Doilea Război Mondial trebuie să recunoaștem că singura țară care nu a lichidat efectiv efectele Pactului Ribbentrop – Molotov suntem noi”, a afirmat Băsescu la Convenția Românilor de Pretutindeni.

El a explicat că „poporul român nu-și va dobândi demnitatea până când nu va rezolva această nedreptate istorică”.

„Adică, atât timp cât stăm pasivi și ne uităm că trăim după regulă lui Stalin și a lui Hitler, scuzați-mă, dar avem problema de conștiința, de responsabilitate națională. Eu nu vreau să dau lecții nimănui, dar românii trebuie să se trezească. Republica Moldova nu este o afacere, este o nevoie de restabilire a demnității unui popor. (…) Reunirea nu este posibilă să se întâmple atât timp cât nu există cifra magică a democrației: 50 la sută plus unu dintre cetățenii Republicii Moldova trebuie să voteze la un referendum sau în Parlament. Așa cum s-a făcut România Mare, ea se poate reface prin vot și democratic”, a mai spus europarlamentarul Băsescu.

Fostul președinte a apreciat că rezoluția Parlamentului European invită România să-și restabilească demnitatea.

„Eu cred că nu există obiectiv mai mare acum pentru România decât reunificarea. Unii spun că ne costă bani. Da, ne costă bani, dar cu cât întârziem, cu atât va fi mai scumpă reunificarea. Alții spun ce ne aduce nouă reunificarea cu Republica Moldova. Dincolo de reîntregirea țării, care este un obiectiv fundamental și de revitalizare a națiunii, reunificarea ne aduce foarte multe din punct de vedere economic.

Imaginați-va potențialul agricol al României pus lângă potențialul agricol al Republicii Moldova. România ar deveni o adevărată putere agricolă (…). Este și o creștere a populației României cu 3,5 – 4 milioane, asta înseamnă creșterea puterii de vot în UE. Rămân un susțînător fără rezerve al reunificării că o datorie patriotică, nu o să mă convingă nimeni că după intrarea în UE și în NATO, al treilea obiectiv mare de țară nu ar fi reunificarea țării. Nu există un alt obiectiv care să se compare cu acesta și facem prea puțin pentru că acest lucru să se întâmple și ceea ce mai facem mai facem și prost”, a mai spus Băsescu, arată ziare.

Vezi și

Dumitru Coarnă, ‘ultimatum’ pentru Traian Berbeceanu și Marcel Vela: ‘În timp util’

Hellvig ambasador în locul lui Maior? ‘ceva este putred’ în sistem

Vești pentru toți românii! Începând cu luna februarie se acordă un nou tip de pensie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Munca până la epuizare: `Am simţit că lucrez ca o sclavă`!

Publicat

in

De

După un deceniu de lucru la o fermă de fructe, Jose Evandro da Silva spune că nu a mai putut continua. Bărbatul a petrecut 10 ani stropind cu pesticide plantaţiile de pepeni din nord-estul Braziliei, până când a renunţat la începutul anului trecut. El spune că nu i s-a oferit niciodată îmbrăcăminte de protecţie adecvată şi că, în consecinţă, sănătatea sa a avut de suferit. „La sfârşitul zilei aveam întotdeauna dureri de cap din cauza contactului cu produsele. Nici nu mă puteam spăla pe mâini înainte de masă. Nu aveam apă sau săpun”, adaugă el, citat de BBC.

Povestiri de genul acesta nu sunt neobişnuite în rândul numărului mare de fermieri brazilieni care ajută la plantarea, creşterea şi recoltarea fructelor – cum ar fi mango, pepeni, struguri şi portocale – care ajung adesea pe rafturile supermarketurilor din Europa şi America de Nord.

Brazilia este cel de-al treilea producător mondial de fructe, după China şi India, urmată fiind de SUA. La producţia de portocale este pe primul loc, aproape una din patru portocale consumate în întreaga lume provenind din Brazilia.

În total, 4,8 milioane de brazilieni sunt muncitori agricoli plătiţi, potrivit sindicatului Confederaţiei Naţionale a Muncitorilor Rurali. Iar producţia de fructe din Brazilia este în plină expansiune.

Sectorul generează vânzări de 40 de miliarde de reali brazilieni (10 miliarde de dolari) pe an, potrivit ministerului economiei din Brazilia. Problema, conform unui raport al organizaţiei de caritate Oxfam Brazilia, este că aceşti bani nu ajung nici pe departe la muncitori.

Studiul „Sweet and Sour- O investigaţie a condiţiilor la fermele de fructe tropicale din nord-estul Braziliei” a constatat că lucrătorii din domeniu erau printre cei mai săraci 20% dintre brazilieni. De asemenea, a evidenţiat în detaliu condiţiile precare de muncă, cum ar fi cele pe care le-a avut da Silva. În sezonul de vârf pentru mango brazilian, în septembrie şi octombrie, jumătate din toate fructele mango vândute în Marea Britanie provin din Brazilia. La capătul lanţului de aprovizionare se află culegătorii, care sunt preponderent femei.

Carmen Priscila Souza, 25 de ani, este una dintre ele. Din statul Rio Grande do Norte, face asta de când era adolescentă. „Am simţit că lucrez ca o sclavă”, povesteşte tânăra.  Ea poate găsi de lucru doar în cele cinci luni ale anului, când se culeg fructele. Aşa că câştigă doar 1.175 de dolari pe durata întregului an. „Pentru orice muncitor, această valoare este foarte mică”, spune ea. „Dar este mai bine decât să stai degeaba”.

Gustavo Ferroni, un cercetător din Sao Paulo, care a fost coautor al raportului pentru Oxfam, spune că problema a fost exacerbată de faptul că sectorul agricol brazilian este dominat de companii gigant, în detrimentul producătorilor mai mici, locali, arată businessmagazin.

Vezi și

Dumitru Coarnă, ‘ultimatum’ pentru Traian Berbeceanu și Marcel Vela: ‘În timp util’

Hellvig ambasador în locul lui Maior? ‘ceva este putred’ în sistem

Vești pentru toți românii! Începând cu luna februarie se acordă un nou tip de pensie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend