spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Începe ŞCOALA FĂRĂ AVIZE. Peste o sută de unităţi de învăţământ din Argeş fără autorizaţii şi avize

Facebook Twitter Google+
Începe ŞCOALA FĂRĂ AVIZE. Peste o sută de unităţi de învăţământ din Argeş fără autorizaţii şi avize

– Cu WC-ul in curtea şcolii, fără avize ISU sau autorizaţii sanitare!  PE CINE DA VINA PRIMARII

În multe şcoli şi grădiniţe din Argeş miroase a var şi a vopsea nouă. Este semn că s-a terminat vacanţa şi că, în curând, holurile şi clasele se vor umple de copii şi vacarmul specific primei zile de şcoală. În unele unităţi de învăţământ, pregătirile s-au încheiat, în altele încă mai este de lucru şi se trage tare pentru ca totul să fie gata până lunea viitoare, pe 10 septembrie, când începe noul an şcolar. Spre deosebire faţă de alşi ani, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa fie nu a centralizat situaţia pregătirilor şi efectuează verificări în întregul judeţ, pentru a vedea stadiul lucrărilor, fie a centralizat dar nu a mai dorit să le facă publice . Cum nici măcar pe siteul ISJ Argeş nu apare nicio informaţie referitoare la acest aspect extrem de important, echipa PROFIT a stat de vorba cu reprezentanţi ai altor instituţii , inclusiv cu primari.

În privinţa autorizaţiile sanitare, situaţia este un pic mai bună decât anul trecut

Astfel, am aflat că majoritatea unităţilor de învăţământ existente la nivelul judeţului Argeş are autorizaţie sanitară de funcţionare şi iar altele sunt în curs de autorizare. Din păcate cel puţin 80 de unităţi nu au autorizaţie. Vorbim aici despre acelea unde sunt probleme în ce priveşte infrastructura, mai exact nu au apă curentă şi nici nu vor primi avizul Direcţiei Sanitare Publice până când nu vor avea. La nivel de judeţ încă sunt şcoli şi grădiniţe din mediul rural, care nu sunt racordate la reţeaua de apă curentă. Incurajator este faptul ca şaţă de anul trecut Argeşul stă mult mai bine la acest capitol, al autorizaţiilor sanitare de funcţionare şi la racorările la reţelele de apă şi canalizare. Mai exact e mai bine, dar încă mai sunt destule şcoli sau grădiniţe cu WC-ul in fundul curţii.

Peste 150 şcoli fără aviz ISU, autorităţile locale nu se implică

Situaţia este ceva mai complicată în ce priveşte avizele ISU pentru incendii. Aici numărul unităţilor de învăţământ care încă nu întrunesc condiţiile pentru a primi aviz este aproape la fel de mare ca anul trecut. Potrivit datelor culese de noi, mai biune de 150 unităţi şcolare nu au aviz ISU la incendii. Din discuţiile purtate cu cîţiva directori de şcoli neautorizate ISU din Argeş, aflăm că aceştia nu au sprijinul autorităţilor locale pentru a obţine avizele de la ISU, chiar dacă sunt administratorii clădirilor. La rândul lor, reprezentanţii ISU sun că este un mit că cere ISU Argeş nu ştiu câte documente. Mai mult, aflăm că nu se percepe nicio taxă şi nu este necesar decât proiectul tehnic al clădirii.
Aşadar şcoala începe în Argeş cu multe unităţi neavizate. Este de aşteptat, în aceste condiţii şi cel puţin teoretic, ca ISU Argeş să demareze sancţionarea primăriilor care nu şi-au făcut treaba şi nu s-au implicat. Greu de crezut, însă, acest lucru atîta timp cât primarii vor invoca acel lanţ al slăbiciunilor a cărui verigă principală este lipsa banului.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....