spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Începe festivalul Electric Castle 7 ! Detalii de ultima ora

Facebook Twitter Google+
Începe festivalul Electric Castle 7 ! Detalii de ultima ora

Mai sunt doar câteva zile până la Electric Castle 7, festivalul responsabil pentru numărul mare de cizme de cauciuc vândute în România pe perioada verii și deja se simte entuziasmul pe social media. Toți vorbesc despre cazare, camping, transport și prognoze meteo. Dacă nu ești convins că merită să dai o fugă săptămâna viitoare până la Bonțida, ți-am făcut un ghid despre ce va fi anul acesta la festival. Poate te ajută să te hotărăști.

Electric Castle a crescut foarte mult din 2013 și asta se vede. Ediția de anul ăsta, a șaptea la număr, are loc între 17 și 21 iulie la Bonțida și va rupe fără discuții. Line-up-ul e fresh, sunt și mai multe scene acoperite și numărul de autobuze spre festival a fost suplimentat. Organizatorii au postat deja un FYIpentru cei care merg la castelul Banffy, ca să-i lămurească despre probleme de genul cum să ajungi la festival, cu ce ai voie să intri în incintă și cum să-ți încarci brățara online ca să nu mai stai la cozi.

Vineri va concerta cea mai cerută trupă de fanii Electric Castle

Sunt tot felul de poll-uri pe paginile de eveniment ale festivalurilor mari din România care îți cer să votezi ce trupe/artiști ai vrea să vezi la evenimentul respectiv. E mai mult cu rol consultativ. Rareori se întâmplă ca organizatorii să țină cont de ele. Dacă ar fi așa, atunci am vedea în fiecare an un concert Dani Mocanu în duet cu The Weeknd și Fuego la chitară. În schimb, Electric Castle chiar a ținut cont de preferințele fanilor. Așa că au decis să aducă cea mai cerută trupă pe pagina lor de Facebook.

Florence + The Machine va concerta pentru prima oară în România la Electric Castle 7. Show-ul e programat vineri, 19 iulie, la ora 21. Evident, la scena principală. Apropo, nu uita să votezi în continuare. Poate anul viitor o să vedem la Electric Castle pe Travis Scott în deschidere la Sofia Vicoveanca. Doamne ajută.

Va fi ceva pentru nostalgicii după trecutul îndepărtat și apropiat 

Cine nu s-a rupt pe „Rollin” sau „Break Stuff” de la Limp Bizkit? Trupa aia era echivalentul lui Eminem în popularitate, doar că ei făceau muzică mai pe zbenguială. Ideea e că toată lumea știe de ei și acum vor putea să producă haos în moshpit-ul din fața scenei principale de la Electric Castle, joi, 18 iulie. Recomand să-i prinzi pentru că nu-i vezi foarte des la noi. Ultima dată când au ajuns în România a fost acum zece ani.

Apropo de trupe care se întorc, Bring Me The Horizon va reveni sâmbătă pe scena Electric Castle. Britanicii au mai concertat la festival în 2016, când solistul a avut ceva probleme cu corzile vocale. Concertul nu a fost foarte fresh, dar din fericire omul și-a mai schimbat stilul înainte să fie nevoit să fluiere versurile în microfon. Trupa se întoarce cu noul album, lansat la începutul anului, care s-a bucurat de aprecierea criticilor, cu toate că a dat-o pe un film mult mai electro. Limp Bizkit e pentru copilărie, iar Bring Me The Horizon e pentru cei care vor să-și amintească de vremurile bune recent apuse.

Va fi și destulă muzică nouă de descoperit 

La fel ca-n anii anteriori, la Electric Castle 7 o să dai de un line-up foarte eclectic. Nu mai e doar un festival dedicat muzicii electronice. A fost vreodată? Nici nu-mi amintesc, dar știu sigur că „electric-ul” din nume vine de la vibe, nu de la line-up. Și diversitatea asta nu va lipsi nici de la ediția cu numărul șapte, unde o să găsești ceva pe placul tău, indiferent ce muzică asculți acasă.

Nils Frahm, unul dintre headlinerii zilei de sâmbătă, 20 iulie, bagă o combinație de jazz, muzică clasică contemporană, electro și ambientală. Ghiveciul ăsta se numește „must-see”. Tommy Cash revine la Bonțida cu trap-ul lui est-european, Viagra Boys vor încerca să ridice ștacheta punk-ului la castel, după concertul celor de la Idles de anul trecut, iar Thirty Seconds To Mars vin cu propria lor scenă ca să dea o lecție de „stadium rock alternativ”.

Nici românii nu vor lipsi.

Artiștii români au loc de cinste la Electric Castle 

Organizatorii au pus întotdeauna accent și pe scena locală în ceea ce privește numărul de concerte. Și nu doar la scenele secundare. Anul ăsta, în fiecare zi, scena principală va fi deschisă de un artist român. Mă rog, mai puțin miercuri, ziua 0, dar atunci nu va fi nimeni în deschidere. Rămâne în beznă până joi la ora 17:00, atunci când Alternosfera scoate primele sunete de la scena principală. Apoi urmează CTC, Loredana și Șuie Paparude.

Și scenele secundare vor fi pline de români. În special la Dance Garden, unde majoritatea artiștilor de techno sunt de la noi. Oameni ca Priku, Herodot, Gescu sau Raresh. Vor fi și o tonă de alți DJ locali mai puțin cunoscuți din Cluj-Napoca împrăștiați pe la celelalte scene. Așa începi în carieră.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....