Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Încă un partid politic susţine UNIREA cu Republica Moldova. "România este pregătită"

Publicat

in

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la finalul întâlnirii cu delegaţia aleşilor locali unionişti din Republica Moldova, că PNL susţine unirea şi că România este pregătită pentru realizarea acesteia, însă trebuie să existe o voinţă exprimată în Republica Moldova.
Încă un partid politic susţine UNIREA cu Republica Moldova. „România este pregătită”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Codul Rutier s-ar putea modifica! Ce se va întâmpla cu permisul auto

Publicat

in

De

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului modificarea Codului Rutier.

„Permisul de conducere reţinut se restituie titularului la adresa de corespondenţă precizată cu ocazia transmiterii dovezii înregistrării plângerii contravenţionale. În aceeaşi ordine de idei, se impune derogarea de la obligativitatea contravenientului de a preda permisul de conducere personal ori prin reprezentant convenţional, în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei şi reglementarea predării acestuia exclusiv prin servicii de curierat, cu aviz de primire”, se arată în nota de fundamentare al proiectului MAI.

Potrivit documentului citat, pentru a evita prezenţa conducătorilor de autovehicule, de tractoare agricole sau forestiere ori de tramvaie la sediul poliţiei rutiere, se impune ca cererile de restituire, la încetarea cauzelor pentru care au fost reţinute, să fie transmise prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului şi confirmarea primirii acestora, precum fax, e-mail, curier rapid, iar restituirea documentelor să se realizeze la adresa de corespondenţă precizată de către titular în cuprinsul cererii.MAI are în vedere să propună adoptarea proiectului cel târziu în şedinţa Guvernului din săptămâna 6-12 aprilie.

Vezi și:În plină epidemie de coronavirus, Hellvig ar fi fost ‘convocat de urgență’ în SUA! Șeful SRI și-a trimis, însă, înlocuitorul

Comentariu: Medicii între eroi și ‘dezertori’

Proiect bombă! Interdicții majore pentru următorii doi ani

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Recomandările pentru firmele de asigurare europene – Să suspende plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni

Publicat

in

De

Companiile de asigurare şi de reasigurare din Uniunea Europeană ar trebui să suspende temporar plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni, să ia în considerare amânarea bonusurilor şi să asigure continuitatea serviciilor în timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19), a anunţat joi Autoritatea Europeană de Supervizare a Asigurărilor şi Pensiilor Ocupaţionale (EIOPA), transmite Reuters, citată de Agerpres.

Epidemia a afectat economia şi a sporit numărul solicitărilor pentru despăgubiri, în urma anulării călătoriilor şi evenimentelor.

Este esenţial să ne asigurăm că firmele de asigurare şi de reasigurare deţin „un nivel robust” al rezervelor, pentru a-i proteja pe deţinătorii de poliţe şi pentru a absorbi potenţialele pierderi.

„Această abordare prudentă trebuie de asemenea să se aplice şi politicilor de remunerare variabile”, apreciază EIOPA.

Asigurătorii trebuie să revizuiască actualele politici de remunerare, practicile şi bonusurile şi să se asigure că ele reflectă „planificarea prudentă a capitalului” şi actuala situaţie economică, consideră EIOPA.

Vezi și: Un nou simptom asociat cu virusul COVID-19! Medicii avertizează: ‘Nu ne permitem acest lux cu afecțiuni ale creierului’

Şi Banca Centrală a Olandei (DNB) a cerut joi companiilor olandeze de asigurare să suspende plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni, pe fondul epidemiei.
Instituţia avertizează că este neclar dacă rezervele de capital ale asigurătorilor sunt suficient de solide pentru a face faţă efectelor economice ale epidemiei.

Cea mai mare companie olandeză de asigurări, NN Group, este prezentă şi în România.

Săptămâna trecută, Banca Centrală Europeană le-a cerut creditorilor din zona euro să omită plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni cel puţin până în octombrie şi să-şi folosească profiturile pentru a sprijini economia afectată de pandemie.

„Pentru a spori capacitatea băncilor de a absorbi pierderile şi pentru a sprijini creditarea, ele nu ar trebui să plătească dividende pentru anii financiari 2019 şi 2020, cel puţin până la octombrie. De asemenea, băncile ar trebui să se abţină de la răscumpărările de acţiuni menite să-i recompenseze pe acţionari”, se arată în comunicatul BCE.

Şi Guvernul francez le-a cerut companiilor la care statul este acţionar să nu plătească dividende pentru 2019, în contextul crizei coronavirusului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend