Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

In targul saptamanal cerealele aproape ca nu se mai vand

Publicat

in

Vanzarea cerealelor din targul saptamanal din Curtea de Arges este mult mai mica decat in anii trecuti. Targul saptamanal de produse agro-alimentare  este si astazi aproape gol, din zecile de masini care veneau la targ astazi au mai ramas decat 4 masini de cereale si o masina de tarate. Oamenii nu mai tin animale din cauza asta nu mai au nici vanzare. La cereale valoarea a crescut in ultima vreme, pretul animalelor, in special al porcilor este constant. Comerciantii au renuntat la cresterea animalelor din cauza banilor putini care reies din vanzare.

„Oamenii nu mai vin la targ sa cumpere cereale sau animale, preturile au crescut, clientii prefera sa mearga in magazinele mari pentru a cumpara. Cetatenii nu isi mai permit sa tina animale. Desi avem productie nu ne convine sa micsoram  preturile, preferam sa ramanem cu marfa decat sa o dam pe nimic, vrem sa ne scoatem macar munca si transportul acestora. Daca inainte gaseam intr-un sat 400 de vaci, acum daca mai vedem 70. Oamenii care veneau inainte la targ si cumparau nu mai sunt, iar tinerii din ziua de astazi pleaca la oras sau in strainatate” ne-a declarat un comerciant din targ.

La grau se inregistreaza o crestere a pretului pentru cantitatile tranzactionate in zona noastra. De exemplu graul de anul acesta se gaseste cu 0,90 lei/kg si porumbul cu 1,00 lei/kg.

„Nu mai tinem animale, preferam sa crestem doar un porc pentru Craciun si atat, preturile la cereale sunt mari si nu se merita. Ploile afecteaza recoltele chiar si la legume, nu se merita sa mai facem nimic, copii sunt plecati si noi nu avem pentru ce sa mai tinem gradina sau animale” ne-a declarat un pensionar.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Viorica Dăncilă este pregatită de atac:`PSD-ului nu îi este frică`!

Publicat

in

De

Fostul prim-ministru, Viorica Dăncilă, a spus că social-democrații nu se tem de alegeri anticipate, subliniind că aceștia își doresc respectarea democraţiei.

„PSD-ului  nu îi este frică de anticipate. Dar noi vrem să se respecte democraţia şi să respectăm separarea puterilor în stat”, a mai declarat Viorica Dăncilă

„În mod normal, conform Constituţiei României, preşedintele poate declanşa alegerile anticipate, în urma discuţiilor cu preşedintele Camerei şi preşedintele Senatului, dacă avem o criză politică parlamentară. În acest moment nu avem o criză politică parlamentară. Faptul că în parlament nu sunt de acord cu ceea ce vrea Guvernul, nu înseamnă că este o criză politică parlamentară. Mai mult decât atât, văd că Executivul vrea să preia şi funcţia de Legislativ. Adică vin asumări peste asumări, ne asumăm bugetul care trebuie dezbătut în Parlamentul României pentru că vrem să ne impunem punctul de vedere. Acest lucru nu se poate numi democraţie. Eu cred că toate aceste lucruri sunt pentru obţinerea puterii absolute, astfel încât puterea să declanşeze anticipatele şi vezi Doamne, să obţină un număr mai mare”, a declarat Viorica Dăncilă în emisiunea ”Subiectiv”.

Vezi și

Noua lege intră în vigoare mâine! Sunt vizați toți românii! Poliția avertizează: ‘Da, ai citit bine!’

EXCLUSIV Marcel Vela răstoarnă situația! Harta e falsă!

Dumitru Coarnă, ‘ultimatum’ pentru Traian Berbeceanu și Marcel Vela: ‘În timp util’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

PNL, hotărâre decisivă: `Am luat decizia în unanimitate de a-l exclude`!

Publicat

in

De

Potrivit reprezentanților PNL Iași, decizia de excludere a lui Damian Butnariu a fost luată în unanimitate în cadrul Biroului Politic Județean.

„E o situație regretabilă ce s-a întâmplat în ultimul timp cu primarul de la Mogosesti. Așa cum am promis, în primul Birou Politic Județean care a avut loc după publicarea acestei situații am luat decizia în unanimitate de a-l exclude pe primarul comunei Mogosesti Siret și bineînțeles că motivul este de încălcare a valorilor și principiilor și a codului etic al PNL”, a declarat, pentru Mediafax, Romeo Vatra, purtătorul de cuvânt al PNL Iași.
Primarul comunei Mogosesti Siret a recunoscut în instanța, unde era audiat că martor într-un dosar în care erau judecate cinci persoane pentru trafic de minori și complicitate la viol, că a întreținut relații sexuale cu două fete chiar în sediul Primăriei. Totul a plecat de la o plângere a uneia dintre fete împotriva unuia dintre inculpați.

„Martorul a confirmat faptul că, în cursul lunii septembrie a anului 2007, a întreținut raporturi sexuale orale în sediul primăriei, cu numită (..) și cu persoană vătămată (…), care i-au fost aduse de către inculpatul (…) plătindu-i inculpatului, pentru serviciile sexuale prestate de cele două tinere, suma de 100 sau 150 lei”, potrivit motivării.

După ce faptele au apărut în presă, primarul a scris pe Facebook că e mândru de ceea ce a făcut că edil și că are puterea să recunoască dacă greșește. De asemenea, edilul anunță că vrea să se suspende din PNL, anunță ziare.

Vezi și

Noua lege intră în vigoare mâine! Sunt vizați toți românii! Poliția avertizează: ‘Da, ai citit bine!’

EXCLUSIV Marcel Vela răstoarnă situația! Harta e falsă!

Dumitru Coarnă, ‘ultimatum’ pentru Traian Berbeceanu și Marcel Vela: ‘În timp util’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend