spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

In targul saptamanal cerealele aproape ca nu se mai vand

Facebook Twitter Google+
In targul saptamanal cerealele aproape ca nu se mai vand

Vanzarea cerealelor din targul saptamanal din Curtea de Arges este mult mai mica decat in anii trecuti. Targul saptamanal de produse agro-alimentare  este si astazi aproape gol, din zecile de masini care veneau la targ astazi au mai ramas decat 4 masini de cereale si o masina de tarate. Oamenii nu mai tin animale din cauza asta nu mai au nici vanzare. La cereale valoarea a crescut in ultima vreme, pretul animalelor, in special al porcilor este constant. Comerciantii au renuntat la cresterea animalelor din cauza banilor putini care reies din vanzare.

„Oamenii nu mai vin la targ sa cumpere cereale sau animale, preturile au crescut, clientii prefera sa mearga in magazinele mari pentru a cumpara. Cetatenii nu isi mai permit sa tina animale. Desi avem productie nu ne convine sa micsoram  preturile, preferam sa ramanem cu marfa decat sa o dam pe nimic, vrem sa ne scoatem macar munca si transportul acestora. Daca inainte gaseam intr-un sat 400 de vaci, acum daca mai vedem 70. Oamenii care veneau inainte la targ si cumparau nu mai sunt, iar tinerii din ziua de astazi pleaca la oras sau in strainatate” ne-a declarat un comerciant din targ.

La grau se inregistreaza o crestere a pretului pentru cantitatile tranzactionate in zona noastra. De exemplu graul de anul acesta se gaseste cu 0,90 lei/kg si porumbul cu 1,00 lei/kg.

„Nu mai tinem animale, preferam sa crestem doar un porc pentru Craciun si atat, preturile la cereale sunt mari si nu se merita. Ploile afecteaza recoltele chiar si la legume, nu se merita sa mai facem nimic, copii sunt plecati si noi nu avem pentru ce sa mai tinem gradina sau animale” ne-a declarat un pensionar.

Facebook Twitter Google+

Redactor colaborator editia online si print

Facebook Comments

Mai poti citi si....