spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

In orice moment, Curtea de Argeş fǎrǎ apǎ potabilǎ

Facebook Twitter Google+
In orice moment, Curtea de Argeş fǎrǎ apǎ potabilǎ

#Aleşii se gândesc la ce e mai rǎu şi vorbesc chiar de o epidemie

#Municipiul nu are nici o sursǎ alternativǎ de apǎ, bazinele sunt degradate total

Cu o sinceritate maximǎ şi dornic de a rezolva cât mai rapid şi mai bine problemele societǎţii Aquaterm, societate care furnizeazǎ apa în Curtea de Argeş, noul director, Gabriel Nastea a vorbit în faţa aleşilor locali de tot ce se întâmplǎ în aceste momente cu reţelele de apǎ, staţii şi bazine.

Situaţia nu este deloc roz dacǎ putem spune aşa şi se vorbeşte cǎ, în orice moment, având în vedere în ce stadiu avansat de degradare se aflǎ staţia de la Cerbureni, tot municipiul poate rǎmâne fǎrǎ apǎ potabilǎ. « Sunt probleme mari la staţia de epurare de la Cerbureni care, dacǎ pot spune aşa… nici mǎcar nu existǎ…. Sunt foarte multe deficienţe în circulaţia documentelor în societate. Sunt oameni care nu respectǎ fişa postului. Societatea nu a avut niciodatǎ o magazie iar aprovizionǎrile s-au fǎcut haotic şi existǎ facturi de aprovizionǎri, în perioada ianuarie martie vorbesc, care nu au fost fǎcute, aşa cum spune legea, pe SEAP. Sunt oameni care se mişcǎ greu şi nu ştiu sǎ respecte reguli » a povestit, în mare, Gabriel Nastea.

Bazinele de apǎ nu sunt racordate la energia electricǎ

Aşa cum se bǎnuia, în caz de calamitate, municipiul Curtea de Argeş nu are o rezervǎ de apǎ. Bazinele sunt fie sparte fie neconforme. Mai mult decât atât, nici unul nu este racordat la reţeaua de energie şi nici unul nu a fost pǎzit. « Bazinul de pe Mǎceşului are ceva apǎ în el, nu am putut vedea prea multe pentru cǎ nu avea instalaţie, nu era racordat la reţeaua de energie electricǎ. Abia acum am demarat lucrǎrile. Ghereta pentru paznic aratǎ în ultimul hal şi oricum nu era nici un paznic, abia acum am detaşat doi oameni acolo. Gardul împrejmuitor lipseşte sau e rupt, totul  e praf, e la pǎmânt. La bazinul de la cimitir de asemenea nu este energie electricǎ şi, din câte ne-am dat seama, este şi spart. O sǎ îl golim total într-o noapte şi apoi sǎ vedem ce mǎsuri vom lua » a completat Gabriel Nastea.

Consilierii locali au dat mânǎ liberǎ lui Nastea, de la concedieri la investiţii

Aleşii locali din municipiu, membrii AGA ai Aquaterm au dat mânǎ liberǎ directorului Nastea în a rezolva probleme şi a pune pe picioare societatea. S-a vorbit zilele trecute se implementarea unui nou program de facturare, astfel ca argeşenii sǎ primeascǎ acasǎ facturi pentru plata apei. « Acum fiecare plǎteşte când vrea şi cât vrea la apǎ. Mi se pare o situaţie ciudatǎ » a fost de pǎrere Mǎdǎlin Marinescu. Tot în atribuţiile directorului Nastea intrǎ de acum organigrama, cu tot cu angajǎri sau concedieri, mai ales cǎ s-a pus problema unor angajaţi care fie sunt prea bine plǎtiţi ţinând cont de munca prestatǎ, fie nu îşi fac treaba aşa cum ar trebui.

Una peste alta, aleşii locali au luat act de problemele de la Aquaterm şi i-au acordat toatǎ încrederea noului director. A demonstrat la SPU cǎ, dintr-o ruinǎ poate face o societate şi cǎ poate pune pe picioare un serviciu public.  Trebuie însǎ sǎ îi mai aloce şi fonduri de la buget pentru investiţii pentru cǎ, alt fel, va fi imposibil de remediat o problemǎ pe care zeci de ani nimeni nici mǎcar nu a încercat sǎ o remedieze.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: [email protected]

Facebook Comments

Mai poti citi si....