Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

În Argeș, două Târguri de Crăciun la prima ediție arată valoarea primarilor

Publicat

in

La Mioveni lume multă și organizare de excepție – La Curtea de Argeș bate vântul iar artiștii cântă aproape singuri 

Iarna aceasta a venit cu mari surprize pentru locuitorii a două orașe importante din județ. La Curtea de Argeș și Mioveni s-au deschis primele ediții ale unor târguri de Crăciun, menite să îi aducă pe argeșeni mai aproape de atmosfera sărbătorilor de iarnă. Așa cum era de așteptat, unora le-a reușit mai mult, altora mai puțin sau chiar deloc.

Și pentru că acestea nu s-au încheiat vă prezentăm câteva motive pentru care le puteți vizita – pe care alegeți.

Organizare și promovare de nota 10 la Mioveni

Prima ediție a Târgului de Crăciun de la Mioveni a fost pusă bine la punct cu multe săptămâni înainte de deschidere. S-a mediatizat intens evenimentul, s-au impus date și reguli clare iar cu multe zile înainte s-a lucrat pentru ca, la deschidere, totul să fie pe măsura așteptărilor. Și, așa a fost. Micuții au fost întâmpinați cu ciocolată din partea primăriei încă din prima seară. Luminile spectaculoase, despre care nu are rost să mai aducem discuția, Crăiasa Zăpezii, Moș Crăciun și renul său au fost încă de la început principalele atracții. Au urmat concerte cu mari artiști, sute de oameni în fiecare seară, miros de cozonaci și vin fiert și multă, multă, voie bună. Toate acestea în plin centru al Mioveniului, locație numai bună pentru un astfel de eveniment pentru care primarul Georgescu merită încă de pe acum și nu pe 30 decembrie, la închiderea târgului, toate laudele.

La Curtea de Argeș lume puțină, atmosferă… deloc

Prima ediție a Târgului de Crăciun a fost deschisă și la Curtea de Argeș încă de miercurea trecută. S-a cam și încheiat având în vedere că prea multe nu se mai anunță să se întâmple. Argeșenii au venit mai mult neinvitați și asta pentru că, mai tot timpul, reprezentanții autorităților ar vorbit cu incertitudine despre acest eveniment. Iar cum zona, o parcare imensă lângă râu, unde curentul și vântul au făcut ravagii nu e tocmai vizibilă, mulți dintre argeșeni nici că au știut de ceea ce se va întâmpla acolo. Căsuțe cu puțini comercianți deși doar 15 lei pentru o zi a perceput primăria chirie pentru cei care au vrut să își vândă produsele.

O iesle reușită în acest an, și asta datorită maestrului Traian Duță care s-a ocupat îndeaproape de amenajare. Bradul cu crengile pe jos, împodobit de copiii de pe la școli care au muncit la orele de lucru manual sau au dus globulețe de acasă pentru a primi la schimb o acadea și câteva instalații luminoase, pe gardul stadionului, pentru că, în parcare… unde să le pui? Au urmat concerte despre care mai nimeni nu a știut. Trupa Alb Negru abia că a strâns câteva zeci de oameni dar a fost nevoită să își înceapă programul mai târziu. Tot mai târziu că, doar, doar, se mai strânge lumea, a cântat și Ducu Bertzi. La Bere Gratis, lume a fost ceva mai multă dar imediat ce băieții au terminat de cântat, parcarea a devenit pustie și asta pentru că nimic interesant nu se întâmplă.

Fotografiile pe paginile de socializare au spus despre tot dezastrul

Ciudat este totuși faptul că foarte puțini sunt cei care au știut de acest târg sau măcar despre concerte. Fotografiile care apăreau pe paginile de socializare din zona amintită, stârneau imediat un val de comentarii referitoare la locație. „Unde e concert? Unde e târg? La noi în oraș?„ se întrebau nedumeriți argeșenii.

Cei mici totuși mai speră însă ca până la Crăciun să apuce să încerce patinoarul la care se lucrează de săptămâni de zile și care cu chiu cu vai a fost finalizat. Primăria nu prea are ce impune firmei care se ocupă și asta pentru că ei doar au închiriat terenul pentru un preț de 0,10 bani pe metru pătrat, așa cum s-a decis în consiliul local.

Așadar, scuze nu există. Și primarul Georgescu și primarul Panțurescu au organizat primele ediții ale un tîrguri de Crăciun în orașele lor. Unul a ieșit, altul nu prea. Unde ați fost sau unde veți merge în această iarnă decideți voi deși, fotografiile postate pe internet arată că majoritatea tinerilor din Curtea de Argeș au dar chek-in la Mioveni săptămâna trecută.

 

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

APEL de la ITM ARGEȘ: Veniți să vă ridicați carnetele de muncă!

Publicat

in

De

lnspectoratul Teritorial de Muncă Argeș revine și anunță toți angajatorii de pe raza judelutui Argeș pentru ridicarea carnetelor de muncă inchise la 31.12.2020 ca urmare a abrogării dispozițiitor Decretutui nr.92/1976 privind carnetul de muncă. Aceștia sunt rugați să se prezinte la ghișeele operaționale ate instituției, de luni până joi intre orete 08:00 – 16:00, vineri intre orete 08:00-14:00 pentru ridicarea carnetetor de muncă pe baza procesului-verbal de predare-primire intocmit de cetre ITM Argeș. De asemenea si persoanele fizice care nu si-au ridicat carnetele de muncă se pot adresa la ITM Argeș pentru ridicarea acestora.

Menționăm că in arhiva institutiei incă se mai află un număr de 14.926 carnete de muncă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ÎN SFÂRȘIT! S-a dat startul Programului Prima Casă 2020 – VEZI BĂNCILE la care poți apela

Publicat

in

De

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) anunță lansarea Programului Prima Casă 2020, ca urmare a primirii, din partea Ministerului Finanțelor Publice, a acordului de distribuire pentru suma de 1,98 miliarde lei din plafonul total de 2 miliarde lei, alocat pentru anul 2020 prin Hotărârea de Guvern nr.112/2020, publicată în Monitorul Oficial nr.100 din data de 11 februarie 2020.

Cele 14 bănci participante în program sunt: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Leumi Bank și Intesa Sanpaolo Bank.

Programul Prima Casă 2020 beneficiază de aceleași condiții de garantare din partea statului român, precizează un comunicat. 

„La finalul anului 2019, Programul Prima Casă înregistra peste 260.000 de garanții și promisiuni de garantare, acordate pentru achiziționarea sau construcția de locuințe, pe întreg teritoriul României. Avem satisfacția de a implementa un program guvernamental care a impactat pozitiv viața foarte multor români, fie că au fost beneficiari direcți ai programului, vânzători, antreprenori sau profesioniști implicați în sectoarele economice conexe. Suntem pregătiți pentru lansarea unei noi etape în derularea programului Prima Casă, cu fluxuri de lucru optimizate, adaptate nevoilor beneficiarilor și partenerilor noștri, menținând același angajament de a oferi celor care apelează la noi șansa de a-și împlini visul, poate cel mai drag românilor, acela de a avea o casă”- a declarat Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend