spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

În Argeş a venit Crăciunul mai devreme: De frica pestei oamenii îşi taie porcii ! 

Facebook Twitter Google+
În Argeş a venit Crăciunul mai devreme: De frica pestei oamenii îşi taie porcii ! 

Deşi autorităţile din Argeş în frunte cu Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor , au ţinut să asigure că nu există o stare de panică în judeţ, lucrurile stau cu totul altfel in comunele argeşene. Astfel, după confirmarea şi izolarea primului focar de pestă porcină din judeţ, argeşenii s-au speriat că se va întâmpla şi aici ceea ce s-a întâmplat în alte judeţe, acolo unde oamenilor le-au fost ucişi şi incineraţi porcii. Ţi, în timp ce prefectura şi şeful DSV Argeş anunţa că au situaţia sub control, sute de argeşeni au decis să nu rişte şi sădevanseze Craciunul la inceput de noiembrie.

Oamenii s-au speriat de echipele DSV Argeş

„Am aflat şi eu că unii oameni au început să taie şi porcii pentru că sunt favorizaţi şi de vremea care a început să fie din ce în ce mai răcoroasă şi se apropie şi perioada sărbătorilor de Crăciun. Din câte ştiu, încă nu este alarma de la DSV şi nu avem de ce să fim într-o astfel de stare, în comuna noastră. Am auzit ca au fost niste echipe de la DSV in comuna si asta i+a speriat mai rau pe oameni. Din ce am fost informat acei oameni au venit doar să informeze oamenii nu sa le ia porcii ”, ne+a declarat unul dintre edilii argeşeni care a confirmat ca in comuna sa oamenii au inceput sacrificarea porcilor. Majoritatea primarilor contactati de redactorii PROFIT au admis că, într-adevăr, numărul porcilor sacrificaţi este cu mult mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

La Băiculeşti, oamenii in alb au băgat spaima în cetăţeni

Existenţa virusului pestei porcine africane a fost confirmată, pe 2 noiembrie, în localitatea Negraşi din Argeş. Ulterior, focarul a fost izolat iar echipe ale DSV Argeş au mers prin comune pentru a informa oamenii despre pesta procina si masurile de prevenţie. Cetăţenii, însă, s-au speriat şi au crezut că echipele DSV au venit sa le verifice animalele din gospodărie păentru a fi ulterior confiscate si ucise. „Ce să fac, maică ! Decît să mi-l ia statul, acum aproape de Craciun, am vorbit cu copii si au venit sa taie porcul. Am auzit ca fost in comună astia de la Directie sa ne verifice. Lumea s-a speriat si a inceput sa îşi taie porcii. Am făcut şi eu la fel, ca doar nu era sa raman ca proasta sa imi ia astia porcul „, ne-a spus Maria. P din Baiculesti. SItuaşia este identică in majoritatea comunelor din Argeş, acolo unde, sute de familii au ales să sacrifice animalele cu o luna jumăatate înainte de Crăciun. Au fost şi situaţii cand alte familii, pentru a nu fi suspectati de altceva, susţin ca au taiat porcii pentru simplul motiv ca nu mai aveau cu ce să îi hrănească.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....