Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

IAR V-A PROSTIT ! Cum cheltuie Primaria lui Panţurescu mii de euro pe sejururi la Mamaia

Publicat

in

– In plin sezon estival, pe banii argeşenilor, Panturescu a trimis oamenii la mare prin intermediul unei firme de partid

Funeraliile regale de la Curtea de Arges au demonstrat ca primaria Curtea de Arges mai are ceva bani la buget. Important este nu cati bani ai ci cum ii cheltui. Schimbarea administratiei in urbea basarabilor ne arata ca zonurile potrivit carora duetul Panturescu – Draghici sunt pusi pe fapte mari cu noile firme prietene, in interesul lor desigur, incep sa se adevereasca. Un set de documente ajuns in redactia ziarului nostru arata clar acest lucru. Pana saptamana viitoare cand va vom demonstra cu acte motivul real pentru care nu se va infiinta Politie Locala la Curtea de Arges ( e vorba de o firma care incaseaza lunar peste 10.000 de euro pentru presupuse servicii de paza), va prezentam astazi , fara prea multe comentarii, cum intelege noul primar sa cheltuie banul public pe niste cursuri de specializare a catorva oameni din primarie. Astfel, conform , facturilor detinute de ziarul nostru, la inceputul lunii august, in plin sezon estival cand toata luma vrea la mare, cativa functionari din primarie au plecat pe litoral. Nu, nu pe banii lor ci ai nostri prin semnatura primarului Panturescu. Pentru ca totul sa para in regula, plecarea la Mamaia sau Eforie Nord, functie de preferintele oamenilor, s-a facut sub pretextul ca acestia pleaca la niste cursuri de specializare. Dar ce cursuri ! Extrem de ieftine, asa cum se vede in factura, dar cu o cazare scumpa de 4 sau 5 stele, asa cum ne arata aceeasi factura. Daca specializarea a costat doar 700, 800 lei, pentru cazarea pentru cele 7 zile primaria a data cu largheţe, aproape de 4 ori mai mult, in total, pentru gazduirea la Mamaia a fiecarui functionar , Pantrurescu semnand o nota de plata de circa 3000 lei. Un calcul simplu ne arata ca pentru o noapte de cazare a unui functionar din primarie, s-a platit din banul public aproximativ 110 Euro pe noapte, adica un hotel de 4 sau 5 stele. Demn de retinut este ca aceste asa zisse cursuri au fost organizate de o firma apropiata de PSD si de familia Draghici, patronii acesteia fiind familia Şelaru, fosti inalti functionari in cadrul ANRMAP. Mai dubios este modul in care au fost selectionati cai cativa angajati ai primariei Curtea de Arges care au plecat, fiecare pe cate aproape 1000 de euro din banul public, in plin seon estival, la Mamaia, cea mai scumpa statiune turistica din Romania.Cine sunt acestia ?  O sa va enervati la maxim dar aflati numele lor din editia urmatoare a ziarului nostru. Pana atunci insa,  asteptam explicatii clare de la primarul Panturescu despre aceste plecari. Nu de alta dar sa dai mii de euro din bugetul local pe asa zise sejururi de specializare pe litoralul romanesc in timp ce orasul are nevoie de acesti bani in cu totul alte scopuri, prea pare ca sfideaza miile de argeseni platitoti de taxe si impozite care au cu totul alte asteptari de la el, in niciun caz risipa banilor publici pe calatorii estivale.

CLICK PE FOTO PENTRU A MARI....

CLICK PE FOTO PENTRU A MARI….

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Panică în sistemul de apărare și ordine publică- ‘Vor avea pensii mai mici cu 30%’

Publicat

in

De

Jocul alba-neagra cu pensiile speciale, practicat de conducerea liberală a Guvernului, a reușit să creeze o adevărată panică în sistemul de apărare și ordine publică.

Șefii de sindicate au dat deja semnalul în teritoriu, sfătuindu-i pe polițiști să iasă la pensie cât de repede pot.

“Şi noi contribuim la bugetul asigurărilor de stat. Avem interdicţii şi incompatibilităţi. Avem 20.000 de oameni deficit în poliţie. Acest deficit este asigurat de ceilalţi poliţişti prin muncă suplimentară. Niciodată pontajele noastre nu au fost făcute corect. Ne duceţi în zona discriminării. Să respingeţi proiectele”, le-a transmis deputaților PNL Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Până la urmă, după ore de dezbateri aprinse în Comisia pentru Muncă din Camera Deputaților, singurul lucru care s-a obținut a fost o amânare până în luna februarie 2020. Astfel, propunerea legislativă pentru abrogarea pensiilor speciale și proiectul de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România vor fi rediscutate și votate peste două luni.

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, ne spune că există două variante propuse pentru tăierea pensiilor speciale, una mai rea ca cealaltă, și că ambele proiecte sunt în dezbatere.

”Am avut o discuție luni cu cei de la PNL și de la USR, iar aceștia mi-au spus că o să ne scoată pe toți din lege și că vor avea pensii speciale doar militarii care au fost în teatrele de operațiuni. Erau foarte hotărâți pe povestea asta. Mulți dintre polițiști mă întrebau ce să facă și atunci le-am spus să se pensioneze, pentru că proiectul de lege era făcut pentru viitor, nu se aplica retroactiv, iar cei care apucau să iasă la pensie rămâneau cu drepturile în plată. Dacă va rămâne așa până la urmă, polițiștii vor avea pensii mai mici cu 30%, adică vor primi doar 2.500 de lei, în loc de 3.500 de lei. Am făcut presiuni și am reușit să obțin doar o amânare a deciziei până în februarie 2020. Acum fiecare polițist va face ceea ce crede de cuviință. Pentru că pericolul de a rămâne fără pensii speciale există încă. Mai mult de atât, în discuție este și o lege care ar anula și pensiile speciale ale polițiștilor aflate deja în plată, ceea ce va fi o grea lovitură. Problema este deschisă, pentru că nu are încă o soluție”, a declarat  pentru national Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Vezi și:

EXCLUSIV Nedreptate comisă de Guvernul Orban?! Omul dat afară de premier scoate la suprafață informații în premieră: ‘Nu au fost întârzieri’

Mega-lovitură! Se dau amenzi uriașe pentru această faptă

Protejata lui Darius Vâlcov a dat lovitura- Funcția cheie pe care a pus mâna

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

S-a întors roata- PSD vrea dublarea alocațiilor pentru copii

Publicat

in

De

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că PSD va depune un proiect de lege în Parlament, pentru modificarea Legii bugetului, în așa fel încât să se ajungă la dublarea alocațiilor pentru copii.

Ciolacu arată că și PNL a făcut la fel, anul trecut, la dezbaterile pe buget și tocmai de aceea nu vede de ce s-ar opune Guvernul.

”Chiar dacă Guvernul nu va trimite legea în Parlament și va prefera varianta asumării, asta nu înseamnă că PSD nu poate veni cu o lege de amendare a Legii bugetului. Deja am hotărât să venim cu o lege prin care se dublează alocațiile copiilor, deoarece anul trecut l-a făcut și PNL, și nu cred că au ceva împotrivă să facă același lucru și anul acesta. PSD consideră că, în prezent, alocațiile copiilor sunt prea mici”, arată Marcel Ciolacu.

Vezi și:

EXCLUSIV Nedreptate comisă de Guvernul Orban?! Omul dat afară de premier scoate la suprafață informații în premieră: ‘Nu au fost întârzieri’

Mega-lovitură! Se dau amenzi uriașe pentru această faptă

Protejata lui Darius Vâlcov a dat lovitura- Funcția cheie pe care a pus mâna

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend