spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Hram la Manastirea Argesului – Mii de credinciosi se inchina la moastele Sf Filoteia

Facebook Twitter Google+
Hram la Manastirea Argesului – Mii de credinciosi se inchina la moastele Sf Filoteia

6decembrievecerniecatedrala6În seara zilei de 6 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba Vecerniei cu Litie la Catedrală 6decembrievecerniecatedrala7Arhiepiscopală din Curtea de Argeș. Procesiunea cu moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia a început de la Paraclisul Mînăstirii Curtea de Argeș, de unde, în sunet de clopot și 6decembrievecerniecatedrala9cântare, cler și popor, cu lumânări și rugăciuni au pornit către măreața zidire a Sfântului Neagoe Vodă Basarab.

Slujba a continuat sub baldachinul aflat în fața Catedralei Arhiepiscopale, iar 6decembrievecerniecatedrala13cântările Utreniei și ale Acatistului Sfintei Mucenițe Filoteia, au întregit programul duhovnicesc al acestei zile binecuvântată de Dumnezeu.

Credincioșii s-au închinat la moaștele sfintei, înălțând rugăciuni, după care au primit ceai cald, cozonac și covrigi, oferite de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre delicata cinstire a Sfintei Filoteia de către argeșeni și de către credincioșii din toate zonele țării. Sfântulița este considerată nu numai făcătoare de minuni, ci și casnică a fiecăruia dintre noi, iar credincioșii fac rugăciuni într-o liniște absolută, împodobiți cu lumânări aprinse, ca în noaptea Învierii.

 

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....