spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Hram la Biserica Domneasca – Sute de credinciosi au participat la eveniment

Facebook Twitter Google+
Hram la Biserica Domneasca – Sute de credinciosi au participat la eveniment

Astazi, 28 octombrie, se praznuieste hramul Bisericii Domnesti din Curtea de Arges, ocazie cu care sute de credinciosi au participat la slujba oficiata de un sobor de preoti alaturi de preotul paroh Dinica.

biserica-domneascaÎn seara zilei de 27 octombrie, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Părintelui Arhiepiscop Calinic, a fost oficiată slujba Vecerniei și a Litiei Sfântului Ierarh Iachint de Vicina, ocrotitor al Bisericii Sfântul Nicolae Domnesc, de un sobor de preoți și diaconi, cu participarea a numeroși credincioși.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Seminarului Teologic Sfântul Neagoe Vodă Basarab.

biserica-domneasca-1Astazi, au fost oficiate Slujba Utreniei, Acatistul și Sfânta Liturghie.

Biserica Ortodoxă îl sărbătoreşte în fiecare an, la data de 28 octombrie, pe Sfântul Mitropolit Iachint de la Vicina. Acesta a fost canonizat la 26 septembrie 2009, alături de Neagoe Vodă Basarab şi Ioanichie cel Nou.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....