Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Holcim Romania investește în susținerea educației vocaționale – Programul Atelierele Holcim demareaza si la Campulung la Colegiul Tehnic

Publicat

in

Holcim România lansează oficial Atelierele Holcim, un program de susținere a educației vocaționale în rândul elevilor. Principalii beneficiari ai acestui program educațional sunt elevii din clasele a XI-a și a XII-a de la Colegiul Alexandru Roman din Aleșd și de la Colegiul Tehnic Câmpulung Muscel.

După un modul pilot desfășurat in anul acesta, începând cu anul 2016, programul destinat elevilor va cuprinde o parte teoretică și una practică, desfășurate pe parcursul a cinci – șase săptămâni. În cadrul modulului teoretic, timp de o săptămână, elevii claselor a XI-a și a XII-a cu profil tehnic din cele două licee partenere vor afla de la specialiștii Holcim informații esențiale despre activitatea de producere a cimentului, dar și noțiuni importante despre sănătatea și securitatea în muncă și grija asupra mediului. De asemenea, elevii vor beneficia și de consiliere non-formală, prin dezvoltarea aptitudinilor de comunicare și de lucru în echipă, ce îi ajută în procesul de integrare pe piața muncii.

Ulterior, pentru participarea la modulul practic, elevii vor trece printr-un proces de selecție pe baza unor criterii de acceptare strict definite: prezența în anul școlar în curs și mediile semestrului I ale anului în curs. După îndeplinirea acestor criterii, următorul pas pentru acceptarea elevilor la modulul de practică îl reprezintă un interviu cu un reprezentant Holcim și o testare grilă cu probleme de matematică și de tehnică.

Odată acceptați în modulul practic, elevii vor petrece trei până la patru săptămâni în una dintre fabricile Holcim unde vor învăța despre specificul muncii din industria cimentului: mentenanță mecanică, electrică, preventivă, procesul și producția cimentului și vor efectua exerciții în atelierul mecanic.
Elevii selectați pentru modulul practic vor avea ocazia să cunoască îndeaproape activitatea în fabricile Holcim din Aleșd și Câmpulung, acestea fiind unele din cele mai performante și sustenabile fabrici de ciment din cadrul Grupului Internațional Holcim, conform rezultatelor din cadrul competiției globale Holcim Plant Awards, organizate anual de Grupul Holcim.
“Prin programul Atelierele Holcim ne dorim să sprijinim elevii din liceele cu profil tehnic din comunitățile Holcim din România să cunoască mai îndeaproape mediul industrial. Este important ca ei să își descopere mai bine abilitățile și capabilitățile prin sesiunile aprofundate de teorie și practică ținute de specialiștii noștri și să capete încredere în calităţile lor pentru a se integra mai facil pe piața muncii. Programul răspunde de asemenea și unei provocări reale resimțite pe piața din România, aceea a numărului redus de meseriași de calitate – din orice domeniu – din cauza diminuării numărului școlilor vocațioane. Atelierele Holcim pune la dispoziția comunităților locale expertiza noastră de peste 18 ani în industria cimentului pe piața din România și încercăm să răspundem acestor nevoi prin implementarea unor programe relevante.”, a declarat Mădălina Crăciunescu, Director Organizație și Resurse Umane Holcim România.
Atelierele Holcim s-au derulat în anul 2015 în varianta pilot, cu o sesiune de educare vocațională de trei săptămâni (teorie și practică) la Câmpulung – Colegiul Tehnic în perioada octombrie – noiembrie  și o sesiune de șapte săptămâni de educare vocațională în două etape (mai și octombrie) la Colegiul Alexandru Roman din Aleșd. În faza pilot, 88 de elevi de la ambele colegii au beneficiat de instruire specifică din partea mentorilor Holcim în modulul teoretic și 33 de elevi de la ambele colegii au fost în practică la fabricile Holcim.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Magazinele din Tigveni, călcate de polițiștii de la Antifraudă

Publicat

in

De

În ziua de 14 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș și Secției de Poliție Rurală Tigveni, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş, au acționat pe raza localității Tigveni, pentru creşterea gradului de siguranţă, prevenirea şi combaterea comerțului ilicit, prevenirea faptelor antisociale și a abaterilor la regimul rutier.

În cadrul acțiunii, au fost controlate 5 societăți comerciale, ce au ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul, fiind aplicate un număr de 8 sancțiuni contravenționale, conform Legii 12/1990, în valoare de 5.000 lei și 2 sancțiuni contravenționale, conform O.U.G.28/1999, în valoare de 40.000 lei. 

De asemnea, au fost ridicate, în vederea confiscării, suma de 3935 lei și produse nealimentare, în valoare de 200 lei.

Totodată, au fost legitimate 24 de persoane și a fost aplicată o sancțiune contravențională, conform O.U.G.195/2002, în valoare de 290 lei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO – Vedeta PRO TV, Elena Lasconi, candidatul USR la Primăria Câmpulung FOTO

Publicat

in

De

Cunoscuta vedetă de la Pro TV va candida la următoarele alegeri. Mai exact, aceasta dorește să devină primar la Câmpulung Muscel. Daca anunțul initial a fost făcut chiar de Elena Lasconi, care este intrigată de faptul că în orașul în care dorește să candideze nu se ivestește și nu se modernizează nimic, zilele trecute a venit si confirmarea ca vedeta TV a ales si partidul in cu care va merge alaturi la primăria Câmpulung.  Astfel, in emisiunea CHESTIUNI ARZĂTOARE de la Super TV, deputatul USR Ionuț Moșteanu a dezvaluit faptul că Elena Lasconi va reprezenta USR la alegerile pentru Primăria Campulung. ” Elena Lasconi va fi candidatul cu care USR va castiga alegerile din Campulung. Elena va pune capat dominatiei PSD in orasul in care nu s-a făcut nimic in ultimii ani, va revitaliza Câmpulungul !”, a spus Ionuț Moșteanu. De aproape 14 ani prezentatoarea de la Pro Tv are o casă în această localitate și ca urmare s-a atașat enorm de toată regiunea. Zilele trecute, ca raspuns la faptul ca Primăria Câmpulung nu a fost in stare sa  monteze un brad in centru orasului, aceasta a invitat muscelenii la impodobirea unui imens brad aflat chiar in curtea casei vedetei.

LIVE – CHESTIUNI ARZATOARE

LIVE emisiunea CHESTIUNI ARZATOARE – PENSIILE SPECIALE ELIMINATE CU JUMA DE GURA DE ORBAN – CINE A BĂGAT ZÂZANIE ÎN USR ! SE SCINDEAZĂ PARTIDUL LUI BARNA ?Intră şi tu in direct la tel: 0348 410 318, pe mesageria FB sau WhatsApp 0744 980 915

Publicată de Profit 24 TV pe Vineri, 13 decembrie 2019

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend