Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Hidroelectrica va investi peste UN MILIARD DE EURO în următorii ani

Publicat

in

Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, şi-a propus un plan de investiţii de 5,5 miliarde lei în următorii patru ani, a declarat joi Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, prezent la conferinţa „Focus Energetic”, care a precizat că va relua proiectul hidrocentralei de la Paşcani, propus spre abandon dar unde vor fi reanalizate soluţiile tehnice, anunță news.ro.

Citește și: Guvernul face anunțul! Cât va mai funcționa Centrala de la Cernavodă

„Proiectul de la Paşcani a fost iniţial propus spre abandon. Odată cu reanalizarea soluţiilor tehnice şi recalibrarea devizului general al proiectului, am reuşit să ne încadrăm în valoarea estimată pe care o aveam aprobată de acţionari. Ca atare în săptămânile următoare se va semna contractul pe partea de construcţii de 140 milioane lei, care presupune reluarea acestui proiect, urmând apoi să finalizăm negocierile cu ceilalţi patru parteneri pe partea de echipamente hidromecanice şi pe partea electrică”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, prezent la conferinţa „Focus Energetic”.

La Paşcani, va fi construită o hidrocentrală de peste 11 MW.

„Este în faza de contractare. Pentru a fi pusă în funcţiune hidrocentrala, mai trebuie făcute diguri de acumulare şi trebuie achiziţionate o parte din echipamente”, a precizat Badea.

El a vorbit şi de planurile imediate privind proiectele de investiţii. Astfel, anul acesta va fi pus în funcţiune grupul 6 retehnologizat de 55 MW al hidrocentralei Stejaru.

„De asemenea, suntem în negocieri avansate cu subsidiara noastră Hidroserv pentru contractarea serviciilor de modernizare la centrala de la Dej, este următoarea centrală de pe Oltul Mijlociu. Practic, odată cu această centrală, finalizăm modernizarea pe toate grupurile de acolo”, a mai spus el.

La Racoviţa se vor relua lucrările pe ceea ce înseamnă aducţiunea Poiana Mărului de 3.200 metri, unde lucrările au fost sistate în perioada de insolvenţă.

„În plus, suntem în faza de licitaţie cu retehnologizarea Vidraru, avem cinci ofertanţi. E o procedură de achiziţie care presupune negocierea soluţiilor tehnice şi financiare. Este un proiect de peste 80 milioane euro pe care sperăm să îl finalizăm, în vederea semnării contractului, până la sfârşitul acestui an. Avem patru proiecte istorice la care s-au finalizat negocierile şi un al cincilea care este foarte aproape de finalizare”, a declarat Bogdan Badea.

Citește și: Alexandru Cumpănașu reacționează după ce INML a finalizat raportul în cazul nepoatei sale: Mi se pare normal să nu mai fie minciuni

În ceea ce priveşte proiectul de la Răstoliţa, a fost negociat restul de executat şi s-a finalizat contractul cu contractorii.

„La Răstoliţa suntem în ultima fază după foarte multe negocieri cu autorităţile statului pentru o Hotărâre de Guvern privind defrişarea. Sigur, acolo birocraţia şi-a spus cuvântul, merge destul de greu tot ce înseamnă relaţia cu autorităţi locale, centrale, fiind extrem de multe avize ce trebuie luate şi extrem de multe chestiuni solicitate care presupun timp, refacere documentaţie”, a mai spus Badea.

Altfel, el precizează că societatea se confruntă cu problema birocraţiei, care generează întârzieri ale investiţiilor.

În plus, reprezentantul Hidroelectrica a spus că OUG 114/2018 a bulversat planurile investiţionale ale multor companii.

Hidroelectrica a plătit până acum 80 milioane lei statului român drept taxă aferentă acestui act normativ.

Profitul net al Hidroelectrica a scăzut cu 8,3% în prima jumătate a anului, la 901,5 milioane lei.

Cifra de afaceri a Hidroelectrica a crescut cu aproape 18% în primul semestru din 2019, la circa 2,35 miliarde lei.

Compania şi-a planificat pentru 2019 cheltuieli cu investiţiile în sumă de 532,03 milioane lei. Hidroelectrica estimează pentru acest an venituri totale de 3,51 miliarde lei, la un profit net de aproape 824 milioane lei.

Citește și: DNA a dat verdictul! Sorin Blejan și soția sa trimiși în judecată – au fost acuzați de luare de mită

Hidroelectrica are circa 3.500 de salariaţi. Este companie controlată de statul român, în proporţie de 80%, prin Ministerul Energiei, celălalt acţionar fiind Fondul Proprietatea. Compania exploatează un număr de 208 centrale, cu o putere instalată totală de 6.444 MW.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Președintele chinez Xi Jinping nu și-a anulat vizita în Japonia, în ciuda epidemiei de coronavirus

Publicat

in

De

Japonia a anunţat joi că pregătirile pentru vizita de stat a preşedintelui chinez Xi Jinping, plănuită să aibă loc în aprilie, continuă conform programului, în pofida epidemiei de coronavirus, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

‘Lucrurile sunt pe calea cea bună pentru vizita preşedintelui Xi Jinping în Japonia şi continuăm în mod obişnuit cu pregătirile’, a declarat secretarul general al guvernului japonez, Yoshihide Suga într-o conferinţă de presă.

‘O vizită în Japonia a secretarului general al Chinei se întâmplă doar o dată la zece ani’, a adăugat el.

Declaraţia survine pe fondul speculaţiilor că Xi îşi va amâna deplasarea la Tokyo în contextul eforturilor guvernului chinez de a lupta împotriva epidemiei de coronavirus, care a ucis peste 2.700 de persoane şi a infectat mai mult de 27.000 în partea continentală a Chinei.

Citește și: S-a găsit un tratament pentru coronavirus și este deja produs: experții medicali confirmă faptul că dă rezultate

Potrivit autorităţilor de la Tokyo, ministrul de externe japonez Toshimitsu Motegi şi omologul său chinez Wang Yi au discutat prin telefon în cursul serii de miercuri pentru a confirma că vizita va avea loc conform programării.

Yang Jiechi, ministru adjunct de externe al Chinei, se va afla de vineri într-o vizită de două zile în Japonia, ocazie cu care se va întâlni cu prim-ministrul Shinzo Abe.

‘Cele două părţi vor face un schimb de opinii cu privire la relaţiile dintre China şi Japonia, inclusiv la eforturile comune de luptă împotriva epidemiei şi alte subiect de preocupare comună’, a informat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, Zhao Lijian, citat de Kyodo.

Shinzo Abe a efectuat o vizită în China în octombrie 2018, prima a unui şef al guvernului japonez în această ţară începând din 2011.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ludovic Orban explică de ce îl susține PNL pe Nicușor Dan: avem 2 obiective la Capitală

Publicat

in

De

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că s-au efectuat studii sociologice și niciun alt candidat de dreapta, în afara lui Nicușor Dan, nu avea șanse să o învingă pe Gabriela Firea. Orban a spus că obiectivele PNL sunt legate de îndepărtarea PSD de la putere și o bună guvernare în Capitală.

”În zilele următoare voi susține această propunere în fața PNL București, în fața conducerii PNL. Obiectivul nostru este acela de a oferi o guvernare a Capitalei care să ofere soluții pentru toate probleme. De la trafic, la poluare și problemele de mobilitate urbană.

Am convingerea că Nicușor Dan este cel mai potrivit candidat pentru atingerea celor 2 obiective ale PNL: primul obiectiv este de a elibera Bucureștiul de o guvernare despotică a PSD și al doilea este acela de a oferi o guvernare cât mai bună, care să ofere fiecărui cetățean posibilitatea de a trăi într-o Capitală administrată corect, într-o Capitală în care să își dorească să trăiască.”, a spus Ludovic Orban.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend