Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Hala pieței centrale din Câmpulung va fi demolată – 1 milion de euro pentru una nouă 

Publicat

in

Hala pieței centrale din Câmpulung ajunge sub lama buldozerelor! Acest lucru se va întâmpla în mai puțin de două luni. Consilierii locali din Câmpulung au fost de acord cu acest lucru după ce au votat proiectul de hotărâre. De când a fost construită, hala pieței centrale nu a fost niciodată reabilitată iar pe timpul iernii temperaturile scad în termometre aproape la -20 de grade. Câmpulungenii fug de cumpărături, preferând mai bine să frecventeze supermarketurile iar comercianții se fac stană de piatră iar produsele lor riscă să fie aruncate la gunoi pentru că nu sunt vândute. În urma votului favorabil al consilierilor locali, hala pieței centrale va fi demolată peste aproximativ o lună și jumătate, după care tot amplasamentul va fi predat Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții. Responsabilii din Capitală vor investi în noua construcție peste 1 milion de euro. Nu va fi reabilitată clădirea unde în prezent funcționează birourile celor de la administrativ deoarece acest lucru nu a fost prevăzut în contractul de investiții. Lucrările de construcție vor dura aproximativ 2 ani, timp în care comercianții din piața centrală vor fi relocați. Consiliul Local al municipiului Câmpulung se mai obligă după predarea amplasamentului și a obiectivului realizat să mențină destinația acestuia și să-l întrețină pentru o perioadă de minimum 15 ani.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Mărțișorul la Casa Dinu Lipatti” – atelier de creație

Publicat

in

De

Consiliul Județean Argeș și Centrul de Cultură „Dinu Lipatti”, în parteneriat cu Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Călinești, organizează în data de 24 februarie 2020, începând cu ora 10.00, proiectul educațional „Mărțișorul la Casa Dinu Lipatti” – atelier de creație.

Anul acesta, referenții Centrului de Cultură „Dinu Lipatti” se vor deplasa la Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități din Călinești, unde, înainte de a începe atelierul de creație, vor prezenta informații despre istoricul originii mărțișorului și semnificația acestuia în prezent.

Obiceiul mărțișorului s-a păstrat până în zilele noastre la cotele sensibilității de altădată. Culorile alb și roșu reprezintă cele două anotimpuri opuse, iarna și vara, primăvara și toamna fiind considerate a fi doar anotimpuri de trecere.

Pe vremuri, mărțișorul era reprezentat de un șnur de lână răsucit din fir roșu și alb, cu sau fără bănuț, un fel de amuletă ce avea rolul de a-l proteja pe purtător de primejdii, de a-i face mai ușoară trecerea de la iarnă la primăvară.

Atelierul își propune realizarea de mărțișoare handmade, obiecte unicat ce pot îmbraca mai multe forme în funcție de dorința fiecărui participant și de materialele de lucru pe care le alege. Decupăm, coasem, lipim, pictăm, ne folosim de lemn, materiale textile, ațe, ace, mărgele, culori și pensule.

Cu puțină creativitate și îndemânare se vor crea obiecte personalizate și prețioase, menite să ducă mai departe acest frumos obicei.

Cu această ocazie, invităm toți românii să sărbătorească venirea primăverii la începutul lunii martie oferind celor dragi un mărțișor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

APEL de la ITM ARGEȘ: Veniți să vă ridicați carnetele de muncă!

Publicat

in

De

lnspectoratul Teritorial de Muncă Argeș revine și anunță toți angajatorii de pe raza judelutui Argeș pentru ridicarea carnetelor de muncă inchise la 31.12.2020 ca urmare a abrogării dispozițiitor Decretutui nr.92/1976 privind carnetul de muncă. Aceștia sunt rugați să se prezinte la ghișeele operaționale ate instituției, de luni până joi intre orete 08:00 – 16:00, vineri intre orete 08:00-14:00 pentru ridicarea carnetetor de muncă pe baza procesului-verbal de predare-primire intocmit de cetre ITM Argeș. De asemenea si persoanele fizice care nu si-au ridicat carnetele de muncă se pot adresa la ITM Argeș pentru ridicarea acestora.

Menționăm că in arhiva institutiei incă se mai află un număr de 14.926 carnete de muncă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend